Edge'den Yeni Playstation 4 Söylentileri

01.02.2013 19:00 Samet Konuksal


    Sony'nin bugün yaptığı 20 Şubat duyurusuyla birlikte yeni nesil Playstation konsolunun duyurusu neredeyse resmileşmiş oldu. Böylelikle ünlü oyun otoritesi Edge de, PS4 hakkında tüm bildiklerini ortaya döktü.
 
Kontrolcü Seçenekleri
 
    Edge'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre yeni nesil Playstation konsolu, şimdiki DualShock kontrolcülerle neredeyse aynı boyutta olacak. Tamamen sıfırdan tasarlanan yeni kontrolcüde ufak bir de dokunmatik ekran yer alacak.
 
    Dokunmatik ekranın haricinde yeni nesil Playstation konsolunun kontrolcüsünde bir diğer önemli özellik de "Share" yani paylaşma butonu olacak. Bu butonla birlikte oyun esnasında istediğiniz bir şekilde ekran görüntüsü ve video paylaşabileceksiniz. Yeni kontrolcünün bu özellikleri 15 dakikaya kadar video çekmeye izin veriyormuş.
 
    Tabii ki konsolun tek kontrolcüsü bu olmayacak. Belirtilenlere göre Sony, konsol duyurusuyla birlikte Playstation Eye'ın yeni bir sürümünü de tanıtacak. Buna ek olarak konsolun Playstation Move ile uyumlu olduğu eklenmiş.
 
Çıkış Dönemi
 
    Sitedeki makalede yer alan bilgilere göre Playstation 4, Japonya ve Amerika'da yılbaşı döneminde çıkacak. Fakat konsolun Avrupa çıkışı biraz gecikecek. Sony'nin Avrupa distribütörlüğünde yaşanan karışıklıklardan dolayı konsol, 2014'ün ilk çeyreğinde Avrupa'ya gelecek.
 
Teknik Özellikler
 
    Şimdiye kadar konsolun teknik özellikleriyle ilgili farklı farklı sitelerden farklı farklı listeler görmüştük. Edge de bunlara bir yenisini eklemiş. Sitenin belirttiklerine göre Sony, PS4'ün mimari yapısını PC'lere benzer bir şekilde hazırlıyor. Böylelikle PS3'te geliştiricilerin yaşadığı zorlukların önüne geçmek amaçlanıyor.
 
    PS4'ün yeni nesil Xbox'tan biraz daha güçlü ve üzerinde çalışmanın daha kolay oluğunu belirten site, konsolun 4GB'lık GDDR5 RAM kullanacağını öne sürüyor. Belirtilenlere göre Sony'nin hazırladığı bu sistem, saniyede 176 GB'lık veriyi transfer edebilecek seviyedeymiş.
 
    İşlemci konusunda ise Sony'nin sekiz çekirdekli AMD CPU'larından kullanacağı belirtiliyor. AMD'nin "R10XX" mimarisi kullanılarak oluşturulan bu işlemci 1.6 GHz'de çalışacak.
 
Oyunlar
 
    Sitede oyun kısmıyla ilgili net bilgiler yer almasa da Sony'nin birinci parti oyunlar için hiç olmadığı kadar büyük çapta bir bütçe hazırladığı belirtiliyor. Site bu oyunlarla ilgili net bilgiler alamasa da yeni bir Uncharted oyununun PS4'ün çıkışına geleceğine kesin gözle bakıyor.
 
Önemli Not: Bu haberde yer alan bütün bilgiler söylenti niteliği taşımaktadır. Yani okuduğunuz haberde Sony tarafından onaylanan bir bilgi yer almıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 7 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler