EA'ya Battlefield 4 Davası

19.12.2013 11:15 Ant köksal

    
     Battlefield 4'ün içerdiği bug'lar yüzünden geliştirilmesinin askıya alındığını daha önce haber yapmıştık. Ancak oyunların dahi sadece para kazanma aracı haline geldiği bir sistemde, böyle haberler iyimserlik ile karşılanmıyor. Bizzat kendi hissedarları, EA'yı dava ediyor.
 
      Dava dün itibariyle California'da açıldı. Davacılar, Haziran-Aralık 2013 arasında EA hisselerinden satın alan yatırımcılar. Dava dilekçesinde şunlar deniyor:
 
     "..Davalı EA, hit oyunu Battlefield 4 ile ilgili çok büyük reklam kampanyaları düzenlemiş ve beklentileri kasten yükselterek, davacı müvekkillerimizi yanıltmıştır. Bu abartılı reklam kampanyaları sonucunda kendi hisse senedi fiyatlarını 28.13 Dolara yükseltmiştir. Ancak oyunun hatalarla dolu olduğunu bildiği halde piyasaya sürmek için ısrar etmiş ve gösterdiği yönetim zaafiyeti ile vaad ettiği hiçbir şeyi -DLC'ler kastediliyor- sunamamıştır.
 
     Bu durum, hisse senetlerinin 21.01 Dolara düşmesine neden olmuştur. Davalı EA'nın gösterdiği yönetim beceriksizliği Battlefield 4 ile sınırlı değildir. Need For Speed Rivals isimli oyunda bulunan performans sorunları hiçbir şekilde ciddiye alınmamış, oyun bu hali ile piyasaya sürülmüş ve satabileceğinden çok daha az satarak gelir kaybına neden olmuştur."
 
     Bizim hukuk sistemimiz için biraz tuhaf gelse de, asıl iddia edilen EA'nın hisse senetlerinin fiyatını kasten yükseltmesi. Eğer bir firma, gerçeğe uygun olmadığını bildiği halde yaptığı açıklamalar ile beklentileri yükseltir ve borsa değerinde suni bir artış yaratırsa, bu ciddi bir suç sayılıyor.
 
      Eğer bu dava kazanılacak olursa, "bir oyunu bitmeden, testleri tamamlanmadan piyasaya sürmek" artık mümkün olmayacak gibi duruyor. Yoksa dava açıyorlar!     

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 4 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 3 Saat önce MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 4 Saat önce Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 6 Saat önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 6 Saat önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler