Disco Elysium'a Resmi Olarak Türkçe Dil Desteği Geliyor

16.12.2021 11:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştirici ve yayıncı ZA/UM, 2019 yılında çıkış yapan Disco Elysium - The Final Cut için bu zamana kadar birçok dil desteği sundu. Geçtiğimiz dönemde yaptığı anket ile bir sonraki dil yerelleştirmesinin hangisi olması gerektiğini oyunculara sordu. Ankette en üst sırada Türkçe yer aldı.
 
Türkçe'nin anketi kazanmasının ardından ekip sessizliğe büründü. Bu süreçte Türkçe çeviri çalışmalarının başlaması yerine Lehçe dil desteği geldi. Oyuncular bu duruma sessiz kalmadı ve sosyal medya üzerinden tepkilerini gösterdi.
 
Yaşanan bu olaylar sonrasında yeni bir haber ile resmi olarak Türkçe dil çalışmasının başlandığı duyuruldu. Çeviri çalışmasına şu anda Locpick Game Localization & Audio adlı ekip tarafından başlandı. Twitter üzerinden de bu sürecin başlamasına ilişkin gönderi atıldı.
 
Twitter gönderisine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Disco Elysium - The Final Cut Platformlar: PC Geliştirici: ZA/UM Dağıtıcısı: ZA/UM Tür: macera Çıkış Tarihi: 15 Ekim 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 3 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 3 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 4 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 4 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler