Epic Games, Marvel's Guardians of the Galaxy'i Ücretsiz Veriyor

05.01.2024 13:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Bildiğiniz üzere Epic Games bir süredir her gün yeni bir ücretsiz oyunu oyunculara ve kullanıcılara sunmaya devam ediyordu. Dün itibarıyla bu etkinlik sona erdi ve son oyun olarak da Marvel's Guardians of the Galaxy oyunu dağıtılıyor.
 
Epic Games haftalık ücretsiz oyunlara geri döndü 
 
 
 
Bundan sonraki süreçte Epic Games haftalık olarak ücretsiz oyunlarını kullanıcılara sunmaya devam etmeyi planlıyor. Daha önceki süreçte olduğu gibi aynı şekilde haftalık olarak oyunu ve oyunları kütüphanenize eklemeye devam edebilirsiniz.
 
- Epic Games sayfası
 
Marvel's Guardians of the Galaxy temelde hikaye odaklı aksiyon ve macera içeriğini bünyesinde barındıran dikkat çekici bir deneyimi sunuyor. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve sürekli olarak mizah unsurlarının döndüğü yapımda Star-Lord karakteri ile beraber oynuyor ve farklı farklı karakter özelliklerinden yararlanabiliyorsunuz.
 
İkonik karakterlerin yer aldığı yapımda eğlenceli ve aksiyon dolu bir macera sizleri bekliyor. Hikayede ilerledikçe aynı zamanda çeşitli kararlar verebiliyor ve bu kararların sonuçlarını da oyun içerisinde görebiliyorsunuz.
 

 
 
Oyun hakkında
 
İlgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde 3. şahıs kamera bakışı ile beraber mücadeleye atılıyor ve burada mizah unsurlarının oldukça yüksek bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Marvel's Guardians of the Galaxy evreninde yeni bir bakış açısı sunan bu yapım içerisinde oyuncular tarafından sevilen ve yayıncılar tarafından da ilgi çekici puanlarla karşılaşılan bir dünya yer alıyor. Bu dünya içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi Star-Lord olarak oynuyor ve bu karakterle beraber hayat bulmaya çalışıyoruz. Oyunda tuhaf ekibimizle beraber ilerlemeye çalışıyor, ekibimizle beraber yer yer birbirimizi güldürebiliyor, atışabiliyor ve hikaye boyunca ilgi çekici detaylarla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda ikna etmemiz gereken bir ekip bulunuyor. Ekip içerisinde toplamda 4 kişi yer alıyor. Her bir karakterin burada farklı yetenekleri yer alır. Bu yeteneklerle beraber farklı platform unsurları ile karşılaşıyor ve bunları aşmak için de karakterlerimizin yeteneklerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Oyunda gerçekten de harmanlanmış güzel bir hikaye içeriği ve çizgisel bir yapı yer alıyor. Bunlarla beraber de oyunun sonuna ilerlemeye başlıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde karakterimizin farklı farklı donanımları bulunuyor. Örneğin ayaklarımıza taktığımız botlarla beraber yukarılara doğru zıplayabiliyor, yukarılara zıplarken botlarımızdan açığa çıkan roketleri ateşleyebilir ve böylece ayakta durmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Yukarılara doğru fırlayabileceğimiz ve farklı donanımlarla beraber yer alacağımız yapımda her bir donanımımızı kendimize faydalı bir şekilde kullanmaya çalışıyor ve oyun içerisinde her bir donanımı düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Bunun dışında farklı farklı düşman çeşitleri karşımıza çıkıyor ve bölge içerisinde farklı düşman çeşitliliği ile beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici manzaralarla ve farklı bölgelerle yer alabilir ve aynı zamanda burada sürekli olarak ekran görüntüsü almak için elbette durabiliyoruz. Çünkü oyunda yer aldığını söylemeye gerek yok, gerçekten de güzel manzaraların ve bölgelerin burada olduğunu doğrulayabiliyoruz. Bunun dışında her bölge içerisinde farklı düşmanlar yer alabiliyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve yaptığımız eylemlerimizin sonucunu burada doğrudan ve somut bir şekilde görebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca yaptığımız hamleler oldukça önem arz ediyor.

Oyun içerisinde aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi seçim odaklı bir yapı yer alıyor. Yaptığımız seçimlerle beraber hikayenin gidişatına etki edebilir ve farklı sorunlarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Güçlü yaratıklarla ve varlıklarla kapışabileceğimiz yapım içerisinde ikonik karakterlerin olduğunu görebiliyor ve bu karakterlerin gerçekten de güldürü odaklı bir şekilde karşımıza çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Uzay gemimizin yer aldığı yapımda farklı gezegenlere doğru ilerleyebiliyor, buralarda karakterler ile beraber sürekli olarak atışabiliyor ve evrende yer alan bu düşmanları tamamen ortadan kaldırmak için farklı eylemlerde bulunabiliyoruz. Felaket olaylar zincirinin yer aldığı yapım içerisinde sürekli olarak başımıza şanssızlık eseri olaylar geliyor ve bunları tekrardan düzene koymak için farklı hamleler yapmak durumunda kalıyoruz. Burada Star-Lord ile beraber ekibi bir arada tutabilecek olan sadece biz bulunuyoruz ve uzay gemimizle beraber farklı gezegenlere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve aynı zamanda aksiyonun dozunun yer yer yükseldiği bir yapı ile beraber karşılaşabiliyoruz.
 
 

Gezegenler arası seyahat edebildiğimiz ve farklı gezegenlerin farklı temasıyla karşılaşabildiğimiz yapımda Galaksinin Koruyucularına liderlik edebiliyor ve burada karakterimizi düzgün bir şekilde kullanabiliyoruz. Elbette burada karakterimizin birden fazla yeteneği bulunuyor. Zıplayabiliyor, sağa sola doğru yuvarlanabiliyoruz, düşmanların saldırılarından kaçabiliyor ve düşmanlara karşı gelebiliyor. Farklı silahlarla beraber yer alabileceğimiz yapımda düşmanlara karşı hem menzilli silahlarla beraber ilerleyebiliyor hem de yakın dövüşle beraber oyundaki yerimizi alabiliyor. Aksiyon macera içeriği ile beraber yer aldığımız yapımda farklı farklı seçim anları karşımıza çıkıyor. Bu seçim anlarında elbette farklı sonuçlarla ve gidişatlarla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü burada yaptığınız seçimler diğer oyunculardan farklılık gösterebiliyor ve böylece siz de dallanıp odaklanan bir hikaye içeriği ile beraber karşılaşabiliyorsunuz. Elbette burada üst düzey bir hikaye dallanıp odaklanması yer almıyor. Nitekim oyuncuları memnun eden ve gayet tatmin edici bir hikaye içeriğinin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Galaksinin Koruyucuları hikayesine devam ettirebileceğimiz ve arka planda yer alan hikayeyi hem karakterlerden hem de ara sahnelerden öğrenebileceğimiz yapım içerisinde dövüş ve aksiyon mekanikleri oldukça ön plana çıkıyor. Oyunda yaptığımız hamlelerle beraber farklı komboları bir araya getirmeye çalışıyor, elementsel dövüş donanımları ile beraber aynı zamanda botlarımızdan kullanabileceğimiz boost sistemi ile düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor, onlara saldırılarına karşı çıkmaya başlıyor ve aynı zamanda burada kaderimizi değiştirebileceğimiz seçimler yapabiliyoruz. Orijinal bir hikaye bünyesinde barındıran ve aynı zamanda evrene hakim bir şekilde yer alabileceğimizi yapımda hiçbir şeyin sınırsız olmadığını görebiliyor ve burada sınırlı kaynaklarla beraber ilerleyebiliyoruz. Muhafızlarla beraber ilerlemeye çalıştığımız ve ekip tabanlı bir oyun deneyimini yaşadığımız yapımda saldırılarımızı rakipleri alt etmek için gerçekleştirebiliyor, kararlar verebiliyor ve ekibimizi de bu savaşa dahil edebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yolculuğumuzda ilerlemeye başladıkça elbette farklı farklı olayların ve zorlu durumların karşısına çıktığını görebiliyoruz. Çünkü oyunda aynı zamanda platform unsurları bulunuyor ve bir yerden bir yere atlayarak ve aynı zamanda farklı kapıları açarak buradan çıkış yapmaya çalışıyoruz. Beklenmeyen olaylarla beraber yer aldığımız yapımda kararlar verebiliyor, özel saldırılarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor, farklı komboları bir araya getirebiliyor ve ekibinizdeki saldırı stillerini birleştirebiliyor, burada bir sinerji yakalamaya çalışıyorsunuz. Oyunda ilerledikçe kararlar vermeye çalışıyor ve kararlarımızı elbette gitgide zorlaşıyor. Çünkü verdiğimiz kararları oldukça kritik bir yapıyı bünyesinde barındırır ve yepyeni bir hikaye içeriği ile beraber de bizlere sunuluyor. Burada verdiğimiz her bir kararla beraber bir yandan yaptığımız kararları eleştiriyor, bir yandan ise ekibimizdeki karakterlere güvenmeye çalışıyoruz. Oyunda bu ekiple beraber sürekli olarak ilerlemeye çalışıyor ve ekibimizin başına burada türlü türlü olaylar gelmeye hazırlanıyor. Biz de bu kapsamda ekibimizin başına bir şey gelmemesi için ve aynı zamanda ekibimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz.

Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları elbette daha zorlu bir yapay zekaya sahip oluyor ve yaptığımız hamleler burada aslında daha fazla önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığımız en ufak bir hata patronu bizi alt etmesiyle beraber sonuçlanabilir ve canımızın bir halle gitmesine sebebiyet verebiliyor. Haliyle burada ekibimizle beraber biz enerjiyi yakalayabiliyor, ekibimizde düşmanı ablukaya alabiliyor ve patron savaşlarına bu ekip olayı daha fazla ön plana çıkıyor. Burada yaptığımız her hamle düşmanın ve patronun canının gitmesini sağlıyor ve onun öncelikli olarak nasıl saldırdığını öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda patron savaşlarında yer aldığı süre boyunca ilk olarak onların nasıl saldırdığını öğrenmeli ve sonrasında ise onları saldırılarına nasıl karşı koyabileceğimizi ve kaçacağımızı düşünmemiz gerekiyor. İlk etapta bunları yaptıktan sonra elbette oyunda saldırı anını doğru bir şekilde bekleyebiliyor ve onunla beraber de düşmanı ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Burada her bir patronun farklı saldırı çeşitleri ve stilleri bulunuyor. Bunun yanı sıra farklı patron tiplemeleri ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Ek olarak burada her bir patronun farklı bir açığı bulunuyor. Yani oyunda yer aldığımız süre boyunca patronların hassas noktaları yer alıyor. Bu hassas noktalara ateş edebilirsek ve oradan hasar vermeye çalışırsak kolay bir şekilde onu doğrudan ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu durumu oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Her bir patronun burada hassas bir noktası yer alıyor. Oralardan ateş ederseniz ve daha fazla ateş gücünü açığa çıkarabilirseniz ve aynı zamanda sürekli olarak hareket halinde kalırsanız. Böylece patronları ortadan kaldırabilir ve bu şekilde oyuna daha fazla ve daha hızlı bir şekilde ısınabilirsiniz.
 
Farklı olaylar zincirinin yer aldığı yapım içerisinde her köşede bekleyen bir durum bizlere sunuluyor ve patlama ve çatlamalarla beraber oyunda sürekli olarak aksiyonun dozajının arttığını deneyimleyebiliyoruz. Uyumsuz grubumuzla beraber evreni kurtarmaya hazırlandığımız ve grubumuz içerisinde sürekli olarak atışmaların döndüğü ve aynı zamanda mizah unsurlarının ön planda olduğu yapım içerisinde sürekli olarak konuşmalar karşımıza gelebiliyor. Belki de bir yerden sonra bu konuşmalardan sıkılabiliyorsunuz. Ancak sürekli olarak bu atışmalarla ve cümlelerle beraber oyuna daha hızlı bir şekilde ısınan oyuncular da bulunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız mutlaka bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten Epic Games kapsamında şu anda oyun tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor ve haftaya kadar bir oyuna ücretsiz bir şekilde elde edebiliyorsunuz. Böylece kalıcı bir şekilde kütüphanenizde kalabiliyor. 400 liraya yakın fiyatlandırması ile beraber oyunu ücretsiz bir şekilde elde edebiliyorsunuz ve böylece gerçekten güzel bir deneyime adım atmaya hazırlanıyoruz.
 
 

Felaket olaylar zincirinin yer aldığı yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, yanımızda bulunan ailenin sıra dışı yeteneklerini açığa çıkarabiliyor ve bu grubu bir arada tutan bizim karakterimiz büyük bir uğraş vermeye başlıyor. Bunun yanı sıra oyunu dijital versiyonunu satın alırsanız Star-Lord karakterinizde kullanabileceğiniz ve giyebileceğiniz Star-Lord kıyafetinin kilidini açabiliyorsunuz. Böylece diğer oyunculardan ve takım üyelerinden farklı olabiliyor ve oyunda farklı bir şekilde yer alabiliyorsunuz. Elbette bu tarz özelleştirmeler ve kişiselleştirmeler ve hatta kostümler birçok oyuncu tarafından seviliyor. Bu tarz kostümlerin oyun içerisinde olması oyunculara farklı bir deneyimi beraberinde getiriyor diyebiliriz. Çünkü oyunun en başından en sonuna kadar aynı kıyafetlerle ve aynı silahlarla beraber yer almak belki de oyuncuları sıkan ve bir yerden sonra bunaltan unsurlar arasında bulunur. Ancak bu şekilde yer yer yeni kostümlerin ve özelleştirmelerin bizlere sunulması oyuna farklı bir hava katıyor ve aynı zamanda tekdüze olarak ilerlediğiniz esnada yeni bir çeşitlilik getiriliyor diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Rakion Macerası Türkiye’de Başladı! 1 Saat önce Paycell 19 Mayıs PUBG Kupası Başlıyor 1 Saat önce Korku Oyunu DreadOut Remastered Collection, PS5 ve Switch için Duyuruldu 2 Saat önce Beyblade X: XONE Switch ve PC için Duyuruldu 2 Saat önce Tchia Switch Konsoluna Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler