Diablo III Sunucuları İflas Etti

Sunucular 12 yıllık hasrete dayanamadı.
15.05.2012 12:47 Talha Aynacı


   12 yıl aranın ardından zindanlara olan yolcuğumuz resmen başladı. Ön sipariş rakamlarıyla firma tarihinin parlak sayfalarına adını yazdıran Diablo III'ü kapan oyuncular cümbür cemaat sunuculara bağlanmaya çalışınca sunucular yavaşladı, ardından oyuncuların giriş yapmasına engel olan hata mesajları gelmeye başladı.
 
   Twitter aracılığıyla aldıkları hata mesajlarını paylaşan ve durumdan yakınan oyuncular bir anda dünyanın konuştuğu olaylar listesinde baş köşeye oturdular. Bu sabah Blizzard tarafından yapılan açıklamada ise oyuna halen giriş yapamayan oyuncuların beklemesi ve yeniden denemelerini tavsiye ederken, Battle.net'i offline hale getirerek yeni sunucuların kapılarını açtı.
 
Blizzard, oyuna girmekte sıkıntı yaşayan oyuncuları şu şekilde uyardı:
 
"Sunucularda yaşanan yoğun trafik sebebiyle oyuna giriş ve karakter oluşturma gibi adımlar olması gerektiğinden yavaş halde ilerliyor olabilir. Eğer halen oyuna giriş yapamamışsanız lütfen bir müddet bekleyin ve yeniden deneyin. Battle.net websitesi şu an için offline durumda ve trafiğin yükünü hafifletmek için yeni sunucular eklendi."
 
   Diablo III'ün satılmış olan tüm kopyaları online olarak aktive edilip oynanabilir hale geldiğinden, bu yoğunluğun sebebi daha net anlaşılabiliniyor. Ancak işin garip tarafı, Blizzard ön satış rakamlarıyla övünürken ve böyle bir aktivasyon söz konusuyken "tahmin edilemez" olmayan bu durum karşısında neden önceden önlem almadı, bilinmez.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Diablo 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 15 Mayıs 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 1 Saat önce 2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler