Dino Crisis'in Fan Yapımı Remake Sürümünden Yeni Görüntüler

01.09.2024 14:18 Mehmet Tandoğan

 
 
İkonik bir oyun olarak karşımıza çıkan ve nostalji hissiyatı içeren Dino Crisis için şu anda fan yapımı bir yeniden yapım sürümü üzerinde çalışılıyor. Project Crisis adlı remake hayran sürümü, üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynanabiliyor ve yayınlanan yeni video sayesinde oyunun bazı ortamlarına ve çok daha fazlasına bir bakış atabiliyoruz.
 
Dino Crisis remake'in ortamına yeni bir bakış
 
 
 
Aralık 2023'te başlanan proje tamamen fan yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla herhangi bir resmi yapıya sahip değil. Duyurulduğu ilk zamandan bu yana büyük bir gelişme kat eden projenin görüntüleri gerçekten de hayranların ilgisini çekecek türden. Video aracılığıyla oyunun bazı oynanış mekaniklerine, ortamlarına ve Regina adlı karaktere göz atabiliyorsunuz.
 
Her ne kadar dikkat çekici görünse de elbette beklentilerinizi bu tarz projelerde düşük tutmakta fayda var. Çünkü diğer Resident Evil oyunlarının yeniden yapım sürümleri kadar bu proje iyi olmayacak. Şu anda bu projenin yayınlanıp yayınlanmayacağı belli değil. Ancak şu anda geliştirme aşamasında olduğunu belirtebiliyor ve ilerleyen süreçte daha fazla detayı sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz.
 
 
 
Orijinal oyun bizlere neler sunuyor?
 
Capcom tarafından biz oyun severlere sunulan ve ilk olarak 1999 yılında yayınlanan PlayStation konsolu için geliştirilen bu yapım gerçekten de hem ikonik hem de nostaljik bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Serinin ilk bölümü olarak karşımıza çıkan bu yapım, yönetmen Shinji Mikami tarafından geliştirilmiş durumda ve ilgi çekici bir detay ile karşımıza çıkıyor: Dinozorlarla dolu bir dünyada yer aldığımız yapımda Regina adlı bir karakteri kontrol ediyor ve aslında burada bir nevi hayatta kalma unsurları ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Dikkat çekici düşmanların ortaya çıktığı ve aynı zamanda çeşitli sırları keşfetmeye hazırlandığımız yapımda kendi ekibimizle beraber canlı olarak buradan bir tesisten kaçmak durumunda kalıyor ve temel hedefimiz bu olay etrafında dönüyor. Dinozorlarla dolu bir dünyada bulunduğumuz esnada elbette oldukça korkutucu ve gergin ortamların olduğundan da bahsediyor. Hikaye, aslında bir aday içerisinde tesisi araştırmak üzere bir ekiple gönderilen özel bir görevle başlıyor ve burada yaptığımız hareketlerle ve eylemlerle beraber gidişatımızı yön verebiliyor ve karakterimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Ana karakterimiz bir ajan olarak karşımıza çıkıyor ve buradaki araştırma tesisinde neler olup bittiğini öğrenmek ve temel hikaye içeriği ile beraber yer almak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Capcom içerisinde bildiğiniz üzere birçok oyun serisi bulunuyor ve Resident Evil oyunları ile beraber bu oyunun benzerlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Burada yine iki seri arasında farklılıklar da ortaya çıkıyor. Dolayısıyla önceden işlenmiş arka planlar yerine artık 3 boyutlu ortamlar bizlere sunuluyor ve bu sayede daha akıcı ve gerçekçi bir şekilde oyunu deneyimleyebiliyoruz. Ancak oyun her ne kadar tüm bu detaylarla beraber ön plana çıksa da, oldukça eski bir repliğe sahip olduğundan dolayı elbette günümüz teknolojileriyle beraber herhangi bir şekilde yarışamıyor. Ancak şu anda yukarıda bahsettiğimiz gibi fan yapımı bir yeniden yapım sürümüyle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor ve umuyoruz ki güzel bir projeyle karşılaşıyoruz ve buna göre kendi oyun deneyimimizi daha da artırabiliriz. Ancak oyunun ve yeniden yapım sürümünün herhangi bir resmi tarafı bulunmadığından dolayı elbette beklentilerinizi düşük tutmakta fayda var diyebiliriz.
 
 

Hayatta kalma korku deneyimiyle ön plana atılabileceğimiz yapımda açıklanan detaylara göre PlayStation konsolunda 2.4 milyon adet sattı ve bununla beraber büyük bir ticari başarıya ulaştı diyebiliriz. Çünkü o dönem gerçekten de oyun sektörünün yeni yeni ortaya çıkmasıyla ve yeni gelişmesiyle beraber bu sayının oldukça büyük bir yapıyı içerdiğini aktarmakta fayda var. Eleştirmenler ve oyuncular tarafından beğenilen bu yapım günümüze hala ulaşmaya devam ediyor ve günümüzde de oyunun adından muhakkak anılıyor. Bazıları bu oyunu dinozorlu Resident Evil oyunu olarak tanımlıyor ve ondan sonra bakarsanız elbette geliştirici ekip burada seri oyunları arasında belli esintilerle beraber yine oyunlarını geliştiriyor.
 
Geliştirici ekip günümüzde Resident Evil serisini hala sürdürmeye ve yeniden yakın sürümlerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Bu yeniden yapım sürümleri gerçekten de büyük oranda tutulmuş durumda ve oyuncular ve eleştirmenler tarafından da beğenilmiş durumda ve çok satmaya devam ediyor. Dolayısıyla Capcom günümüzdeki yeniden yapım sürümlerini en iyi şekilde yansıtan ekipler arasında bulunuyor ve bu konuda takdir ediliyor. Tasarım değişiklikleriyle orijinal yapısıyla ve çok daha fazla sistemiyle beraber ön plana çıkan yeniden yapımlar, elbette orijinal yapıyı bir yandan korurken diğer yandan ise yepyeni teknolojilerle bizlere aktarılıyor. Resident Evil serisi bildiğiniz üzere oldukça ikonik bir yapıyı bünyesinde barındıran ve içerisinde yer aldığı karakterlerle ön plana çıkmaya devam ediyor ve aslında bakacak olursak bu seri hala günümüzde çok satmaya devam ediyor ve yeni bir oyunun şu anda geliştirme aşamasında olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Resident Evil serisinin yeni oyunundan beklentiler bir hayli yüksek diyebiliriz çünkü oyunun bugüne kadarki yaptığı işler gerçekten de takdire şayan. Dolayısıyla serinin yeni oyunu için hem hayranlar hem de yeni gelecek olan oyuncular büyük bir hevesle bekliyor olacak. Dolayısıyla geliştirici ekip burada büyük işler başarmak durumunda ve seri aslında bir nevi çeşitli yüklemeler yapması gerekiyor. Durum böyle olunca üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor ve birçok noktada söylentiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Serinin en yeni oyunu için açık dünyadan bahsediliyor ve şimdiye kadar herhangi bir şekilde açık dünya olmadı ve yer yer gezebileceğimiz bölgeler olmasına rağmen gidebileceğimiz kısımlar sınırlı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak böyle bir yapıya karşımıza çıkması elbette seriyi bir üst seviyeye taşıyacak anlamına geliyor. Ancak bu durum bazı oyuncular tarafından ve hayranlar tarafından beğenilmeyebilir.
 
 

Dino Crisis oyununa geri dönecek olursak, eleştirmenler tarafından beğenilen ilk oyunla beraber gerçekten güzel bir başarı yakaladığı diyebiliriz. İlk oyunun ardından elbette hayranlar yeni devam oyununu bekledi ve 99 yılındaki ilk çıkışıyla beraber oyun daha sonra yeni seri oyunlarına ev sahipliği yaptı. Oyun içerisinde yer alan yoğunluklar, oynanış içerikleri, aksiyon sistemi ve çok daha fazlası Resident Evil sistemiyle benzerlik gösteriyor. Ancak yine de kendi içinde elbette orijinal yapılarla beraber karşımıza çıkıyor. Bazı eleştirilerle beraber dinozor çeşitliliğinin eksikliği, tekrarlayan ortamlar ve sıkıcı bulmacalar oyunun eleştirilen kısımları arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu kısımlar haricinde elbette oyunun başarılı olduğu birçok bölüm bulunuyor. Bazı eleştiriler akabinde ise oyunun 2000 yılında Dreamcast ve Windows'a taşındığını aktarabiliyoruz.
 
Aynı zamanda 2006 yılına geldiğimizde ise PlayStation Network için yeniden yayınlandığını belirtebiliyoruz. Bunun dışında Game Boy Color için iki farklı versiyon geliştiriliyordu ancak iki sürüm de iptal edildiğini aktarmakta fayda var. Dolayısıyla geldiğimiz noktada oyun belli başlı platformlardaki yerini alıyor ve oyuncular ve hayranlar oyunu ve serinin aslında yepyeni bir oyununu bekliyor. Ancak bu zamana kadar resmi olarak herhangi bir yeniden yapım sürümü ile karşı karşıya kalmadık. Dolayısıyla ilerleyen süreçte Resident Evil sürümlerinin yeniden yapım sürümleri bittiğinde, elbette bu seriye bir dönüş yaşanabilir. Dikkat çekici içeriği ile ortamlarıyla ve çok daha fazlasıyla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabilir ve orada yer aldığı mesele boyunca neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
 
 
Tesisten kaçmaya çalıştığımız yapımda gidişatımıza yön verebiliyor, farklı bölgelere doğru geçiş yapabilir ve her tesisatın bölgesinde farklı düşmanlar ve tehlikeli unsurlar bizleri bekliyor. Buralarda hayatta kalmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyor ve oyun içerisinde gerçekten de gerilim dolu ve karanlık atmosfere sahip bir ortamdan bahsedebiliyoruz.

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi bulmacalar, aksiyon unsurları, kaçış detayları, hayatta kalma unsurları ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu detaylarla beraber istediğimiz gibi ilerleyebilir ve oyunun bize sunduklarını deneyimlemek durumunda kalıyoruz. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen bu yapım, yukarıda bahsettiğimiz gibi fan yapımı yeniden yapım sürümüyle beraber günümüze uyarlanmak durumunda kalıyor ve umuyoruz ki güzel bir yeniden yapım sürümü ile karşı karşıya kalır ve o nostalji hissiyatını yaşayabiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Palworld, Tokyo Oyun Fuarı'nda Playstation 5 İçin Duyurulabilir 14 Eylül Astro Bot'un Yeni Fragmanı Medyadan Aldığı Övgüleri Derliyor 14 Eylül Dragon Quest 3 HD-2D Remake Geliştirmesi Tamamlandı 14 Eylül Watch Dogs Filminin Çekimleri Tamamlandı 14 Eylül T1, League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda! 14 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler