EVE Online Savaşında Binlerce Dolarlık Hasar Var

Savaş alanından bir görüntü
28.01.2014 17:01 Samet Konuksal

 
    Oyun dünyasının en fazla oyuncuya sahip MMO oyunlarından EVE Online, oyuncular arasında dönen ilginç savaşlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Gece saatlerinde oyuncuların arasında başlayan bir oyun içi savaş sonrasında EVE Online oyuncuları, binlerce dolarlık kayıp yaşadılar.
 
    'B-R5RB'de meydana gelen savaşın çıkma nedeni oldukça ilginç. N3 Coalition ismindeki oyuncu grubu, oyunda sahip oldukları istasyonun haftalık ödemesini gerçekleştirmeyince istasyon savunmasız hale geldi. Sonrasında ise oyunun en büyük gruplarından CFC bir araya gelip N3'ün düşen istasyonuna saldırdı. Ardından ise binlerce kişinin oyun içindeki savaşı ortaya çıktı. 
 
    Peki bu savaşı bu kadar önemli kılan şey ne? EVE Online, belki de savaşın kötü yüzünü gösteren en önemli oyun olabilir. Zira gelen haberlere göre savaş sırasında 100'den fazla Titan gemisi yok edilmiş. Titanları oyunun en pahalı ve en fazla emek isteyen gemileri olarak tanımlayabiliriz. Bir Titan gemisini oluşturmak 120 milyar oyun içi paraya ve neredeyse 5000 saate mâl oluyor. Bir Titan gemisi yapmanın gerçek parayla karşılığı ise 3 bin doları buluyor. Yani EVE Online'ın büyük savaşında şimdiye kadar yüzbinlerce dolarlık hasar meydana geldi.
 
    Ki bu hesaplamaya Titan'dan daha küçük gemilerin hasarlarlarını da katarsak çok daha büyük sonuçlar ortaya çıkacaktır. Oyun içi istatistiklere göre B-R5RB'de son 24 saat içinde 1100'den fazla gemi yok edilmiş. Bunların en az 102 tanesi Titan. Yani EVE Online'ın büyük savaşında şimdiye kadar 300 bin dolardan fazla hasar bulunuyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
EVE Online Platformlar: PC Geliştirici: CCP Dağıtıcısı: Atari Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 12 Mart 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ARK: Survival Ascending'de AMD FSR 3.0 Nasıl Etkin Hale Getirilir? 37 Dk önce 2si1: Epic Games Sızıntısı, Civilization 7 ve Daha Fazlası 1 Saat önce Steam'de Bedava Oynadığınız Banana Oyunundan Yeni Rekor 15 Haziran Twitch CEO’sunun Gelecek Yenilikleri Gösterdiği Anlar Viral Oldu 15 Haziran Ghost of Tsushima İçin 6 GB'lık Yeni Güncelleme Yayınlandı 15 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler