Epic Games Mağazasının 5 Yıldır Kar Edemediği Ortaya Çıktı

07.11.2023 11:38 Mehmet Tandoğan

 
 
Steam'in karşısında yer alan ve PC oyuncularının uğrak noktası Epic Games Store için yeni bir haber ortaya çıktı. Şirketin genel müdürü Steve Allison Pazartesi günü yaptığı açıklamayla beraber mağazanın hala büyüme gösterdiğini ancak hala bunu gerçekleştiremediğini belirtti.
 
Epic Games istediğini alamadı 
 
 
 
The Verge tarafından yayınlanan habere göre Epic Games Store için hedefin hala büyüme olduğu bildirildi. Epic şirketi Valve'in sunduğu Steam platformuna rakip olarak Aralık 2018'de PC oyunları için yeni bir pazar sundu. Pazar payının bir kısmını elde etmek adına Epic, oyun yapımcılarına Steam'den daha cömert bir gelir paylaşımı sundu.
 
Bu doğrultuda satışların yüzde 88'i geliştiriciye, yüzde 12'si ise Epic'e gitti. Buna karşılık Valve geleneksel olarak Steam'deki oyun satışlarından yüzde 30 pay almaya devam etti. Üstelik bu noktada kullanıcıları platforma çekmek için her hafta ücretsiz oyun ve oyunlar dağıttı. Hala da dağıtmaya devam ediyor. 
 
Ücretsiz oyunlara milyonlar harcayan Epic, hedefinin büyümek olduğunu bir kez daha vurguladı. Diğer taraftan bunu gerçekleştirmek içim Ağustos ayında yeni bir Epic Games Store ayrıcalık planını duyurdu. Epic First Run programı her geliştiriciye teklif sundu. Şirket, oyunlarını altı ay boyunca Epic Games Store'a özel kılmayı kabul etmeleri halinde gelirin yüzde 100'ünü talep etmelerine olanak tanıdı.
 
Ancak geldiğimiz noktada şirket önceki ay, yaklaşık 830 çalışanını yani toplam iş gücünün yüzde 16'sını işten çıkarmayı planladığını duyurdu. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 3 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler