EA Lansmanından Portal 2 İzlenimleri

Geniş mekanlar oyunu da keyifli bir hale sokuyor.
11.04.2011 01:27 Ersin Kılıç


     Sektörün en önemli firmalarından biri olan Electronic Arts'ın dördüncüsünü düzenlediği "Spring Showcase" adlı lansmana katıldığımızı geçtiğimiz haberlerde size belirtmiş ve fuarda deneme imkanına eriştiğimiz Alice Madness Returns'tan bazı bilgileri sizlere aktarmıştık. Fuar alanında deneme imkanına kavuştuğumuz oyunlardan bir diğeri de Portal 2 oldu.
 
     İlk oyunu ile Valve firmasının en önemli yapımlarından biri haline gelen ve Orange Box paketinden fırlayarak kendi çizgisini yakalayan Portal 2 gene oldukça iddialı bir yapıya sahip.
 
     Öncelikle lansmanda oyunun PS3 ve Xbox 360 sürümlerini deneyebildik. Oyunun PC versiyonu ise malesef lansmanda boy göstermedi. O nedenle ilk olarak konsol grafiklerinden başlamak gerekir ise ilk oyundan daha iyi fakat oyunun tanıtım videolarında olduğu kadar üst düzey bir görsellik göremediğimizi belirtmem gerekiyor. Valve muhteelen görsel şovunu PC platformunda yapacak.
 
     Tabi bu durum oyunun grafiklerinin kötü olduğu izlenimini ortaya çıkarmasın. Zira Portal 2 konsol sürümü ile de ilk oyunu fazlasıyla gerde bırakmış. Özellikle çevre detayları ve partikül konusunda Portal 2'de oldukça farklı sahneler ile karşılaşacağa benziyoruz. Özellikle ilk oyuna nazaran çok daha geniş alanlar, oyunun görsel ve kendine has yapısını üst düzeye çıkarmış.
 
 
     Gelelim oynanış kısmına. Portal 2'nin ilk bölümünde gözümüzü küçük bir odada açıyoruz. İlk etapta bir otel odası görünümüne sahip olan bu odada tavana baktığımızda ise işin seyri değişiyor. Çünkü burada oyunda sık sık bize bilgi verecek olan küçük dostumuza ait rayları görüyor ve gene bir deneyin içerisinde olduğumuzu anlıyoruz. Kısa bir alıştırma kısmından sonra ise gidişatta ilginçleşmeye başlıyor ve paramparça olan odamızdan sağ sağlim kendimizi dışarıya atıyoruz. 
 
     Oyunun ilk etapları dolayısı ile basit bulmacalar ile karşımıza çıkıyor. Meşhur küplerimizi ordan oraya taşıyarak geçtiğimiz bir kaç etap sonrası ise portal silahımızı elimize alıyor ve asıl bulmacaların keyfini yaşamaya başlıyoruz. Git gide zorlaşan bulmacalar çok daha keyifli ve dengeli bir şekilde oyunculara sunulmuş.
 
     Kısacası Portal 2, ilk oyunun üzerine koyacağı yeni özellikler ile çok daha çeşitli bulmacalar ile karşımıza çıkacağa benziyor. İşin içine Aperture firmasının yeni test özellikleri de eklenince Portal 2, muhtemelen ilk oyundan daha uzun soluklu ve eğlenceli bir maceraya dönüşecektir. Haa tabi co-op modlarını da unutmayalım :)
 
     Lansmandan yeni bilgiler ve ropörtajlara önümüzdeki günlerde yer vereceğiz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Portal 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: 19 Nisan 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 5 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 6 Saat önce Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 8 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 8 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler