Diğer Firmalar da Yeni Nesilde Oyun Fiyatlarını Artırmayı Düşünüyor

03.07.2020 02:02 Gazali Çetinkaya

 
Yeni nesilde oyun fiyatlarında artışa hazır olun.

NBA 2K21'in mevcut nesil sürümünün 60 dolar ve yeni nesil sürümünün 70 dolar olacağının açıklanmasından sonra diğer oyunlarda da fiyat artışı göreceğiz gibi duruyor.

GamesIndustry.biz'e konuşan oyun araştırma şirketi IDG Consulting başkanı ve CEO'su Yoshio Osaki tarafından belirtilene göre 2K Games'in dışında diğer oyun yayıncıları da PlayStation 5 ve Xbox Series X'te bazı oyunlarının fiyatlarını artırmayı düşünüyor.
 
Yoshio Osaki en son 2005 ve 2006'da Xbox 360 ile PlayStation 3 neslinin başında oyun fiyatlarının 50 dolardan 60 dolara yükseldiğini fakat oyun geliştirme masraflarının o zamandan bugüne %200-300 arasında arttığını söylüyor.

Yoshio Osaki diğer sektörlerden örnek vererek sinema biletleri fiyatının %39, Netflix abonelik servisi fiyatının %100 ve kablolu TV paketleri fiyatının %105 arttığını belirtti ve oyunlardaki 10 dolarlık artışın %17 ile diğer sektörlere kıyasla çok düşük kalacağını ekledi.

Yoshio Osaki NBA 2K gibi AAA oyunların dışında her oyunun da 70 dolardan satışa sunulmaması gerektiğini savundu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 2 Saat önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 2 Saat önce Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 3 Saat önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 4 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler