Epic Games 250 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor

03.01.2024 23:22 Mehmet Tandoğan

 
 
Epic Games kapsamında her gün yeni bir ücretsiz oyun dağıtılmaya devam ediyor ve bugünün oyunu da geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Yeni ücretsiz oyun, aksiyon macera deneyimiyle karşımıza çıkan A Plague Tale: Innocence.
 
A Plague Tale: Innocence 
 
 
 
Hikaye odaklı yapım içerisinde iki kardeşin yaşadıkları bizlere aktarılıyor. Burada veba salgınının olduğunu görebiliyoruz. Salgınla beraber etrafta farelerin gezindiğini ve aynı zamanda bulmaca odaklı unsurların bizlere sunulduğunu deneyimleyebiliyoruz. Gizlilik odaklı yapım içerisinde bir yandan bu veba salgınından kendimizi korumaya çalışırken, diğer yandan ise farelerden uzak durmaya başlıyoruz.
 
- Epic Games sayfası
 
Amicia ve küçük kardeşi Hugo'nun yer aldığı bu yapım içerisinde iki kardeşi hayatı tutmaya çalışıyoruz. Çizgisel olarak bizlere sunan hikaye içeriğini deneyimleyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ilgi çekici manzaralar, bölgeler ve daha fazlası bizleri bekliyor.
 

  
Oyun hakkında
 
Plague Tale: Innocence, çok oynanan yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Tamamen hikaye odaklı yapısı ile beraber karşımıza çıkan yapım, karanlık bir yapıya da bünyesinde barındırıyor. Oyunda iki kardeşi görebilir ve bu kardeşlerin hikayelerine konu alarak ilerlediğimiz esnada gerçekten de dramatik bir hikaye içeriği ile beraber karşılaşabiliyoruz. Engizisyon askerleri tarafından avlanabileceğimiz ve onların bu dünyaya hakim olduğu yapım içerisinde, bu dünyaya bizden taş çıkartmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda gizlilik odaklı yapı ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda daha çok bulmaca ve gizlilik odaklı içeriklerle beraber karşılaşabilir ve bunların dışında ilgi çekici atmosferlerle ve bölgelerle de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda hem animasyonları hem de grafik kalitesinin bir hayli üst seviyede olduğunu söyleyebiliriz ve gerçekten de güzel bir içeriği burada deneyimleyebiliyoruz. Zaten Epic Games kapsamında şu anda oyun ücretsiz bir şekilde sunuluyor ve süresi olmadan oyuna Epic Games kütüphanenize kalıcı bir şekilde ekleyebilir ve bu macerada siz de yerinizi alabilirsiniz.
 
 

Karanlık bir yapıya bünyesinde barındıran yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, iki kardeşin buradaki macerasını konu alabilir ve aynı zamanda güzel manzaralarla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Oyunda genel olarak gizlilik unsurları karşımıza çıkıyor ve genel olarak da düşmanların arkasından ilerleyebilir, onları görünmeden hamle yapmaya çalışıyor ve böylece kendi görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Feci bir şekilde aile katliamından sonra yer aldığımız yapımda Amicia ve Hugo adlı karakterlerle beraber buradaki yerimizi alabilir ve bu karakterlerle ilerleyerek hangi hikayelere konu olacağını burada görebiliyoruz.
 
Oyunda büyük bir mücadeleye başlıyoruz. Aynı zamanda gizlilik odaklı yapımın dışında çizgisel ve hikaye odaklı bir yapı ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Hikaye anlamında gerçekten güzel bir içeriği bizlere sunan yapım, gerçekten de oynanması gereken ve muhakkak kütüphanede yer alması gereken o yapımlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca ezici zorluklara rağmen burada ilerlemeye çalışıyor ve bu zorlukları yerine getirmek için de elimizden gelenin fazlasını yapmaya koyuluyoruz.

Oyunda diğer taraftan bulmaca içerikleriyle beraber sürekli haşır neşir olabilir ve yapacağımız hamleleri önceden tartmamız gerekiyor. Daha çok belli bir bölge içerisinde etrafı keşfetme ile alakalı kısımlar bizlere sunuluyor ve buralarda farklı bölgelerde yer bulmaya çalışıyoruz. Örneğin bir bölgede fare izdihamının olduğunu görebiliyor, farelere yaklaşmadan ve dokunmadan onları geçmemiz gerekiyor. Bunun dışında farklı hamleler yaparak fareleri diğer tarafa ilerletebilir, onların dikkatini dağıtabilir ve yem olarak da düşmanları kullanabilirsiniz ve böylece farklı veya diğer tarafa geçebilirsiniz. Bu şekilde oyunda bulmaca unsurları bulunuyor.
 
Bu bulmaca unsurlarıyla beraber de güzel bir deneyim bizlere sunar ve aslında oyunda sürekli olarak denemeler yapıyor ve sürekli olarak yanılıyoruz. Bir yandan zorlu bir içeriği bünyesinde barındıran yapımda ilk etapta kolay, sonrasında ise daha zorlu bir yapı bizlere sunuluyor. Bu yapı ile beraber de elbette oyunun mekaniğini zaten anlamış oluyoruz ve böylece iki karakterin de farklı özelliklerinden yararlanabiliyoruz. İki karakterin burada farklı yapabileceği hamleler bulunuyor. Bu hamlelerle beraber gerçekten güzel bir deneyim elde edebilir ve böylece onların yeteneklerinden faydalanmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kız karakterin elindeki sapanıyla beraber çeşitli hamleler yaptığını ve bu sapanını adeta bir silah gibi kullandığını görebiliyor ancak sapan belli noktalarda atışı daha da zorlaşabiliyor ve doğru şekilde nişan almak burada oldukça önem arz ediyor. Çünkü ilerleyen süreçte bu sapanı hem düşmanların dikkatini dağıtmak hem de farelerin dikkatini dağıtmak için kullanabiliyor ve aynı zamanda bulmacaları çözmek için de bu sapanda kullanabiliyoruz. Elimize farklı farklı taşlar alabildiğimiz ve sapanımızla beraber fırlatabildiğimiz yapımda sapana ne kadar çok çevirirsek o kadar güçlü atış yapabilir ve o denli daha isabetli atışlarla beraber karşılaşabiliyoruz.

Bunun yanı sıra oyunda sürekli olarak engizisyon askerleri karşımıza çıkıyor. Onları alt etmek için burada farklı hamleler yapmaya çalışıyor ve onların arkalarından ilerleyerek ve sapanla taş atarak dikkatini çekebiliyoruz. Ek olarak oyunda yer aldığımız süre boyunca karşımıza irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları diyebileceğimiz ancak tam da patron sayılmayan düşmanlar da çıkabiliyor. Tam zırhlı düşmanların yer aldığı bu yapımda sapanımızla beraber o zırhlarının üstündeki donanımları yere düşürmeye çalışıyor ve donanımları yere düşürdükten sonra da elbette onun kafasına nişan alarak onu ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz patron savaşları diyebileceğimiz küçük küçük savaşlarda bulunuyor ve kendimizi sürekli olarak düşmanlardan uzak tutmamız gerekiyor. Eğer yakalanırsak elbette o bölümü tekrardan oynayabiliyoruz ve kayıt noktasında tekrardan başlayabiliyoruz.

1348 yılının konu alanında yapım içerisinde veba salgınıyla beraber karşılaşabilir ve karanlık bir atmosfer ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Burada veba salgınıyla beraber fareler en önemli etken olarak karşımıza çıkıyor. Veba salgınını etrafa yayma konusunda fareler büyük oranda hizmet ediyor. Dolayısıyla farelerden sürekli olarak uzak durmamız gerekiyor ve farelerin de burada farklı karakterlere büründüğünü ve agresif bir şekilde önüne geleni yediğini görebiliyoruz. Fareler burada elbette hem bizim açımızdan hem de diğer düşmanlar açısından farklı şekillerde yararlanılacak hayvanlar olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız bir süre boyunca düşmanları farelerin üzerine doğru yönlendirebiliyor ve aynı zamanda farelerde kontrol etme gücüyle beraber düşmanların üzerine bu fareleri yönlendirebiliyoruz. Hal böyle olunca elbette bu farelerden dilediğiniz gibi yararlanabilir ve aynı zamanda o farelerden de muhakkak uzak durmanız gerekiyor.
 
 

Çizgisel olarak ilerlemeye başladığımız yapımda sürekli olarak hikaye içeriği ile beraber ve ara sahnelerle beraber karşılaşabiliyor ve oyunda hangi hamle yaparsak elbette onun hikayesiyle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda ilerlediğimiz esnada elbette hikaye odaklı yapı ile beraber gerçekten de burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, hikayenin acaba geri kalan kısmında neler olup biteceğini merak ediyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca güzel bir deneyim elde edebiliyoruz.
 
Hayatta kalma mücadelesini verebileceğimiz ancak bir yandan da güzel animasyonlarla ve manzaralarla beraber de karşılaşabileceğimiz yapımda mevsimlerin geçtiğini, farklı zorluklarla beraber karşılaştığımızı, gece ve gündüz döngüsünün ne olduğunu ve aynı zamanda farklı noktalara doğru ilerlemeye başladığımızı deneyimleyebiliyor ve bu acımasız dünyada bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise bir amaç uğruna buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde karakterimizle beraber farklı farklı alanlara doğru ilerlerken buralardaki manzaralar gerçekten de bazı noktalarda ağzımıza açık bırakan türden olarak karşımıza çıkıyor ve buraları ekran görüntüleri almadan muhakkak geçmemenizi öneriyoruz. Hayatta kalma mücadelesi içerisinde elbette karanlığı aydınlatacağımız bir yapı yer alıyor. Ateşlerle beraber de önümüze aydınlatıyor ve buralarda yapacağımız ne varsa yapmaya koyuluyoruz.
Oyun ilerledikçe elbette zorlu bir yapıyla karşılaşıyoruz ve buralarda sürekli olarak çeşitli denemeler yapmaya koyuluyoruz. Bazı noktalarda sürekli olarak denemeler yaptığımız için elbette sıkılabiliyor ve buraları geçmek için tekrar tekrar denemelerde bulunabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de zorlu bir yapının olduğundan bahsedebiliriz ve bu zorlu yapı ile beraber de oyunda güzel bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Fare surları ile çevrili olan bu dünya içerisinde istediğimizi yapabiliyoruz ve Fransa içerisinde yer aldığımız bu yapımda hem bu sokakları keşfedebiliyor hem buralarda neler olup bittiğini öğreniyor hem de aslında arka planda yer alan iyi karakterlerle karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Burada bazı karakterler elbette karşımıza negatif bir şekilde çıkabiliyor, ancak ilerleyen süreçte bize yardım ettikleri de oluyor ve bu şekilde duygu değişiminin olduğunu da deneyimleyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ateş unsurlarını düzgün bir şekilde kullanabiliyor ve ateş ve ışığı bir arada kullanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda karanlık bölgelerde elimize meşaleler alabilir, meşalelerle beraber fareleri uzaklaştırabilir ve bildiğiniz üzere ateşlerden fareler tamamen uzaklaşabiliyor. Dolayısıyla yere bastığımız esnada farelerin etrafımıza da oluştuğunu ve aydınlatma nesneleri ile beraber de onları uzak tutmamız gerektiğini biliyorsunuz.

Bu tarz oyunlar genel olarak tüm oyunculara hitap ediyor diyebiliriz. Çünkü oyunda gerçekten de güzel bir yapının olduğundan bahsedebiliriz. Ancak diğer taraftan bazı oyuncular için bu tarz oyunlar sıkıcı gelebiliyor. Çünkü oyunda yapabilecekleriniz kasıtlı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve çizgisel bir tarzı olduğu için de yapabileceklerimiz aslında aklımızda kestirebiliyoruz. Acımasız bir dünya içerisinde yer aldığımız yapımda elbette sürekli olarak ilerlemeye çalışır ve harabe edilen bu köyler ile beraber hayatta kalma mücadelesini sonuna kadar yaşayabiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, buralarda harap edilmiş köylerle beraber karşılaşabilir, yıkılmış olan bu harabelere geçiş yapabilir, ormanlardan ilerleyebilir ve farklı bölgelere doğru tamamen geçiş yapabiliriz. Anlatılmamış dehşetlerle beraber yüzleşebileceğimiz ve gerçekten de maceranın dibine vurabileceğimiz yapımda hayatta kalmak için biz de karakterimizden ödün verebilir ve burada yaşadığımız o felaketin anlarını burada görebiliyoruz.
 
 

Son olarak toparlayacak olursak, oyunda güzel animasyonlara sahip ve ilgi çekici manzaralara sahip bir yapı bizleri bekliyor ve çizgisel yapı ile beraber ilerleyebiliyoruz. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten tamamen ücretsiz bir şekilde sunulduğundan dolayı elbette süre geçmeden eklemenizde fayda var. Yine bugün Epic Games kapsamında 19.00'da yeni bir oyun verilecek ve bu oyunu da muhakkak kütüphanenize eklemeniz gerekiyor. Her gün yeni bir oyuna ücretsiz olarak bizlere sunan Epic Games kapsamında elbette geniş bir kütüphane elde edebilir ve böylece bu platform dahilinde güzel bir kütüphane yakalayabiliyoruz. Bu zamana kadar hiçbir oyun satın almamış olsanız bile yine ücretsiz oyunlarıyla beraber geniş bir kütüphane elde etmiş oluyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 1 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 2 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 2 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS 'Erangel Classic' Haritasını Sunar 3 Saat önce Epic Games'in Bu Hafta Öne Çıkan Oyunları 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler