Dead or Alive ve Ninja Gaiden Yaratıcısı Tomonobu Itagaki Yeni Oyun Stüdyosu Kurdu

18.01.2021 03:00 Gazali Çetinkaya

 
Dead or Alive ve modern Ninja Gaiden serisinin yaratıcısı Tomonobu Itagaki, yeni oyun stüdyosu Itagaki Games'i kurdu.

Tomonobu Itagaki 2008'de Ninja Gaiden II'yi piyasaya sunduktan sonra Koei Tecmo'dan ayrılmış ve hemen ardından bazı Koei Tecmo çalışanlarıyla birlikte Valhalla Game Studios'u açmıştı. Valhalla Game Studios'ta üçüncü şahıs aksiyonu oyunu Devil's Third'ü geliştirdiler. İlk olarak PlayStation 3 ve Xbox 360 için geleceği duyurulan oyun daha sonra Wii U özel oyununa dönüştü ve 2015'te çıkan yapım başarısız oldu. Bir yıl sonra Devil's Third Online adlı PC versiyonu da yayınlandı fakat onun da sunucuları kısa sürede kapandı. Tomonobu Itagaki 2017'de Valhalla Game Studios'tan da ayrıldı.

Son dört yılını öğretmenlik yaparak geçiren Tomonobu Itagaki artık tekrar oyun yapmaya dönmek istediğini ve bu amaç doğrultusunda kendi şirketini kurduğunu açıkladı.
 
Tomonobu Itagaki yeni stüdyosu Itagaki Games'i şahsi Facebook hesabı üzerinden duyurdu. Ayrıca Bloomberg ile yaptığı röportaj Xbox 20. yıl dönümü makalesinde yer aldı.
 
Tomonobu Itagaki, Microsoft tarafından satın alınma fikrine olumlu bakıyor. Microsoft'un şu sıralar bünyesine stüdyo katma konusunda çok agresif olduğunu ve eğer kendisine ulaşırlarsa bundan onur duyacağını belirtti.

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 2 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 2 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 3 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 4 Saat önce Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler