Demon's Souls'un Ardılından Beklentilerimiz Neler?

19.09.2010 12:30 Alkan Adakaner


 
     Açıkçası bu nesilde çok oyunu Demon's Souls kadar zevk alarak oynayabildiğimi söylemeliyim. From Software ve Sony'nin işbirliği sonucu geliştirilen oyun bir çok otorite tarafından 2009 yılında "Yılın Oyunu" ve "Yılın RPG'si" gibi ödüllere layık görüldü.
 
     From Software, 1. kişi bakış açısına sahip RPG serisi King's Field'den esinlenerek geliştirdiği Demon's Souls; mükemmel RPG öğeleri, yüksek yapay zekası, başarılı grafikleri ve zorluğu ile hardcore oyuncular için biçilmiş kaftandı.
 
     Tokyo Game Show'da From Software, Demon's Souls'un ruhsal ardılı olarak görebileceğimiz Project Dark'ı duyurdu. Bu isim tabi ki oyunun resmi adı değil. Sırf bu nedenle yapımın Demon's Souls 2 olabileceği söylentileri bile çıkmıştı, (her ne kadar aynı kişiler iş başında olsa da) ama öyle değil gibi görünüyor. Japonya'da Playstation 3'e özel olarak piyasaya çıkacak oyun, Avrupa ve Amerika'da Xbox 360 için de raflardaki yerini alacak.
 
     İlk videosuna baktığımızda Demon's Souls ile aynı grafik motorunu kullandığını anladığımız Project Dark'ın oynanış mekaniklerinden, görsel yapısına kadar herşey Demon's Souls'u andırıyor. Peki Demon's Souls'un ruhsal ardılından beklentilerimiz neler?
 
Project Dark'tan Beklentilerimiz
 
    * Öncelikle Project Dark, Demon's Souls'un gibi zor bir oyun olmalı. Bu zorluğu başarılı bir yapay zeka sayesinde boss savaşlarından, sıradan düşmanlara kadar hissetmeliyiz. Oyunu zor yapan etkenler ister kayıt sisteminin farklı olmasına, istenirse de düşmanlara dayandırılsın bizi sıkmamalı.
 
     * Grafiksel olarak oldukça başarılı bulduğumuz Demon's Souls'tan geri kalmayacağını düşündüğümüz Project Dark'ta karakter yaratımında ruhsal selefinden daha fazla özelleştirme seçeneği olmalı ve ana karakterimiz de NPC'ler kadar iyi modellenmiş olmalı.
 
     * Project Dark'ta da istediğimiz bölüme gitme şansımız olmalı ve bölümler arası geçişler zorluk ile engellenebilmeli. Örneğin Demon's Souls'ta oyuna yeni başlayan birisi 4. bölüme gitmeye kalkıştığında karakteri yeteri kadar güçlenmediğinden hayatta kalma şansı hiç yoktu.
 
     * Demon's Souls'taki fizik motorunda bazı değişiklikler yapılmalı ve öldürdüğümüz düşmanları ayağımızla sürüklememiz engellenmeli. Bu sorun gerçekten gerçekçilik açısından sinir bozucuydu.
 
     * Project Dark'ta da belirli bir karakteri değil,  kendi yarattığımız  karakteri yönetmeliyiz, aksi takdirde Demon's Souls'taki gibi ana karakter ile kendimizi özdeşleştirmemiz mümkün olması zor.
 
    * Project Dark'ta da oyunun başında zorluk seviyesi (easy, normal, hard) sorulmamalı. Demon's Souls'taki gibi White-Black Tendency veya Character Tendency gibi nasıl oynadığımıza dayalı bir zorluk sistemi atmosferi daha iyi hissetmemizi sağlayacaktır.
 
      Büyük beklentilerimizin olduğu Project Dark'ın videosunu tekrar buradan izleyebilirsiniz. Peki sizin Project Dark'tan beklentileriniz nelerdir?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dark Souls Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: From Software Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 7 Dk önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 1 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 2 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 2 Saat önce Ubisoft, XDefiant'ın Çıkış Tarihi Açıkladı 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler