Electronic Arts, Avustralya'ya Karşı!

EA'nın konu hakkında hiçbir yorumda bulunmaması gerçekten çok ilginç.
11.06.2012 15:31 Beril Sergün

 
     Nedeni bilinmez ama genellikle her türlü oyun firmasından bir üçüncü dünya ülkesi damgası yemeye alışmış olan Avustralya, PS3 oyuncularının geçtiğimiz günlerde Battlefield Premium'un Playstation Store'da boy göstermesiyle büyük bir şokla farkettikleri Premium satış fiyatının reklamlarda 49.99 Dolar olarak gösterilmesi ama gerçekte oyunun 79.95 Dolara satılması, birçok Avustralyalı PS3 oyuncusunun Battlefield 3 forumlarına şikayet iletileri bırakmasına neden oldu.
 
     Yapılan eleştirilere kulak tıkayan EA (!) bununla yetinmeyip bu konuda her açılan konuyu kilitledi ve sildi. Hatta bazı kullanıcıları forumdan banladı. Daha sonra yaptığı açıklamada EA, sitelerde görülen yanlış reklam fiyatını kaldırarak aslında sadece "Origin" için geçerli olduğu gibi bir garip mazaret buldu fakat oyuncular çoktan etrafta Origin kelimesinin gözükmediği ekran görüntülerini almışlardı bile.
 
     Bu gece EA, daha fazla dolandırıcılığa kalkışmayarak Avustralya Playstation Network'teki fiyatı 64.95 Dolara çekti. Fakat halen birçok EA sitesinde oyun eski hatalı fiyatıyla reklam vermekte ısrarcı.
 
     Zaferlerine rağmen Avustralyalı oyuncular, hala diğer ülkelerden daha fazla ödemeleri gerektiği konusunda kızgınlar. Ama esas kızgın oldukları nokta EA'nın sorumsuzluğu ve hala yayınlanmakta olan yanlış fiyat reklamları.
 
     Esas sorun ise Premium'u önceden hatalı fiyata alan Avustralyalı oyuncular. EA bu oyunculara geri ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda hala sessizliğini koruyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler