EA: Star Wars Battlefront II'den Dersimizi Aldık

16.04.2018 21:42 Gazali Çetinkaya

 
   Geçtiğimiz yılın kasım ayında çıkış yapan Star Wars Battlefront II içeridiği abartılı mikro ödeme sistemi ile oyuncu topluluğu tarafından büyük bir tepki almış Electronic Arts bu tepkilerden sonra oyun içi ödemeleri kaldırmak zorunda kalmıştı. Buna rağmen Star Wars Battlefront II oldukça fazla eleştiri aldı ve hatta A.B.D, Belçika, Fransa ve daha birkaç ülkede Star Wars Battlefront II incelenerek loot kutularının kumar olup olmadığı ile alakalı soruşturmalar başlatıldı. Tabii bunların sonucu hedeflenen satış miktarına da ulaşılamadı.
 
   Şimdi ise The Verge'e konuşan Electronic Arts baş tasarım yöneticisi Patrick Söderlund Star Wars Battlefront II'den derslerini aldıklarını ve bu hatayı gelecekteki oyunlarda tekrarlamayacaklarını söylüyor.
 
   "Bundan uzaklaşabilir ve hiç olmamış gibi davranabiliriz ya da sorumlu bir şekilde hareket ederek bazı hatalar yaptığımızı, bu hataları düzeltmeye çalıştığımızı ve bunlardan ders aldığımızı kabullenebiliriz."
 
   "Piyasaya çıkmadan önce oyunlarımızdaki parasallaşma, loot kutuları ve diğer şeylerin etrafındaki mekaniği incelemek ve anlamak adına şirket olarak önemli adımlar attık. Oyuncular gelecekte çıkacak oyunlarımız Battlefield ve Anthem'de benzer hataları tekrarlama lüksümüzün olmadığını çok açık bir şekilde gösterdi. Ve biz de aynı hataları tekrarlamayacağız." 
 
   "Oyuncuların şirketi bizden farklı gördüğü kesin. Bu durumda, yönetici ekibin bir üyesi olarak, tüm stüdyoları yöneten kişi olarak, bunları ciddiye almalıyım. Ve bunu tetikleyen şeyi dinlemeye ve anlamaya devam etmeliyiz. Yaptığımız şey konusunda çok dikkatli olmalıyız." dedi Patrick Söderlund.
 
   Bir sonraki Battlefield oyunu Ekim 2018'de, Anthem 2019'un başlarında konsollar ve PC için çıkış yapacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars Battlefront II Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 17 Kasım 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler