Efsane Serinin Yeni Oyunu Mafia: The Old Country Duyuruldu!

21.08.2024 20:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncı 2K ve geliştirici Hangar 13, efsane Mafia serisinin en yeni oyunu Mafia: The Old Country'yi resmi olarak duyurdu. Açıklanan detaylara göre oyun PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) için piyasaya sürülecek. Bunun yanı sıra 2025 yılı içerisinde çıkışını gerçekleştirecek.
 
Serinin köklerine doğru dönüş yapılacak 
 
 
 
1900'lerin Sicilya'sını konu alan Mafia: The Old Country, serinin köklerine gitmeye hazırlanıyor. Yeraltı dünyasında geçen bir mafya hikayesini konu alan yapımda organize suçların derinlerine doğru inmeye hazırlanıyor ve o beklediğimiz yeni oyuna kavuşmayı bekliyoruz.
 
Tehlikenin kol gezdiği ve suçların ortada bulunduğu bir dünyada yer aldığımız yapımda hayatta kalmaya çalışıyor, savaşa giriyor, aksiyona atılıyor ve Mafia serisinin bilinen gerçekçiliği ve zengin hikaye anlatımıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz.
 
Mafia: The Old Country hakkında daha fazla bilgi Aralık ayında duyurulacak.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Efsane serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Mafia: The Old Country şu anda oyuncuların gözdesi olmaya hazırlanıyor. Hangar 13 tarafından geliştirme aşamasında yer alan ve yayıncılığını ise 2K şirketinin üstlendiği yapım, Gamescom 2024 açılış gecesi kapsamında bizlere duyuruldu ve sürpriz bir duyuru olarak aktarıldı diyebiliriz. Açılış gecesi etkinliğinin tam sonunda sürpriz bir duyuruyla beraber bu oyunun duyurulduğuna ve fragmanla beraber resmi olarak geliştirildiğini aktarabiliyoruz. Bir süredir arka planda geliştirilen ancak şu anda resmi olarak duyurulan bu yapım, 2025 yılı içerisinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.
 
Bildiğiniz üzere 2024 yılı oyun sektörü kapsamında oldukça kurak bir noktayı temsil ediyor. Ancak önümüzdeki sene, yani 2025 yılı içerisinde birçok büyük oyunun çıkış yapacağını ve oyun anlamında ve sektörü anlamında oldukça canlı bir yılın olacağını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yıl Mafia serisinin en yeni oyunundan diğer seri oyunlarına ve yepyeni projelere kadar oldukça dolu bir yılın olacağını vurgulayabiliyoruz. Bu kapsamda elbette oyuncuların beklentileri de her yıl gitgide yükseliyor. Çünkü yeni teknoloji destekleriyle beraber artık oyunlar daha da fazla gerçeğe yakınlaşıyor ve hem grafik anlamında hem de animasyon anlamında bu tarz detaylarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra cesur bir mafya hikayesine doğru adım atabileceğimiz yeni yapım içerisinde elbette beklentilerin de bir hayli yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bu kapsamda Mafia serisi ilk 3 oyundan oluşuyor ve seri üçlemesi ile beraber en çok sevilen oyunlar arasında ilk iki oyunun olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bunun dışında seride en son çıkan üçüncü oyun ne yazık ki oyuncular tarafından bir hayli eleştiriliyor ve çizgiyi bozduğundan dolayı elbette olumsuz yorumlara sahip durumda. Ancak şimdi geliştirici ekip, yani Hangar 13, ilk iki oyunda yer alan çizgiyi tekrar yakalayacağını ve o meşhur yapı ile beraber bizlere sinematik bir deneyim sunulacağını aktarıyor. Dolayısıyla geliştirici ekipten oldukça ümitli bir şekilde beklemek durumundayız. Çünkü ilk oyunun yeniden yapım sürümünü bizlere sunan aynı ekip olduğunu söyleyebiliyoruz ve dolayısıyla güzel bir oyun deneyimiyle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Zaten yayıncılığını serinin diğer oyunlarında olduğu gibi 2K şirketi üstleniyor ve umuyoruz ki güzel bir devam oyunuyla karşı karşıya kalabilir ve özlediğimiz o mafya tarzı içerikle buluşabiliriz. Yeni duyurulan oyunun detaylarına bakacak olursak, Sicilya'nın 1900'lerdeki acımasız yeraltı sürecinde geçtiğini aktarabiliyoruz. Oyun hakkında şu anda her ne kadar oldukça fazla detay sahibi olmasak da, şu anda Steam sayfasının açık olduğunu vurgulayabiliyor ve burada ufak bir açık yapıldığı gözlemleniyor. Açıklamalara bakacak olursak, oldukça dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabileceğimizi ve cesur bir mafya hikayesiyle bizlerle buluşacak bir içeriğin sunulacağını aktarabiliyoruz. Serinin yeni oyunu, organize suçun kökenlerine doğru inmeye çalışıyor ve burada yeraltı suçları ile beraber elbette kendi mafyamızı artık kurmak durumunda da kalabiliyoruz.
 
Oyun, ilk üç oyunun öncesine doğru geçiş yapıyor, yani dönem olarak daha da eski bir yapıyı beraberinde getiriyor. Dolayısıyla burada gerçekten de güzel bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyor ve karakterlerinde burada farklılık göstereceğini aktarabiliyoruz. Ancak yine de ilk 3 oyun içerisinde bulunan karakterlerden bazıları buradaki yerini alabilir ve karşımıza yan karakter olarak çıkabilir ve onlardan çeşitli görevler alabiliriz. Nitekim serinin üçüncü oyunu içerisinde ilk iki oyunda yer alan bazı karakterlerin ne olduğunu ve bunlardan da çeşitli görevleri aldığımızı aktarabiliyoruz. Dolayısıyla serinin en yeni oyunu içerisinde de eski oyunlara gönderme, yeni karakterler, mevcut karakterler, ikonik unsurlar ve çok daha fazlası bizlere sunulmak isteniyor. Devam oyunu içerisinde bu tarz unsurların muhakkak olması gerekiyor. Ancak bu şekilde oyuncular memnun olabilir ve beklenen devam oyunu içerisinde yer alan bu özelliklerle beraber biz de yerimizi alabiliriz.
 
Dikkat çekici içeriklerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda aynı şekilde yine silah mekaniklerinin ve oynanış mekaniklerinin de bir üst seviyeye çıkması bekleniyor. Nitekim serinin ikinci oyunu hariç diğer oyunlar aynı aksiyon mekanikleriyle ve dinamikleriyle karşımıza çıkıyor. Yine oyunun ise bu dinamiklerin ötesine geçilmesi bekleniyor. Dolayısıyla durum böyle olunca daha üst seviyeye bir savaş ve çatışma mekanikleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak burada söyleyebileceğimiz üzere ve seri içerisinde yer alan diğer oyunlarda olduğu gibi siperli ateş et mantığının olabileceğini vurgulayabiliyoruz. Zaten seri içerisinde bu aksiyon ve çatışma sistemi oldukça tutulmuş ve sevilen bir yapıyı beraberinde getiriyor.
 
 

Serinin 4. oyunu yukarıda bahsettiğimiz gibi Gamescom 2024 açılış gecesinde duyuruldu ve sürpriz bir duyuru ile hayranların büyük beğenisini kazandı. Yayınlanan fragmanına bakacak olursak, silahların, manzaraların ve çok daha fazlasının olduğunu görebiliyoruz ancak herhangi bir şekilde oynanış unsurlarını veya diğer detayların bizlere aktarılmadığını belirtebiliyoruz. Durum böyle olunca elbette ilerleyen süreçte daha fazla detayı beklemek durumunda kalıyoruz. Ancak bu noktada geliştirici ekip, resmi olarak açıkladığı detaylarla beraber Aralık ayında oyundan daha fazla bilginin bizlere sunulacağını belirtiyor. Dolayısıyla burada bir oynanış fragmanı veya dikkat çekici bir hikaye fragmanı bekliyor olacağız. Şu anda geliştirme aşamasının hangi evresinde olduğu bilinmiyor ve Aralık ayında gerçekleşecek olan bilgi gönderisi ile beraber bu durumların ötesine geçmek durumunda kalmaya hazırlanıyoruz. Oyunun yukarıda bahsettiğimiz gibi 2025 yılında çıkış yapacağını ancak hangi ayda geleceğini bilemiyoruz. Dolayısıyla Aralık ayında belki de oyunun çıkış tarihini alabilir ve daha fazla detay ile bilgi sahibi olabiliriz. Bildiğiniz üzere seri içerisinde kendine özgü gerçekçiliği ve zengin hikaye anlatımı bulunuyor.
 
İşte bu noktada oyun gerçekten bizleri tatmin etmesi gerekiyor. Çünkü üçüncü oyun içerisinde ne yazık ki bu durum bir hayli göz ardı edilmişti ve açık dünya konsepti benimsenerek ne yazık ki görevlerin tekrar ettiği bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Ancak ilk iki oyunda bildiğiniz üzere açık dünya olsa da çizgisel bir yapının olduğunu söyleyebilir ve bu açık dünyada görevler kapsamında keşfetmeye hazırlanıyorduk. Yeni devam oyununda ise bu tarz bir detayın bizlere sunulacağını ve ilk iki oyunda yer alan dinamiklerin tekrar bir elden geçirileceği ve benimseneceği vurgulanabiliyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sinematik ve tek oyunculu bir hikaye anlatımıyla karşı karşıya kalmak istiyoruz ve açık dünyada diğer oyunlarda olduğu gibi herhangi bir şekilde gezip tozmak istemiyoruz ve yan görevlerle kendimizi yormak istemiyoruz. Dolayısıyla durum böyle olunca seri içerisinde zaten güzel bir şekilde işlenen yapıyı bozmak olmaz.

Genel olarak toparlayacak olursak, serinin yeni oyunu büyük oranda bekleniyor ve bu tarz detaylarla kendimize oyuna kaptırmak durumunda kalıyoruz. Her ne kadar şu anda sınırlı bilgilerle karşınızda olsak da, Aralık ayında yukarıda bahsettiğimiz gibi yepyeni detaylardan haberdar olmak üzere beklemeye koyulabiliyoruz. Bu noktada fragmanı izleyebilir ve farklı çıkarımlarda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda forumlarda açılan konuları yorumlar yapabilir ve diğer hayranlarla beraber beyin fırtınası yaparak hangi olayların, karakterlerin ve unsurların olabileceğini tahmin edebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman 35 Dk önce PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 1 Saat önce Yeni Dragon's Dogma 2 Güncellemesi İşlemci Yükünü Azaltacak 2 Saat önce The Elder Scrolls: Castles Şimdi iOS ve Android Üzerinden Dünya Çapında Erişilebilir Durumda 3 Saat önce KRAFTON, Kısa Formatlı Drama Dizileri İçeren Video Platformu 'Spoon Labs'a Yatırım Yapıyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler