Epic Games, Borderlands 3'ün Epic Games Store'a Özel Olması için 115 Milyon Dolar Ödemiş

04.05.2021 19:29 Gazali Çetinkaya

 
Epic Games ile Take-Two Interactive arasında yapılan Borderlands 3 anlaşmasının detayları ortaya çıktı.
 
Borderlands 3 PC'de altı ay boyunca Epic Games Store'a özeldi. 
 
Epic Games, Borderlands 3 yayıncısı 2K Games'in ana şirketi Take-Two Interactive'e ''Tam Paket Borderlands 3 Anlaşması'' için toplam 146 milyon dolar ödemiş. 

Bu 146 milyon doların 115 milyon doları Borderlands 3'ün Epic Games Store'a özel olması için. Geri kalan 31 milyon dolar ise Borderlands Handsome Collection ve Civilization VI için. İki oyun da Epic Games Store'da ücretsiz olarak verilmişti.
 
Epic Games, 115 milyon doların içinde olan 80 milyon dolarlık minimum garanti ödemesi maliyetini iki hafta içinde karşılamış ve oyunun satışlarından 9.2 milyon dolar net gelir elde etmiş. Bu iki hafta içinde Borderlands 3'ü oynamak için Epic Games Store'a gelen kullanıcı sayısı 1.56 milyon ve bu sayının %53'ü platforma yeni kullanıcılar.
 
Geçtiğimiz ay, Epic Games'in Epic Games Store özel oyun anlaşmalarından yüz milyonlarca dolar para kaybettiği haberleri ortaya çıkmıştı. Detaylarına buradan göz atabilirsiniz.

Epic Games, Epic Games Store'un 2024'e kadar kâra geçmeye başlayacağını düşünüyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Persona 1 ve 2'nin Remake Sürümleri Yolda Olabilir 1 Saat önce Final Fantasy 7 Remake'in Son Oyunu Ne Zaman Gelecek? 2 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi Split 1 Şampiyonu Fire Flux Esports Oldu! 3 Saat önce Fallout 4 London Modu Süresiz Olarak Ertelendi! 15 Nisan Final Fantasy XIV: Dawntrail FSR 1.0 ve DLSS 2'yi Destekleyecek 15 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler