Epic Games 520 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor!

25.12.2023 19:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Epic Games platformunda kış indirimleri devam ederken bir yandan da yıl sonuna kadar her gün ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Geldiğimiz noktada bugünün ücretsiz oyunu belli oluyor ve oyunun platformdaki fiyatı ise 520 Türk Lirası ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyunun adı ise The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition.
 
The Outer Worlds 
 
 
 
The Outer Worlds, Obsidian ve Private Division ekipleri ile beraber oyunculara sunulmuş ve gerçekten de ilgi çekici bir dünyayı bünyesinde barındıran bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Bu sürüm içerisinde oyunun tüm ek paketleri ve anonim bulunuyor. Dolayısıyla oyun deneyiminizi en iyi şekilde karşılayabilecek bir sürüm diyebiliriz.
 
- Epic Games sayfası
 
Aksiyon ve rol yapma deneyimi ile yeniden düzenlenmiş bir oyun tasarımını bizlere sunan The Outer Worlds, bizlere geniş kapsamlı bir deneyim sunuyor. Burada etkileşime geçebileceğimiz ilgi çekici karakterlerle tanışabiliyor, karakterimizi güçlendirebiliyor, elimize farklı silahlar alabiliyor ve olabildiğince farklı bölgelere giderek buraları keşfetmeye çalışıyoruz.
 

 
Oyun hakkında
 
İlgi çekici dünyası ile beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde sen ve rol yapma deneyiminin dibine vurabiliyor ve iki farklı sürümde bu oyunu oynayabiliyoruz. Galaksi temalı yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca arka planda bir hikaye biliyor ve ücra köşede bulunan bir koloni gemisinde iken kaybolduğumuzu burada anlayabiliyoruz. Uzun yıllar sonra uyandığımız zaman kendimizi bir anda bir komplo döngüsü içerisinde bulabiliyor ve koloniyi yok etme tehdidi ile beraber karşılaştığımız bu anlarda elbette düşmanlara karşı gelmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde elimize farklı farklı silahlar alabiliyor ve bu silahlarla beraber hem kendimizi savunabilir hem de koloniyi yok olma tehlikesinden kurtarmaya başlıyoruz. Oyunda aynı zamanda etrafı keşfedebiliyor, farklı gezegenlere doğru geçiş yapabiliyor, iktidar olmak için ayrılıkçı gruplarla beraber ilerleyebiliyor ve hikaye odaklı yapım içerisinde kendimizi bulmaya çalışıyoruz.

Yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde elbette üst düzey grafikler, iyileştirilmiş oyun performansı, yeni ve ilgi çekici animasyonlar, yüksek çözünürlükle beraber karşımıza çıkan ortamlar, manzaralar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Elbette bu tasarımlarla beraber yeniden düzenlenmiş olan bu sürüm içerisinde gerçekten de oyuncuların ilgisini çekecek türden bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu macerada biz de yerimizi alabiliyoruz. Bugün de planları bozacak olan biz, hikaye odaklı sürüm içerisinde ilerlemeye çalışıyoruz ve 2019 yılının popüler rol yapma oyunu için gerçekten de oyuncular büyük beğeniyle oyunu oynamaya devam ediyor. Severek oynayabileceğiniz ve uzunca vakitler geçirebileceğiniz yapımda farklı farklı bölgeler olduğundan bahsettik. Bu bölgelerin her birinin farklı düşman çeşitliliği bulunuyor. Aynı zamanda farklı manzaralarla ve ortamlarla beraber de burada karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu yerleri keşfederken elbette güzel ortamlarla beraber kesişebiliyor ve ekran görüntüsünü de dilediğiniz gibi alabiliyorsunuz.

Arttırılmış seviye sınırı ile beraber de yer alabileceğiniz yapımda daha yüksek seviye sınırı sayesinde daha yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve farklı farklı beceri sınıfları arasından da seçim yapabiliyorsunuz. Oyunda dolayısıyla bu tarz bir mekaniğin olması ve seviye sınırlarını artırılması elbette oyuncuların deneyimini arttıracak unsurlar arasında bulunuyor. Bu deneyimi dilediğiniz gibi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan yeni yeteneklerin ve becerilerin kilidini açarak elbette düşmanların daha kolay bir şekilde ortadan kaldırılmasını sağlayabiliyor ve böylece ilerleyen süreçte karakterin seviyesini arttırarak da yeni becerilerin hakimi olabiliyorsunuz. Oyunda elbette ne kadar çok ilerlerseniz o kadar çok usta olabiliyor ve düşmanların açıklarını bu şekilde bulabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız her noktada hikaye arka planda akmaya devam ediyor ve etkileşim unsurlarının da burada olduğuna göre biliyoruz. Bunun dışında hikayeden biraz daha bahsedecek olursak, elbette yukarıda bahsettiğimiz kısa hikaye örgüsünün dışında hikayeye yön verebileceğimiz ve sonuçları ile karşılaşabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyunda yaptığımız her bir seçim oldukça önem arz ediyor.
 
Ek olarak bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü hikaye seçimleriyle beraber yön verdiğinden dolayı bu seçimlerin sonucunu her bir oyuncu farklı bir şekilde yapabiliyor ve kendine farklı sonlarla beraber bulabiliyor. Yaptığımız seçimler sadece ana hikayeyi etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda karakter oluşumlarına, yanımızda bulunacak arkadaşlarımıza ve oyun sonu senaryolarına da etki ediyor. Dolayısıyla yaptığımız seçimler gerçekten de oyunun ilerleyişi ve yanımıza gelebilecek karakterler konusunda da büyük oranda etki sahibi oluyor.
 
Yaptığımız seçimlerin büyük oranda etki ettiği bu yapımda gerçekten de yer almanız ve muhakkak oynamanız gereken bir içerik bizlere sunuluyor. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, muhakkak bu oyunu kaçırmamanız gerekiyor. Zaten şu anda ücretsiz bir şekilde sunulduğu için de kütüphanenize eklemenizde fayda var. Ayrıca bu oyunu bugün saat 19.00'a kadar ücretsiz olarak ve kalıcı bir şekilde ekleyebilir ve daha sonrasında ise yeni oyunu kütüphanenize dahil edebilirsiniz. Dolayısıyla burada şu anda sınırlı bir süreniz bulunuyor ve siz de oyunu bu şekilde ekleyebiliyorsunuz.
 
Oyunda sadece biz yer almıyor, aynı zamanda yoldaşlarımızı belirleyebileceğimiz ve seçebileceğimiz bir mekanik bulunuyor. Dolayısıyla oyunda tek başımıza ilerlemiyor ve yoldaşlarımızı bu kapsamda yönlendirebiliyoruz. En uzak koloniye doğru yolculuk ettiğimiz bu yapımda elbette kolonileri kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor ve ekibimize katılmak isteyen birçok karakter buradaki yerini alıyor.
 
 
 
Etkileşimli bir hikaye kapsamında karşılaşabileceğimiz bu karakterlerle beraber elbette istediğimiz bir şekilde tanışabiliyor, onlarla aramızı iyi yapabiliyor ve aynı zamanda benzersiz kabiliyetlerinden yararlanabiliyoruz. Yoldaşlarımız burada her birinin kendi karakterleri, motivasyonları, görevleri ve becerileri bulunuyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca bu yoldaşları en iyi şekilde kullanabiliyor ve böylece düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Aynı şekilde amaçlarına ulaşmalarında yardımcı olmak için burada çeşitli hamleler yapabiliyor veya kendi çıkarlarımız uğruna bu yoldaşları kullanabiliyoruz. Elbette kullandığımız esnada bizlere tavırları farklılık gösterebiliyor ve böylece yaptığımız her hamleye karşılıklı verebiliyor diyebiliriz.

Evreni, animasyonlarıyla ve hikayesiyle dikkatleri üzerine çeken yapım 7 Mart tarihinde Steam platformuna geldi. Burada son incelemelere bakacak olursak çok olumlu bir etikete sahip olduğunu, genel incelemelere bakacak olursak da karışık etiketleme aldığını görebiliyoruz. Genel incelemelerin karışık olması elbette aldığı yükseltmenin ücretli bir şekilde sunulmasından sonra gerçekleşti diyebiliriz. Daha çok para ile satılan bu yükseltmelerin bir tepkimesini burada görebiliyor ve genel olarak oyuncular yorumlarda en iyi aksiyon ve rol yapma deneyimini içerdiğini ve gerçekten de son zamanlarda güzel bir deneyim elde ettiğini aktarıyor. Ancak buna rağmen elbette geliştirici ekibin ve yayıncının aldığı tavırlar fark yaratabiliyor ve farklı şekillerde para kazanmak için çeşitli ücretlendirmeler ile beraber hem yükseltmeleri hem de ek paketleri satabiliyor. Durum böyle olunca elbette oyuncularda tepkisini bu şekilde dile getirebiliyor ve genel olarak oyuncuların sevdiği bir yapım diyebiliyoruz.
 
 

Oyunda diğer taraftan elbette etrafı gezerken ve tozarken yerde ve sağda solda keşfedilecek unsurların olduğunu görebilir ve bunları envanterimize atabiliyoruz. Envanter sistemimizle beraber farklı kaynakları bünyemize dahil edebilir ve bunları ilerleyen süreçte hem birleştirebilir hem de kullanabiliyoruz. Kendi yararımıza olacak bu kaynaklarla beraber elbette sürekli olarak bir şeyleri toplamak oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında öldürdüğümüz düşmanlardan elbette çeşitli kaynaklar elde edebilir ve onların üstlerine arama yapabiliriz. Kıyafetlerinden donanımlarına kadar her bir unsuru burada elimize alabilir ve envanterimizi atabiliyoruz. Dolayısıyla güzel bir silah gördüğümüz zaman elbette düşmanı ortadan kaldırabilir ve elindeki silahı bu şekilde bedeninden alabiliriz. Oyunda bu tarz kaynak toplam unsurlarının bulunduğundan bahsedebiliyor ve genel olarak aksiyon ve rol yapma oyunlarında zaten bu tarz bir yapının olduğunu da aktarabiliyoruz. Bu kapsamda envanter sistemi ile beraber kaynakları toparlamak ve ne kadar çok kaynağınızın olduğuna bakmak çok önemli.

Kısaca toparlayacak olursak, aksiyon ve rol yapma deneyiminin dibine vurabileceğimiz ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek aynı zamanda hem siyasi bir çekişmenin olduğu bir galakside bulunduğumuz ve kolonileri kurtarmaya çalıştığımız bir yapım bizleri bekliyor. Her şey kontrol edebildiğimiz ve etkileşim unsurlarının bolca bizleri karşısına çıktığı yapımda gemimizi bulmaya çalışıyor, ekibimizi toplayabiliyor ve uzay istasyonlarını ve diğer ilgi çekici konumların keşif unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Geniş kapsamlı bir yapı ile beraber karşılaştığımız yapımın Epic Games'in verdiği bu sürümünde hem ana oyun hem de tüm ek paketler yer alıyor. Dolayısıyla oyun deneyiminizi geliştirdiğimiz ve geniş kapsamlı bir oyun içeriğine attığımız bir sürüm diyebiliriz.
 
 
 
Son olarak oyun içerisinde kendi karakterimizi özelleştirebileceğimiz ve kişiselleştirebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Farklı donanımlarla beraber kendimizi burada donatabiliyor ve aynı zamanda farklı kıyafetlerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Ek olarak farklı silahları kullanabildiğimiz yapımda bilim kurgu teması hakim olarak karşımıza çıkıyor ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Patron savaşları elbette zorlu bir içeriği bünyesinde barındırıyor ve burada arena tarzı bölgelerde bu patronlarla beraber kapışabiliyoruz. Onların yaptığı hamleleri önceden kestirmek ve hangi saldırıyı yaptığını görmek elbette ilk etapta oldukça önem arz ediyor. Daha sonrasında yaptığı hamleleri boşa çıkararak karakterimizin becerilerinden faydalanarak bu patronlara karşı gelebiliyor ve bu durumda onları yerle bir etmeye çalışıyoruz. Patronlardan elbette oldukça zorlu bir deneyim elde edebiliyoruz.

Ayrıca oyunda hem yakın dövüş hem de menzil dövüş silahları ile beraber yer alabiliyoruz. Dolayısıyla elimize kılıç, bıçak veya daha fazlasını alırken diğer taraftan ise tabanca, makineli tüfek ve diğer silahlarla beraber oyunda ilerleyebiliyoruz. Bunların seçimleri de tamamen size ait oluyor ve hangi silahla ilerlemek isterseniz ve hangi silah üzerinde usta olmak isterseniz ona göre seçim yapabiliyorsunuz. Bu silahların da elbette güçleri tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve en güçlü silahı almak tamamen sizin işiniz diyebiliriz.
 
 

Oyunda aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatıldığından bahsettik. Bu hikayeyi kapsamında hem ara sahneler hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere detayları sunuluyor. Bunları elbette üst düzey bir şekilde karşımıza çıkıyor ve ara sahneler oyun akarken bile bizlerin karşısına geliyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de uzun soluklu bir rol yapma ve aksiyon deneyimi bizlere aktarılıyor ve aynı şekilde de hikaye konusunda da ilgi çekici detaylar bizlere sunuluyor. Oyuncular tarafından beğenilen bir yapımdan bahsediyoruz.

Bu oyun içerisinde geniş kapsamlı bir mücadeleye atılmak istiyorsanız ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Elbette bu tarz oyunlardan her biri oyuncuya hitap etmeyebilir. Ancak aksiyon ve rol yapma deneyiminin dibine vurmak istiyorsanız ve etkileşimli bir dünyada yer almak istiyorsanız, aynı zamanda bilim kurgu temasıyla beraber ilerlemek ve düşmanları ortadan kaldırmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 40 Dk önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler