Epic Games 500 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor!

21.12.2023 16:59 Mehmet Tandoğan

 
 
Epic Games, geçtiğimiz günden itibaren yıl sonuna kadar her gün farklı bir oyunu ücretsiz olarak oyunculara sunacağını açıklamıştı. Şimdi ise ilk ücretsiz oyunla karşımızda bulunuyor. Oyunu bugün saat 19:00'a kadar Epic Games kütüphanesine ekleyebilir ve kalıcı olarak oyuna sahip olabilirsiniz.
 
- Epic Games sayfası
 
Bugüne özel olarak ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan yapım içerisinde farklı farklı oyun modları bulunuyor ve aksiyon ve dövüş unsurları ile beraber bu oyun karşımıza çıkıyor. Rol yapma unsurlarına da bünyesinde barındıran yapım içerisinde aynı zamanda farklı farklı karakterlerle beraber oyundaki yerinize alabiliyor ve 16 farklı karakterden birini seçebiliyorsunuz.
 
Her bir karakterin burada farklı özellikleri ve becerileri bulunuyor ve bu beceri sistemleriyle beraber de elbette istediğiniz karakter üzerinde usta olabiliyorsunuz. Yetenekli hamleler yaparak oyun içerisinde ustalaşmaya başladığınız yapımda istediğiniz karakterle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu karakter üzerinde istediğiniz beceriyi açabiliyor ve istediğiniz tarzda oyununuzu özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 
 

 
Oyun hakkında 
 
Popüler bir yapım olarak karşımıza çıkan bu oyun içerisinde çevrimiçi modlar, yerel modlar ve daha fazlası yer alıyor. Bu modlarla beraber istediğiniz şekilde oyundaki yerinize alabiliyor ve aynı zamanda çevrimiçi mod içerisinde sıralamalı karşılaşmalara geçiş yapabiliyor ve burada diğer oyuncularla beraber kapışabiliyorsunuz. Diğer oyuncularla beraber burada mücadele etmek elbette o karakter üzerinde usta olmaya gerektiriyor ve başarılı olmak için de o karakter üzerinde farklı farklı hamleler yapmanız gerekiyor. Karşıdaki oyuncunun beklemediği hamleleri yapmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve her bir oyuncu burada farklı strateji ve planlama içerisine geçiş yapabilir. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu modlara geçiş yapabiliyor ve kendinize pratik modu içerisine alabiliyorsunuz.
 
 
 
Pratik modu içerisinde istediğiniz şekilde antrenman yapabiliyor, hangi karakterin nasıl bir şekilde saldırdığını öğrenebiliyor, hem savunma hem de saldırı çeşitlerini burada görebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyuna geçiş yapmadan önce ve diğer oyuncularla kapışmadan önce antrenman modu içerisinde öğreticilerle beraber karşılaşabilir ve burada hamlelerin ve karakterlerin temel mekaniğini öğrenebilirsiniz.
 
Bu özellikler dışında oyun içerisinde istediğiniz şekilde oyuncu profili oluşturabiliyor ve bu profille beraber de diğer oyunculara elbette hava atabiliyorsunuz. Klasik yandan görünümlü dövüş oyunlarıyla benzerlik gösteren bu yapım içerisinde hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir yapı yer alıyor. Bu modlarla beraber istediğiniz şekilde oyunda savaşlara girebiliyor, hikaye modunu deneyebiliyor, aynı zamanda bu modların dışında hayatta kalma moduyla beraber de son savaşçıya kadar ilerlemeye başlayabiliyorsunuz. Her mod kendi içerisinde farklı görevleri bünyesinde barındırıyor ve modlar arasında istediğiniz şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun dışında Arcade mod ile beraber oyunda karşınıza farklı farklı dövüşçüler çıkabilir ve bu dövüşçüleri alt etmek için kendi yeteneklerinizi ve becerilerinizi kullanabiliyorsunuz.
 
Diğer klasik dövüş oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da yandan görünümlü bir yapı yer alıyor ve farklı arenalarda burada karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda her bir arenanın farklı temaları bulunuyor ve arka plan manzaraları da değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı bölgelere geçiş yapabilir ve farklı arenalarda düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde genel olarak abartılı karakterler ve mekanlar karşımıza çıkıyor. Fantastik bir yapıdan yer alan bu oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca arka plandaki bölgelerin canlı bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyor ve siz hamle yaptıkça arka plandaki bazı nesnelerin de değiştiğini görebiliyorsunuz. Bunun dışında, örneğin bir geminin içerisine doğru geçiş yapabiliyor, bir iskele boyunca arenalarda kapışabiliyor ve yanardağ bölgesine doğru da geçiş yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı bölgeler dahilinde diğer oyuncularla ve dövüşçülerle kapışabiliyor ve hızlı bir dövüş mekaniğinin burada olduğunu söyleyebiliyoruz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi 16 farklı karakter bulunuyor ve bu karakterlerle beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bunun dışında gizli karakterlerin de yer aldığını söyleyebilir ve bu karakterleri açmak için de o yönde belli bir noktaya kadar ilerlemeniz gerekiyor. Her bir karakterin burada farklı bir özelliği ve becerisi bulunuyor ve böylece düşmanların üzerine kombo saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz. Elbette burada her bir dövüşçünün nasıl bir hamle yaptığını önceden kestirmeniz gerekiyor ve ona göre de kendinizi savunabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette bu mekanikleri öğrenmek zaman alabiliyor. Oyuna ne kadar çok oynarsanız o kadar çok usta olabilirsiniz diyebiliriz.
 
 

Her karakterin ikonik özelliklerinden yararlanabileceğiniz yapım içerisinde mermiden hızlı giden karakterler, bir anda tepeden aşağıya doğru inen hamleler ve daha fazlası karşımıza çıkabiliyor. Oyunun evreni geniş bir temayı bünyesinde barındırıyor ve 17 yıllık hikaye aslında burada karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Böyle bir tasarımı gerçekten de ilgi çekici bir şekilde burada bulunuyor ve 8 ayrı bölümün karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz dövüş oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna elbette bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten oldukça eğlenceli bir deneyimi bünyesinde barındırıyor. Zaten Epic Games kapsamında da ücretsiz bir şekilde bizlere sunuyor. Dolayısıyla sizlerde kütüphaneye eklemek kalıyor. İstediğiniz zaman oyuna geçiş yapabilir ve o oyundan nasıl bir yapıya sahip olduğuna bizzat deneyimleyebilirsiniz.

Bunların dışında elbette stratejik olarak yapabileceğiniz çeşitli hamleler bulunuyor ve savaş sistemi ile beraber diğer dövüş oyunlarından ayrılıyor. Oyunda istediğiniz şekilde taktiksel dövüşlere geçiş yapabiliyor ve yeni bir beceriyi burada arşiv çıkarabiliyorsunuz. Her karakterin sahip olduğu özel hareketlerle beraber düşmanları adeta yumruk manyağı yapabiliyor ve aynı zamanda kombolarla beraber de düşmanların üstesinden gelebiliyorsunuz. Oyunda yine ulti kullanabileceğiniz bir bar bulunuyor. Bu barla beraber elbette düşmana yani karşıdaki dövüşçüye karşı hamle yapmanız gerekiyor. Bu barı doldurduktan sonra da ulti vuruşunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz. Böylelikle düşmana gerçekten de alt edebilecek bir seviyeye çıkabiliyorsunuz.
 
 

Oyun da diğer taraftan geliştiricinin belirttiğine göre oldukça geniş bir hikaye içeriği bulunuyor. Bu geniş hikaye içeriği ilerleyen süreçte daha da genişlemesi planlanıyor. Hikaye modu içerisinde her bir karakterin oynanışıyla beraber karşılaşabiliyorsunuz ve her bir karakterin burada başlangıç hikayesini deneyimleyebiliyorsunuz. Hikaye modu elbette oyuna giriş yapabileceğiniz ilk modlardan bir tanesi ve aynı zamanda oyuna adapte olabileceğiniz bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Burada istediğiniz şekilde oyuncu profilinizi oluşturabiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz. Galeride yer alan özel duvar kağıtları ile beraber ekranlarınızı süsleyebiliyor ve açılmayan gizli unsurları da ilerleyen süreçte açabiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde kilidini açabileceğiniz hem duvar kağıtları hem de sesler bulunuyor. Bunlarla beraber de bu amaç uğruna oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Bu tür içerikler elbette oyuncuları oyuna bağlayan unsurlar arasında yer alıyor ve bu amaçlarla beraber de oyuncular ilerlemeye başlayabiliyor. Kısacası oynayabileceğiniz ve dövüşleri atılabileceğiniz ve aynı zamanda fantastik unsurlarla beraber karşılaşabileceğiniz bir aksiyon deneyimi sizleri bekliyor diyebiliriz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten de eşi benzeri olmayan karakterler bulunuyor. Bu karakterler ilgi çekici tasarımlarla ve animasyonlarla beraber karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde hem kadın karakterler hem de erkek karakterler yer alıyor. Bu karakterlerle beraber istediğimiz şekilde diğer oyuncularla beraber kapışabileceğimiz modlara geçiş yapabiliyor ve hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak bu oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette ilk olarak hikaye moduna geçiş yapmanızı öneriyoruz. Çünkü oyundaki sisteme adapte olmanız ve hangi karakterin hangi mekanikleri kullanabildiğini öğrenmeniz oldukça önem arz ediyor. Öncelikle hikaye modu kapsamında birçok karakteri deneyimleyebilir ve hangi karakteri nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Bunun dışında bu karakterlerin arka plan hikayelerine bir bakış atabiliyor ve geçmişte neler yaşadığı konusunda da bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Dolayısıyla hikaye modları gerçekten de oyunu ön plana çıkaran ve oyuncuların uğrak noktası olduğu bir mod olarak karşımıza geliyor ve bu oyuna başlamadan önce de ilk etapta bu modu deneyimlemeniz gerekiyor.
 
 

Oyunda aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Her bir arena içerisinde farklı temayla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda arka planda yer alan bu arenaların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi iskelelerde, gemilerin içerisinde ve daha fazla bölgede bu arenalara geçiş yapabiliyor ve bu arenalarda kapışırken arka plandaki görsellerin aynı şekilde hareket ettiğini hissedebiliyor ve deneyimleyebiliyorsunuz. Böylece kendimize canlı bir ortam içerisinde bulabiliyor ve canlı bir dünyanın da burada olduğunu hissedebiliyoruz. Zaten genel olarak dövüş oyunlarda artık arka planlar hem canlı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor hem de bizleri gerçekçi bir yapıya sunmak istiyor. Dolayısıyla bu oyunda da bu durumun olması elbette şaşırtıcı değil. Ancak oyun içerisinde uzak doğu temalı bir yapı olduğundan dolayı karakterlerin yapısı, içerisinde bulunduğumuz atmosfer ve daha fazlası ona göre uyum sağlayabilir ve değişiklik gösterebiliyor.

Bu unsurların dışında, oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette farklı karakterleri deneyebiliyor ve istediğiniz şekilde bu karakterler üzerinde ustalaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada her biri 13 farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada her bir oyuncu farklı bir karakterle özdeşleşebiliyor. Örneğin bir oyuncu uzak yani menzilde atışlar yapabilen karakterleri kullanırken daha çok eğlenebiliyor. Diğer taraftan bu karakterlerden hoşlanmayan ve daha çok yakın dövüşe odaklanan karakterleri seven oyuncular da aynı şekilde bulunabiliyor. Hal böyle olunca her bir oyuncu burada farklı bir karakteri deneyebiliyor ve onun üzerinde ustalaşabiliyor. Dolayısıyla siz de bu oyunu oynayarak hangi karakter üzerinde ustalaşacağınızı seçebilir ve ona göre de kendinize ona adapte edebilirsiniz. Bu tamamen sizin bakış açınız ve seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Bunun dışında çevrimiçi modlardan bahsetmiştik. Bu modlarla beraber isterseniz ekranı ikiye bölerek yanınızdaki arkadaşınızla beraber oyunu deneyimleyebilir ve onunla kapışabilirsiniz. Bunun dışında diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiniz çevrimiçi modların olduğundan da bahsettik. Elbette bu tarz yapımlarda stabil bir internet bağlantınızın olması gerekir ve ona göre de kendinizi hazırlamanız lazım. Elbette bu tarz oyunlarda rütbelerde yükseldikçe ve sıralamalarda daha da üst sıralara çıktıkça daha zorlu oyuncular karşınıza gelebiliyor ve böylece oyunda hem ustalığınızı sergileyebiliyor hem de sıralamalarda üst sıralarda olmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Bunun dışında oyunda yer aldığınız süre boyunca sıralamalarda yükselirken elbette bonus içeriklerinin de sahibi olabiliyor ve kilidi açılmayan unsurları da bu kapsamda açabiliyorsunuz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PUBG: BATTLEGROUNDS 'Erangel Classic' Haritasını Sunar 1 Saat önce Epic Games'in Bu Hafta Öne Çıkan Oyunları 1 Saat önce Rakion Macerası Türkiye’de Başladı! 3 Saat önce Paycell 19 Mayıs PUBG Kupası Başlıyor 3 Saat önce Korku Oyunu DreadOut Remastered Collection, PS5 ve Switch için Duyuruldu 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler