Electronic Arts Hollanda'da FUT Paketlerini Kaldırmazsa Her Hafta 500 Bin Euro Ceza Yiyecek

31.10.2020 01:50 Gazali Çetinkaya

 
Hollanda Kumar Otoritesi (Kansspelautoriteit), FIFA'nın Ultimate Team modunda gerçek parayla satılan paketlerin kumar yasalarını ihlal ettiğine karar getirdi.

Electronic Arts, bu paketlerin oyun dışında hiçbir değerinin olmadığını ve nakit ile takas edilmediği için yasaları ihlal edecek bir durumun olmaması gerektiğini belirtse de yargıç bu savunmayı reddetti.

Electronic Arts'ın Hollanda da FIFA 19, 20 ve 21'deki Ultimate Team paketlerini kaldırması için üç haftası var. Eğer kaldırmazsa her hafta 500 bin Euro para cezası yiyecek ve bu ceza toplamda 10 milyon Euro'ya kadar sürecek.

Belçika hükümeti oyunlardaki loot box'ı yasaklayan ilk ülkelerden biriydi ve Electronic Arts Ocak 2019'da Belçika'da FIFA Points satışını durdurdu. Birleşik Krallık'ta henüz yasak değil fakat yakından inceleniyor. Özellikle Birleşik Krallık Parlamentosu'nun üst kamarası olan Lordlar Kamarası, oyunlarda loot box'ın kumar olarak değerlendirilmesi istiyor.

Ultimate Team, Electronic Arts'ın en çok gelir getiren alanlarının başında geliyor. 2020 mali yılında FIFA ve Madden NFL Ultimate Team'den 1.49 milyar gelir elde ettiler.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
FIFA 21 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Electronic Arts Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Spor Çıkış Tarihi: 9 Ekim 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Persona 1 ve 2'nin Remake Sürümleri Yolda Olabilir 5 Dk önce Final Fantasy 7 Remake'in Son Oyunu Ne Zaman Gelecek? 1 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi Split 1 Şampiyonu Fire Flux Esports Oldu! 2 Saat önce Fallout 4 London Modu Süresiz Olarak Ertelendi! 15 Nisan Final Fantasy XIV: Dawntrail FSR 1.0 ve DLSS 2'yi Destekleyecek 15 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler