Epic Games Yaz İndirimlerinde Alabileceğiniz Oyunlar Listesi: 2023

25.07.2023 12:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Yakın zamanda Steam yaz indirimleri sona erdi ve şimdi ise Epic Games indirimleri başladı. Şu anda bu indirimler kapsamında birçok oyunda büyük fırsatlar mevcut ve bu indirimlerinden 3 Ağustos tarihine kadar yararlanabilirsiniz. Bu listemizde sizlere indirim kapsamında alınabilecek oyunlardan bahsedeceğiz. Şimdi geçelim listemize;

- Death Stranding: Director's Cut (164 TL)
 
 

Hideo Kojima tarafından oyunculara sunulan bu yapım farklı bir oyun türünü ve deneyimini bizlere aktarıyor. Oyun içerisinde açık bir dünyada yer alıyor ve farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Sam Bridges adlı karakteri kontrol ettiğimiz bu kişiyi siz de biliyorsunuz ki ünlü bir aktör olarak karşımıza çıkıyor ve bu karakterle beraber açık dünya içerisinde ilerleyebiliyor, çeşitli kargoları bir yerden bir yere doğru götürebiliyor ve taşımacılık ve yürüme simülasyonu arasında git gel yapabiliyoruz. Elbette olay sadece bunlarla sınırlı kalmıyor ve arka planda yer alan ve büyük sırlara sahip olan bir hikaye bizleri bekliyor. Bu hikaye kapsamında da buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu gizemleri ortaya çıkarmaya başlıyoruz.
 
- Epic Games sayfası

Bilim kurgu ve gelecek temalı bu yapının içerisinde karşımıza bilinmeyen yaratıklar çıkıyor ve bu yaratıklardan saklanmamız ve yavaş hareket etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde çeşitli aksiyon ve gizlilik anları da yer alıyor. Bu olaylar da oyun içerisine çeşitlilik katmış durumda. Yine oyunda sadece gizlilik unsurlarını kullanmıyor çatışma ve aksiyon içerisine de dahil olabiliyoruz. Oyundaki temel amacımız belli bir yerde olan yükleri ve değerli eşyaları başka bir bölgeye doğru güvenli bir şekilde ulaştırmak. Elbette bu süre zarfında farklı zorluklarla beraber karşı karşıya geliyor hem tehlikelerden hem de açık dünyanın vermiş olduğu zorluklarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Örneğin bir yerden bir yere gitmek için karşımıza yüksek bir dağ çıkabiliyor ve bu dağı muhakkak tırmanmamız gerekiyor. İşte burada yanımızdaki aletler yardımcı oluyor ve dağcılık ekipmanları ile beraber zirveyi tırmanabiliyor ve böylece yanımıza aldığımız aletlerin de ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz. Dolayısıyla karşımıza bu tarz çevre zorluklara da gelebiliyor.
 
 

Oyunun orijinal sürümün haricinde bu yönetmen kurgusu içerisinde farklı farklı içerikler yer alıyor. Elbette bu içeriklerden birkaç tanesini sıralayacak olursak;  Güç eldivenleri, pod özelleştirmesi, çanta yamaları ve daha fazlası yer alıyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde PC platformuna özgü çeşitli iyileştirmeler ve yenilikler bulunuyor. Bu yenilikler arasında ise yüksek kare hızı desteği, fotoğraf modu, ultra geniş monitör desteği, diğer oyuncularla iş birliği içerisinde hazırlanan içerikler ve diğer oyuncularla bağlantı kurmanızı sağlayacak bir yapı bulunuyor. Bu yapılarla beraber oyun içerisinde yaptığınız eylemleri diğer oyunculara sunabiliyor ve bu sayede diğer oyunculardan bir beğeni alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu şekilde bir sosyal yapı da yer alıyor diyebilirim.
 
 

Farklı bir oyun türünü bizlere yansıtan yapım içerisinde elbette bazı oyuncuların memnun olacağı içerikler yer alır ancak bazı oyuncular da ne yazık ki bu durumdan memnun değil. Çünkü oyun içerisinde sürekli olarak bir şeyleri taşımaya koyuluyor ve bu işten sıkılan birçok oyuncu bulunuyor. Elbette her oyuncu bu oyundan veya herhangi bir oyundan zevk almayabilir, bu çok normal bir durum ancak indirimler alınabilecek oyunlarda birkaç tanesi diyebilirim. Oyun Epic Games indirimleri kapsamında 164 Türk lirasından satışta bulunuyor. Dolayısıyla alınabilecek ve uzun süre vakit geçirebilecek bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

- Far Cry 6 (174 TL)
 
 

Klasik Far Cry yapısını bünyesinde barındıran ve yeni bir hikayeyi oyunculara aktaran bu yapım şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 174 Türk lirasından satışta bulunuyor. Pyun içerisinde tropikal bir adaya atılıyor ve burada bulunan diktatörlük sistemini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Elbette oyun içerisinde film dünyasından aşina olduğumuz çeşitli oyuncular yer alıyor ve Anton Castillo karakterini burada görebiliyoruz. Oyun içerisinde işlerini kanlı bir şekilde bitiren ve yaptıran bir diktatör bulunuyor ve diktatörün oğlu da bu yolu takip etmeye hazırlanıyor ancak işler burada kırılma noktasına giriyor ve bu kapsamda bizim de yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor.
 
- Epic Games sayfası

Oyun içerisinde Dani Rojas adlı karakteri kontrol ediyor ve amacımız tamamen bu diktatörü ortadan kaldırmak ve buralara huzuru tekrardan getirmek. Elbette bu kapsamda yapabileceğimiz oldukça fazla görev yer alıyor ve açık dünya içerisinde birçok noktaya ulaşabiliyoruz. Oyunda yine elimize alabileceğimiz çeşitli silahlar bulunuyor ve istersek bir bölgeyi gizlilik unsurlarıyla istersek de tamamen aksiyona dalarak temizleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra daha önce Far Cry serisinde bulunmayan çeşitli silahlar ve özel içerikler de bu yapım içerisinde bizlere aktarılıyor. Oyunda yine diğer taraftan sadece karada değil aynı zamanda su üzerinde de ilerleyebiliyoruz. Bu kapsamda tekne veya jetski ile beraber ilerlememizi sağlayabiliyoruz.
 
 

Uzun süreler vakit geçirebileceğiniz bu yapım içerisinde ister tek başınıza isterseniz de iş birliği yani co-op olarak oynayabiliyorsunuz. Elbette iş birliği modu ile bir arkadaşınla beraber oynayabilir ve oyundaki bu deneyimi siz de arkadaşlarınızla beraber çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde yanımızda çeşitli hayvan dostlarımızda bulunuyor, ister köpek istersek de timsah ile beraber ilerleyebiliyor ve daha fazla canlıyı yanımıza alabiliyoruz. Bunlar da elbette yer yer bizlere çeşitli faydalar sağlayabiliyor ve birçok konuda yardımcı olabiliyor.

Far Cry 6 içerisinde yine bunların dışında ekstra içerikler ve modlar bulunuyor. Oyunu bitirdikten sonra New Game Plus modu da yer alıyor. Bunun yanı sıra ekstra zorluk modu açılıyor ve farklı farklı teçhizat içerikleriyle beraber de oyunu farklı noktalarda ve farklı şekillerde deneyimleyebiliyoruz. Klasik Far Cry yapısını benimseyen bu yapımda elbette daha yüksek kaliteli görseller ve animasyonlar bizleri bekliyor. Ayrıca adayı keşfederken çeşitli manzaralarla ve ilgi çekici noktalarla da karşılaşabiliyoruz.
 
 

Epic Games kapsamında alabileceğiniz ve uzun süreler vakit geçirebileceğiniz bu yapımı şu anda tavsiye ediyorum. Far Cry serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapımda yukarıda da bahsettiğim gibi temel amacınız bulunuyor; Bu diktatörü indirmek. Ancak bunu kendi yolumuzla beraber yapmak gerekiyor. Siz de bir ada yerlisi olarak bu yapımda yer alabilir ve karakterinizi istediğiniz şekilde geliştirebilirsiniz. Oyunda fark farklı silahları elinize alabilir ve bu silahlarla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve farklı silah sandıklarını da açabilirsiniz. Oyunda yine etrafı keşfedebilir, istediğiniz şekilde açık dünyayı gezebilir ve farklı görevler elde edebilirsiniz. İsterseniz yan görevlerden isterseniz de ana görevlerden ilerleyebilir ve bu maceranın nereye gittiğini deneyimleyebilirsiniz.

- Cities: Skylines (84 TL)
 
 

Klasik şehir kurma simülasyonu oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna muhakkak ki bir göz atmalı ve bir şans vermelisiniz. Çünkü oyuncuların çoğu bu oyunu oynuyor ve kendi şehrini ve metropolünü burada oluşturabiliyor. Epic Games indirimleri kapsamında 84 Türk lirasına satışta olan bu yapımın standart sürümünü satın alabilir ve yeni bir maceraya doğru yelken açabilirsiniz. Oyun içerisinde şehir kurma simülasyon unsurları bulamıyor ve istediğiniz şekilde şehrinizle ilgilenebiliyorsunuz.
 
- Epic Games sayfası

Şehir kurma simülasyonu olarak karşımıza çıkan bu yapımda her bir yapıyla tek tek ilgilenebiliyor ve büyük hizmetleri halka sunmaya çalışabiliyoruz. Oyun içerisinde her bir kişiyle ve halk grubu ile beraber istediğimiz şekilde ilgilenebiliyor ve onların ihtiyaçlarını muhakkak karşılamamız gerekiyor. Örneğin küçük bir yerden başlayarak tek tek buraya farklı binalar yapabiliyor ve bu binaların gerekliliğine de oyun içerisinde öğrenebiliyoruz. Oyunda dikkat etmeniz gereken fazla bir detay yer alıyor ve bu detaylarla beraber de oyunda gerçek bir simülasyon deneyimi içerisinde olduğunu hissedebiliyorsunuz. Oyun içerisinde kurduğunuz bu binaların her birinin elbette çeşitli gereklilikleri bulunuyor ve binaları ve evleri yaptıkça da buraya yeni insanlar gelebiliyor ve nüfusunuz bu kapsamda artabiliyor. Elbette nüfus artışıyla beraber yerel hizmetlerin de olması gerektiğini anlayabiliyor ve buralara çeşitli kamu binaları dikebiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde kurduğunuz her bir yapı ile beraber farklı farklı istekler de karşımıza çıkabiliyor ve bunun akabinde ise doğal felaketlerle de karşılaşabiliyorsunuz. Örneğin deprem veya göktaşı gibi çeşitli doğal felaketler bulunuyor ve bunlar da şehrinize büyük oranlarda zarar verebiliyor. Elbette bunları oyuna girmeden önce ayarlayabiliyor ve isterseniz de doğal felaketleri kapatabiliyorsunuz. Bu tamamen size kalmış durumda. Şehir simülasyonu oyununda sıfırdan bir şehir kurmayı öğrenmek oldukça kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor ancak içerisinde bulunan detaylardan dolayı da ustalaşması zor bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Çünkü oyun içerisinde elektrik, polis, itfaiye, hastane ve diğer çeşitte hizmetlerin yer alması gerekiyor ve her bölgeye de bu yapıları kurulması gerekiyor. Kurduğumuz bu yapılarla beraber güvenli ve sistemli bir bölge oluşturabilir ve bu kapsamda nüfusumuzu arttırmaya yönelik çalışmaları tamamlayabiliriz. Tam bir belediye başkanı olarak atıldığımız bu oyun içerisinde her bir işle tek tek ilgilenebilir ve halkı burada memnun etmeye çalışabilirsiniz.

Bunun yanı sıra oyun içerisinde kurduğumuz binalarla beraber elbette yollar da yapmamız gerekiyor ve bu yolları da muhakkak geniş bir şekilde tutmanız lazım. Hem bu yolları geniş bir şekilde tutmak hem de trafik akışını sağlamak için elbette çeşitli düzenlemeleri de ortaya dökmeniz gerekiyor. Bir yandan trafikle uğraşırken diğer yandan şehir sakinlerinin mutlu olmasını sağlamaya çalışıyor ve bu kapsamda kendinizi daha fazla detay ile beraber uğraşırken görebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda sadece şehir kurmakla kalmıyor aynı zamanda kendi hizmetinizi genişletmeye çalışıyorsunuz. Bu genişletme ile beraber elbette yapabileceğiniz hamleler değişkenlik gösterebiliyor ve her oyuncu bu yapım içerisinde farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü her bir oyuncu burada farklı bir tarafa doğru yönelebiliyor ve bir grup oyuncu doğrudan nüfus arttırma yönelik politikaları izleyebiliyor diğer grup oyuncular ise bunu daha planlı bir şekilde yapmaya koyulabiliyor veya diğer unsurlara önem verebiliyor. Kısacası oyun içerisinde her bir oyuncunun kendine ait stratejisi ve şehir planı bulunuyor diyebilirim.

Gerçekçi bir şehir kurma deneyimine atılacağınız oyun yukarıda da bahsettiğim gibi Epic Games indirimleri kapsamında 84 Türk lirasından satışta bulunuyor. Eğer siz de şehir kurmak ve bu şehri yönetmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir, kütüphanenize ekleyebilir ve uzun süreler vakit geçirebilirsiniz. Oyunun ayrıca ek paketleri de bulunuyor ve dilerseniz bu ek paketlere de bir bakış atabilirsiniz.

- The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition (87 TL)
 
 

Yıllara meydan okuyan açık dünya Bethesda oyunu The Elder Scrolls V: Skyrim oyuncular tarafından hala oynanmaya devam ediliyor ve bir yandan da satmaya devam ediyor. Dönem dönem indirimlerle beraber karşımıza çıkan bu yapım şu anda Epic Games fırsatları kapsamında 87 Türk lirasından satışta bulunuyor. Ebette oyun eski olmasına rağmen içeriğiyle ve modlarıyla beraber hala oyuncular tarafından tutuluyor ve günümüzde de popülerliğini kaybetmiyor.
 
- Epic Games sayfası

Epic Games fırsatları kapsamında alabileceğiniz ve uzun süreler vakit geçirebileceğiniz bu yapımda açık bir dünya yer alıyor ve istediğiniz gibi kendi aksiyon rol yapma deneyiminizi burada yaşayabiliyorsunuz. Oyunda dilediğiniz ırktan dilediğiniz karakteri oluşturabiliyor ve istediğiniz bir karakterle beraber bu dünyaya atılabiliyorsunuz. Oyunda açık dünya içerisinde dağlara bayırlara ilerleyebiliyor, çeşitli gizli mağaralara giriş yapabiliyor, buraları temizleyebiliyor ve farklı şehirlere doğru yol alabiliyorsunuz. Elbette buralarda farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve bu karakterlerle de isterseniz aranızı iyi tutabiliyor veya isterseniz de tamamen düşman kesilebiliyorsunuz. Bu tamamen size kalmış durumda. Bu karakterlerden isterseniz çeşitli görevler alabiliyor ve bu şehir içerisinde dolaşırken düşman veya dost konumuna gelebiliyorsunuz. Yaptığınız seçimler oyun içerisinde çok önem arz ediyor ve bu seçimlerle beraber de gidişatı ve hikayeyi değiştirebiliyorsunuz.
 

200'den fazla yılın ödülünü alan bu yapım geniş bir macerayı bizlere aktarıyor ve şu anda orijinal sürümünün haricinde Special Edition sürümü karşımıza çıkıyor. Elbette bu sürümle beraber oyun içerisinde bir takım geliştirmeler ve iyileştirmeler yer alıyor ancak oyun eski bir yapıya sahip olduğundan dolayı çok da büyük bir yenilik beklemeyin. Dolayısıyla oyun içerisinde daha çok uzak çizimler ve çeşitli manzaralar daha güzel bir şekilde karşıya çıkıyor ve gerek alan derinlikleri ve alan yansımaları ile beraber de oyunun atmosferi daha ilgi çekici hale gelebiliyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde görevler, mekanlar, karakterler, silahlar, zırhlar ve daha fazlası iyileştirilmiş bir şekilde karşımıza geliyor ve bu sayede oyunda büyük bir macerayı atılabiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde geniş bir mod desteği yer alıyor ve bu modlarla beraber de oyundaki deneyimimiz daha da iyileşiyor.
 
 

Açık dünya içerisinde dilediğimiz gibi gezebileceğimiz ve kadim yaratıklarla ve zorluklarla karşılaşabileceğimiz oyun içerisinde karakterimizi istediğimiz gibi geliştirebiliyor ve çeşitli becerilerle beraber de donanabiliyoruz. Yaratıkları avlayarak ve gizemli yerleri keşfederek yeni becerilerin sahibi olabiliyor ve elimize farklı silahlar da alabiliyoruz. Kılıçlardan mızraklara ve kalkanlara kadar çok çeşitli silahların bulunduğu yapım içerisinde hangi silah üzerinde uzaklaşmak istiyorsanız ona göre kendinizi yöneltebiliyor ve kapsamda bu silahları kullanabiliyorsunuz. Elbette oyun içerisinde keşfedebileceğiniz ve adım atabileceğiniz çeşitli ve gizemli yapılar da yer alıyor ve buralara göz atarak çeşitli ganimetlerin sahibi olabiliyorsunuz. Skyrim içerisinde normal düşmanların haricinde bir de patron savaşları yer alıyor. Bu patron savaşı ile beraber de oyunda farklı bir deneyeyim elde edebiliyorsunuz. Geniş bir deneyime atılmak ve açık dünya içerisinde kaybolmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Daha önce denemediyseniz de oyunu muhakkak kütüphanenize eklemenizi tavsiye ediyorum.

- Dying Light (17 TL)
 
 

Epic Games indirimleri kapsamında alınabilecek en iyi oyunlardan bir tanesi olan Dying Light   şu anda 17 Türk lirasına satışta bulunuyor. Oyun geçtiğimiz günlerde Steam üzerinde 349 Türk liraya yükselmiş durumda ve şu anda en ucuz platform olarak Epic Games karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunu son bir kez daha ucuz olarak satın alabileceğiniz bir fırsat olarak görebilirsiniz. Bu oyunu muhakkak kütüphanenizi eklemeli ve isterseniz tek isterseniz de arkadaşlarınızla beraber eşli olarak hikayeyi oynayabilirsiniz.
 
- Epic Gmaes sayfası

Dying Light açık dünya hayatta kalma ve zombi temalı bir yapımı bizlere aktarıyor. Dolayısıyla açık dünya içerisinde istediğimiz gibi gezinebiliyor, çeşitli görevleri bu açık dünya içerisinde yapabiliyor ve sağı solu keşfedebiliyoruz. Oyundaki temel amacımız ortaya çıkan bu zombi istilasını tamamen ortadan kaldırmak ve bunun için bilim adamları ile beraber çalışmak. Elbette bilim adamlarına burada büyük yardımlarda bulunuyoruz çünkü burada zombi salgının tedavisi bulunmaya çalışılıyor. Dolayısıyla biz de burada elimizi taşın altına koyuyor ve çeşitli görevler yaparak bilim adamlarına bu istediği malzemeleri getirebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde bu ana görevin dışında bir de çeşitli yaşayan grupları bulunuyor ve elbette bu yaşayan grupların her biri bizlere farklı şekillerde bakabiliyor ve iyi ve kötü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Bunlarla olan ilişkiyi istediğimiz şekilde ilerletebiliyor ve onlarla bazı durumlarda düşman bazı durumlarda ise dost olabiliyoruz. Bunun yanı sıra bu yaşayan gruplar arasına girebiliyor, bunlarda çeşitli görevler alabiliyor ve onlardan verdikleri sözü tutmasını istiyoruz. Oyun içerisinde bir yandan bu tür durumlarla uğraşırken diğer taraftan ise açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor ve zombileri istediğimiz şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda zombileri ortadan kaldırmak için elimize çeşitli silahlar alabiliyor ve istersek yakın dövüş istersek de menzilli silahlarla beraber zombileri alt edebiliyoruz. Zombiler ortadan kaldırmak için elimize kılıçlar, palalar, bıçaklar ve daha fazlasını alabilir bunun yanı sıra menzilli silahlar arasında makineli silahlar, tabancalar ve mayın gibi çeşitli silahları kullanabiliyoruz.

Öte yandan karakterimizin bir seviye sistemi bulunuyor. Bu seviye sistemi ile beraber istediğimiz beceriyi karakterimiz üzerinde açabiliyor ve bu becerilerle beraber de düşmanları ve zombileri ortadan kaldırabiliyoruz. Elbette karakter gelişimini kendinize göre yapabiliyor ve bunun yanı sıra etraftan topladığınız kaynakları da istediğiniz gibi zanatkarlık mekaniği sayesinde birleştirebiliyor ve yeni nesneler ve silahlar oluşturabiliyorsunuz. Oluşturduğunuz bu nesneler ve silahlarla da hayatta kalmanın temelini burada atabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra muhakkak oluşturmanız ve üretmeniz gereken sağlık paketleri bulunuyor. Sağlık paketleri ile beraber sağlığınızı koruyabiliyor ve aynı zamanda sağlığınızı doldurabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu paketleri sürekli olarak üretmek ve elinizde bol bulunması oldukça önemli.
 
 

Kıyamet sonrası bir dünyada atıldığımız bu hayatta kalma aksiyon macera oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere doğru adım atabiliyor ve her bölgenin kendine ait çeşitli zorlukları bulunuyor. Bunun yanı sıra zombiler gündüzleri daha sakinken geceleri ise daha agresif ve hırçın hale gelebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde görevleri yapmak için gündüz vaktini beklemeli ve gece vaktinizi sadece uyumaya ve gündüz olmasına ayırmalıyız. Bu duruma da oyun içerisinde muhakkak dikkat edin.

Bu tarz açık dünya hayatta kalma oyunlardan hoşlanıyorsanız ve zombi temalı bir deneyime atılmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Dying Light oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı bizlere sunuyor ve muhakkak oynamanız gereken yapımlar arasında yer alıyor diyebilirim.

- Fallout: New Vegas (24 TL)
 
 

Fallout serisi içerisinde önemli bir yere sahip olan New Vegas  gerçekten de güzel bir açık dünya aksiyon rol yapma deneyimini bizlere aktarıyor. Çorak toprakları atıldığımız oyun içerisinde karakterimizi gibi bir yandan geliştiriyor diğer yandan ise burada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde klasik Fallout yapısı bizlere aktarılıyor ve şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 24 Türk lirasından satışta bulunuyor. Muhakkak oynamanız gereken ve açık dünya yardıma atmanız gereken oyunlardan bir tanesi diyebilirim. Eğer oyunu oynamadıysanız muhakkak oynamanızı tavsiye ederim.
 
- Epic Games sayfası

Fallout: New Vegas içerisinde geniş ve çorak topraklara atılıyor, burada hayatta kalma mücadelesine başlıyor ve diğer hayatta kalan ve kurtulanlarla beraber de burada karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli ırklar bulunuyor ve bu ırkların her birinin kendine ait yapısı ve dinamikleri bulunuyor. Elbette oyunda farklı yaşayan gruplarla beraber iletişimimizi istediğimiz zaman kesebiliyor, onlarla istersek dost istersek de düşman olabiliyoruz. Hangi gruba yönelmek istiyorsanız o gruba doğru yönelebiliyor ve onların görevlerini yaparak onlarla beraber ilişkilerinizi düzenleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde geniş bir özgürlük ve diyalog sistemi bizlere aktarılıyor.
 
 

Fallout: New Vegas'da hayatta kalmak için öncelikle karakterimizi geliştirmemiz gerekiyor ve bu karakter gelişim ekranı ile beraber yeni becerilerin ve özelliklerini kilidini açabiliyoruz. Her yeni seviye atlamayla beraber de bu gelişimimizi ikiye katlayabiliyoruz. Bu yapım içerisinde karşımıza tuhaf tuhaf yaratıklar çıkabiliyor çünkü oyun içerisinde bulunduğumuz ortamda kıyamet sonrası bir yapı bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla burada farklı durumlara maruz kalmış canlılar bulunuyor ve bu canlılarda karşımda tuhaf tiplemeler olarak çıkabiliyor. Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise burada temel mekanikleri öğreniyor ve elimize istediğimiz şekilde silahları alabiliyoruz. İstersek yakın dövüş istersek de şeklinde menzilli silahlar arasında seçim yaparak düşmanlara karşı burada gelebiliyoruz. Aynı zamanda geniş bir dünyaya aktarılıyor ve bu dünya içerisinde genel olarak çorak topraklar bizlere bırakılıyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki yaşayan gruplarla beraber karşılaşabiliyor ve bu yaşayan gruplar arasına giriş yapabiliyoruz. Onlardan çeşitli görevler alabiliyor ve bu görevleri yerine getirerek de birçok ödülün sahibi olabiliyoruz.

Oyun içerisinde gezdiğiniz ve keşfettiğiniz oranda yeni içerikleri ve bu kapsamda ise farklı sırları da açığa çıkarabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak gezmek ve etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bu keşfetme ile beraber yeni içeriklerin ve malzemelerin de sahibi olabiliyorsunuz ve yeni sırlar da bu sayede ortaya çıkabiliyor.
 
 

Amerika'nın güneybatısında geçen bu yapımda nükleer atıkların bulunduğu bir dünyada yer alıyor ve burada radyasyona uğramış yaratıklarla ve canlılarla karşılaşabiliyoruz. Oyunda yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve bu açık dünya içerisinde bazen kendimizi kaybedebiliyoruz. Oyunda farklı ve keşfedilmemiş noktalar bulunuyor ve buraları açığa çıkarmak için de elbette daha etrafı gezebiliyoruz. Uzun soluklu bir yapının bizlere aktarıldığı bu yapımı muhakkak almanızı ve oynamanız gerekiyor. Oyun şu anda yukarıda da bahsettiğim gibi Epic Games indirimleri kapsamında 24 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu oyunu siz de kütüphanenize indirebilir ve derin bir aksiyon rol yapma deneyimini adım atabilirsiniz.

- FIFA 23 (174 TL)
 

Futbol oyunları denilince akla FIFA geliyor ve bu kapsamda futbol severlerin uğrak noktası haline bürünüyor. Şu anda Epic Games indirimleri kapsamında FIFA 23, 174 Türk lirasından satışta bulunuyor. FIFA serisinin son oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapım çeşitli teknolojilerle beraber destekleniyor ve gerçekçi bir spor deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde klasik futbol modlarının yanı sıra kadınlar için özel olarak hazırlanmış dünya kupaları ve çeşitli içerikler yer alıyor. Ek olarak da çevrimiçi olarak bu yapımda yer alabiliyor ve diğer oyuncularla beraber bu spor mücadelesinde sahaya atılabiliyorsunuz.
 
- Epic Games sayfası

Oyun içerisinde yine kendi kariyerinizi oluşturabileceğiniz "Kariyer modu bulunuyor. Bu modda istediğiniz gibi kendi kariyerinize odaklanıp adım atabiliyorsunuz ve üst sıralara çıkmaya çalışabiliyorsunuz. Yine bu mod içerisinde kendi kulübünüzü özelleştirebiliyor ve burada hayalinizdeki kadroyu oyuna dahil edebiliyorsunuz. Yine bununla beraber kendi kadronuzu istediğiniz şekilde kurabiliyor, çeşitli transferler yapabiliyor ve takıma yeni bir canlılık kazandırabiliyorsunuz. Ek olarak istediğiniz taktiği oyuna uygulayabiliyor ve yaptığınız maçlarla da çeşitli mücadelelerden galip ayrılmaya hazırlanıyorsunuz. Oyun içerisinde ne kadar çok maç kazanırsanız o kadar çok yatırımın sahibi olabiliyor ve bu yatırımla beraber de kulübenize yeni oyuncular transfer edebiliyorsunuz. Klasik kariyer modu olarak karşımıza çıkan bu mod ile beraber elbette istediğiniz gibi kendi takımınızı kurabiliyor ve oyuncular genel olarak bu mod içerisinde takılabiliyor.
 
 

Oyunu nihayetinde isterseniz tek oyunculu istersiniz de çevrimiçi olarak oynayabilir ve sıralamalarda kademeleri çıkmaya hazırlanabilirsiniz. Normal erkek futbolunun yanı sıra bir de kadın futbolunun içerisine dahil olması elbette diğer oyuncuları da bu oyuna çeken özelliklerden birkaç tanesi diyebilirim. Nihayetinde seriye ilk kez kadın futbolun eklenmesiyle beraber yeni bir soluk getirilmeye çalışılmış. Bu da ilerleyen süreçte daha fazla kadın futbolu içeriğinin bizlere aktarılması anlamına geliyor.

Futboldan uzaksanız ve spor oyunları ile alakanız yoksa yine bu oyuna giriş yapabilir ve isterseniz klavye ile isterseniz de kontrolcü ile beraber bu oyunu dalış yapabilirsiniz. Elbette oyuna alışmak için öncelikle antrenman modlarına geçiş yapabilir ve burada oyun mekaniklerini istediğiniz gibi öğrenebilirsiniz. Oyunu öğrenmek için bunu yanı sıra antrenman modunun haricinde hazırlık maçlarına geçiş yapabilir ve istediğiniz takımı alarak burada çeşitli müsabakalara giriş yapabilirsiniz. Burada oyuna istediğiniz şekilde alışabilir ve ne kadar çok oyun oynarsınız o kadar çok mekanikler üzerinde usta olabilirsiniz.
 
 

Futbol oyuncularının çok oynadığı bir yapım ve FIFA 23 futbol severlerin uğrak noktası. Oyun her yeni oyunuyla beraber üstüne koymaya devam ediyor ve bu kapsamda daha gerçekçi bir yenilikçi bir spor deneyimini bizlere aktarmayı istiyor. Elbette oyun içerisinde yine serinin önceki yapımlarında olduğu gibi çeşitli hareketler yapabiliyor ve kendi oyuncunuzu istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz. Klasik futbol deneyimini bizlere aktaran bu yapımı dilediğiniz gibi oynayabiliyor ve şu anda da gayet ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor diyebilirim. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi Epic Games indirimleri kapsamında 174 Türk lirasından satışta bulunuyor.

Bu yapım FIFA serisinin son oyunu olarak karşımıza çıkacak ve bundan sonraki süreçte ise ismi EA Sport FC 24 olarak değişim gösterecek. Dolayısıyla FIFA serisinin son bulduğu bir yapım olarak bu oyunu kütüphanenizi ekleyebilir ve dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

- A Plague Tale: Innocence (50 TL)
 
 

İki kardeşin hikayesini anlatan aksiyon macera oyunu şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 50 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu oyunu muhakkak oynamalı ve göz atmalısınız. Oyun içerisinde veba salgınının harap ettiği bir dünyada yer alıyor ve buna bir çare aramaya koyulurken bir yandan da fareleri kontrol etmeyi öğreniyoruz. Bu farelerden oldukça fazla çekiyoruz ve oyun içerisinde sürekli olarak bu farelerle haşır neşir olabiliyoruz.
 
- Epic Games sayfası

Oyun içerisinde geniş kapsamlı bir aksiyon macera içeriği bizlere aktarılıyor ve tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapım bizlere sunuluyor. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi veba salgını içerisinde harap olan bir dünyada yer alıyor ve burada bu salgından kurtulmak için çeşitli adımların atıldığını görebiliyoruz. Oyun içerisinde tek tük yaşayan insan bulunuyor ve bu insanlardan da çeşitli yardımlar alabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde ilerleyen süreçte çeşitli becerilerimizin olduğunu öğrenebiliyor ve artık bu veba salgınına sebep olan fareleri kontrol etme durumuna gelebiliyoruz. Bu kontrol etme durumuyla beraber fareleri istediğimiz şekilde yönetebiliyor ve karşımıza çıkan bulmacaları da bu fareler aracılığıyla çözebiliyoruz. Elbette fareler belirli noktalarda çeşitli zorlukları da beraberinde getiriyor ve biz de burada istediğimiz şekilde platform ve bulmaca unsurlarını çözmeye çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde belirli alanlarda aksiyon içeriğine dalış yapabiliyor ve bu alanlar oldukça kısıtlı olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda daha çok gizlilik odaklı ve bulmaca odaklı bir yapı bizlere aktarılıyor ve kendimizi sürekli olarak düşmanlardan saklanırken ve arkalarından iş çevirirken görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu gizlilik odaklı yapı ile beraber ilerleyebiliyor ve karşımıza çıkan zorlukları da aşmaya başlıyoruz. Oyunda farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölgenin kendine ait zorlukları ve yapısı bulunuyor. Güzel bir hikaye içeriğinin yer aldığı oyunda çeşitli manzaralarla da karşılaşabiliyoruz. Bu manzaralar elbette oldukça güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyunun hem animasyonları hem de grafikleri gayet tatmin edici diyebilirim.

A Plague Tale: Innocence içerisinde ana karakterimizin elinde bir sapan bulunuyor ve bu sapanla beraber düşmanları istediğimiz şekilde alt edebiliyoruz. Elbette yine karakterimizi çeşitli geliştirmeleri bulunuyor ve bu geliştirmelerle beraber sapanımızı daha da güçlendirebiliyor ve taş atma süresini daha da kısaltabiliyoruz. Bu tarz çeşitli güçlendirmeler de oyun içerisinde yer alıyor ve yer yer de bu güçlendirmeleri kullanmamız gerekiyor. Elbette karakterimizi ve sapanımızı ne kadar çok güçlendirirsek o kadar çok düşmanı ortadan kaldırabilir ve tek atışta karşımıza çıkan askerleri indirebiliriz.
 
 

Karanlık ve bir yandan da renkli bir atmosferin hakim olduğu bir dünyaya atıldığımızı yapımda Amicia ve Hugo kardeşlerin hikayesini tamamlamaya çalışıyor ve bu kardeşlerin bir güce sahip olduğunu öğrenebiliyoruz. Elbette seçilmiş kişi olarak bulunduğumuz bu oyun içerisinde normal düşmanların haricinde bir de alt etmemiz gereken patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları da elbette bulmaca içeriği ile beraber karşımıza çıkıyor ve bunları da aşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde bu patron savaşları uzun süreli savaş deneyimini bizlere aktarıyor ve yer yer de zorlu deneyimi dolayısıyla tekrardan başlamak durumunda kalıyoruz.

Kısacası oyun şu anda Epic Games indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Muhakkak oynamanız ve kütüphanenizde yer alması gereken yapımlardan biri diyebilirim. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hikaye odaklı ve tek oyunculu bir yapı bizlere aktarılıyor. Gizlilik unsurlarıyla beraber de oyundaki bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.
 
- Metro: 2033 Redux / Metro: Last Light Redux (3 TL / 4 TL)
 
 

Epic Games indirimleri kapsamında muhakkak almanız ve kütüphanenizde bulunması gereken iki oyun daha yer alıyor. Metro: 2033 Redux ve Metro: Last Light Redux oyunları bedava fiyatına karşımıza çıkıyor ve 2033, 3 Türk lirasından Last Light ise 4 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oyunlar bizlere gayet güzel bir hikaye ve tek oyunculu deneyimi aktarıyor ve bunun yanı sıra kıyamet sonrası bir ortamı bizleri bırakıyor.
 
- Metro 2033 Redux
- Metro Last Light Redux

Oyun içerisinde yer altında ve tünellerde yaşayacağımız bir komite yer alıyor ve burada istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve çeşitli maceralara ve görevlere doğru atılabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde yer alan dünya tamamen yok olmuş ve kıyamet sonrası bir ortama bürünmüş bir yapıyı bizlere aktarıyor bu sebeple yüzeye çıkmak için çeşitli ekipmanları yanımızda bulundurmamız gerekiyor. Dolayısıyla oyunda yüzeye çıkmak oldukça tehlikeli bir durum ancak bazı görevler metro yerine yüzeyde yapılıyor.
 
 

Oyunda çeşitli görevler bizlere aktarılıyor ve yer yer de bu görevler içerisinde zorlandığımızı hissedebiliyoruz. Oyunda tüneller içerisinde ilerleyebiliyor, farklı farklı yaşayan gruplar arasına girebiliyor ve burada yeni görevler elde edip ve yeni karakterlerle tanışabiliyoruz. Oyunda bu bölgelere doğru ilerleyip farklı yaşayan gruplarıyla tanıştıktan sonra yüzeye çıkma maceramız başlıyor ve yüzeye çıkmadan önce de muhakkak ekipmanlarımızı ve mühimmatımızı doldurmak bunun yanı ise gaz maskemizi yanımızdan ayırmamamız gerekiyor. Çünkü yüzeye çıktığımız anda bazı bölgelerde radyasyonun oldukça yoğun olduğunu hissedebiliyor ve bunun için de elbette yüzümüzde bir maske olması gerekiyor. Maskemizin belirli bir oksijen miktarı bulunuyor ve bu maskenin oksijen tüpünü de belirli aralıklarla değişmemiz gerekiyor. Yoksa karakterimiz burada nefessiz kalabiliyor ve ne yazık ki hayatı son bulabiliyor.

Metro oyunları içerisinde yer aldığımız sürece farklı yaratıklarla ve radyasyona uğramış canlılarla karşılaşabiliyor ve bunları alt etmek için de elimizdeki silahlara davranabiliyoruz. Oyunda farklı farklı silahlar bulunuyor ve geniş silah kütüphanesi ile beraber de istediğimiz şekilde düşmanların üzerine yürüyebiliyor ve bu yaratıkları avlayabiliyoruz. Oyundan makineli tüfeklerden tabancaları pompalı tüfeklerden daha farklı silahlara kadar çeşitli cephane türü bulunuyor ve bunlarda envanterimize atabiliyoruz. Yine bu silahları elde etmek için bu yaşayan grupları arasına girebiliyor ve burada çeşitli ticaretler yapabiliyoruz. Buradaki satıcılarla beraber anlaşıp onlardan nadir silahlar elde edebiliyor ve bunlarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda normal düşmanlarını haricinde bir de daha zorlu düşmanlar karşımıza çıkıyor ve bunları alt etmek de elbette zorlu bir deneyimin kapısını arıyor.
 
 

Epic Gamze indirimleri kapsamında alınabilecek güzel yapımlardan ve serilerden biri olan metro oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bedava fiyatına bu fırsatlardan faydalanabilirsiniz. Oyunun bu sayede hikayesini tamamlayabilir ve üçüncü oyuna da yelken açabilirsiniz. Oyun içerisinde hikayeler birbirine bağlı bir şekilde ilerliyor ve yapacağınız hamleye göre de oyunun sonunda farklı noktaları görmeniz mümkün. Bu yapım içerisinde yaptığınız hamleler oyundaki sona etki edebiliyor ve bu da farklı farklı olayları doğuruyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de farklı sonlara doğru ulaşabiliyor.
 
- Metro Exodus (37 TL)
 
 

Metro serisinin son çıkış yapmış oyunu olan Exodus şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 37 Türk lirasından satışta bulunuyor. Metro serisinin hikayesini sona erdiren ve burada farklı bir yapıyla karşılaştığımız oyunda elbette gerçekçi animasyonlar ve daha iyi grafikler yüzleri bekliyor. Oyunda kıyamet ortamında bulunuyor ve yer yer de bazı bölgelere doğru ilerleyerek buraları istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve serinin ilk iki oyununda olduğu gibi bir yapı bizleri bekliyor. Kıyamet sonrası olarak atıldığımız bu yapım içerisinde elbette ilk iki yapımda olduğu gibi elimize farklı silahlar alabiliyor ve bu silahlarla beraber de düşmanları ve radyasyona uğramış yaratıkları ortadan kaldırabiliyoruz. Elbette yine serinin diğer oyunlarında olduğu gibi farklı farklı karakterler burada da bulunuyor ve yaşayan gruplar arasına da burada dahil olabiliyoruz.
 
- Epic Games sayfası

İlk iki oyunun daha gelişmiş ve genişletilmiş sürümü olarak karşımıza çıkan bu üçüncü oyun farklı ek paketleri de bünyesinde barındırıyor. Hem ana hikayeyi genişleten hem de farklı içerikler ekleyen bu ek paketlerle beraber düşmanlara karşı istediğimiz şekilde gelebiliyor ve yaklaşabiliyor ek olarak onları istersek gizli gizli öldürebiliyor istersek de doğrudan aksiyona dalarak ortadan kaldırabiliyoruz. Exodus içerisinde bu yaklaşım tamamen size ait olarak belirlenebiliyor ve her bir oyuncu bu unsurları istediği şekilde deneyimleyebiliyor. Bazı oyuncular doğrudan aksiyona dalabilir ve düşmanların üzerine mermi yağdırmayı seviyor bazı oyuncular ise gizlilik unsurlarını kullanarak düşmanları teker teker sinsi bir şekilde arkadan tek hamlede öldürebiliyor. Bu yaklaşım tamamen size ait.
 
 

Sürükleyici bir hikaye ve içeriği bizlere aktaran oyun içerisinde elbette gerilim dolu anlar da bizlere aktarılıyor. Çünkü yer yer bu yaratıkların bir anda karşımıza çıktığını görebiliyor ve bu da bizleri korkutan unsurlardan birkaç tanesi. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak ilerleyebiliyor ve yüzeyde olduğumuz her an ise düşman türlerinin karşımıza çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Elbette bunları ortadan kaldırmak gerekiyor çünkü bu düşmanlar gördüğü her bir insana doğrudan saldırıyor ve farklı farklı yeteneklerle beraber de üzerimize gelebiliyor. Oyun içerisinde farklı farklı yaratık türleri bulunuyor ve bu yaratık türlerinin her birinin farklı saldırı stilleri ve hareket kabiliyetleri yer alıyor. Dolayısıyla öncelikle onlara nasıl hareket yaptığını öğrenmeli ve ona göre biz de savunmamızı almamız gerekiyor. Düşmanları yanımıza yaklaştırmamak bu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve nişancı oyun içerisinde de elbette yanımızda sürekli olarak mühimmat ve cephane bulunması gerekiyor. Ancak bu şekilde hayatta kalabilir ve sağı solu keşfedebiliriz.

Yine oyun içerisinde sağı solu keşfederek çeşitli ganimetler ve cephaneler elde edebiliyor ve farklı bonuslarla da burada karşılaşabiliyoruz. Elbette etrafı keşfetmek oyunda çok önem arz ediyor çünkü oyun içerisinde sürekli olarak cephanemiz ve gaz maskemizin tüpü azalıyor. Dolayısıyla etrafı keşfederek bu mühimmatları yenileyebiliyor ve böylece hayatta kalma şansımıza daha da arttırabiliyoruz.
 
 

Epic Games indirimleri kapsamında 37 Türk lirasından satışta bulunan bu yapım oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu oyun da muhakkak kütüphanenizde olması gereken yapımlardan biri. Bu oyunu da satın alarak Metro üçlemesini tamamen bitirebilir ve hikayesini bir kenara bırakabilirsiniz. Dolayısıyla elinizin altında güzel ve ucuz bir seri bulunuyor. Sizleri de uzun süre meşgul edecek bu seri ile beraber kendi kıyamet sonrası maceranıza atılabilir ve hikayeyi tamamen sona erdirebilir ve tamamlayabilirsiniz.
 
- Celeste (7 TL)
 
 

Piksel grafikleri ile platform deneyimini bizlere aktaran Celeste şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 7 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oyunun normal fiyatı ise 31 Türk lirası. Pahalı bir deneyim olmamasına rağmen 7 Türk lirası da oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve platform oyunlarını seviyorsanız bu oyuna muhakkak göz atmalısınız. Oyun içerisinde zorlu bir deneyim bizleri bekliyor ve çeşitli platform unsurları ile beraber karşılaşabiliyoruz ve bu platform zorluklarını da aşmak için elbette karakterimizi usta bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz.
 
- Epic Games sayfası

Celeste içerisine geliştirici ekip bu platform zorlukları üzerinde oldukça uğraşmış durumda ve bizlere de zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Oyunda kontrol ettiğimiz karakterle beraber sürekli olarak farklı platformlara doğru ilerleyebiliyor, farklı bölgelere doğru adım atabiliyor ve oyunun adından da anlaşılacağı gibi temel amacımız Celeste dağına ulaşmak. Oyun içerisinde bu amaç doğrultusunda ilerleyebiliyor ve zirvelere doğru tırmanmaya çalışıyor ve bu kapsamda ise yüzlerce zorlukla beraber de karşı karşıya kalıyoruz. Elbette bu zorlukları aşmak için elimizdeki karaktere doğru bir şekilde ve düzgün bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra ise zamanlamayı doğru bir şekilde tutturarak hamlelerimizi yapmamız lazım.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyerek buradaki yeni zorluklarla beraber karşılaşabiliyor hem suyun altına girebilir hem de yüzeye doğru çıkabiliyoruz. Oyunda karlı alanlara doğru geçiş yapabiliyor, buralardaki sivri uçlu bölgelere doğru dokunmamaya çalışıyor ve buraların üstünden atlayarak diğer tarafa geçmeye uğraşıyoruz. Oyun içerisinde elbette geliştirici ekibin de belirttiği gibi 700'den fazla farklı platform zorluğu ve mücadelesi bulunuyor. Dolayısıyla oyundaki bu zorluklarla beraber biz de elbette zorlu bir deneyime elde etmiş oluyoruz. Oyun içerisinde buraları aşmak için elbette karakterimizin çeşitli becerilerinden faydalanmaya çalışıyor ve bu piksel macerasında ise kendi yolumuzu bulmaya uğraşıyoruz. Tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapıyı bizlere aktaran oyunda arka planda yer alan çeşitli diyaloglarla beraber de bu hikayenin gidişatına tanık olabiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki arka plan müzikleri oldukça önem arz ediyor ve bu oyun da müzikler konusunda gayet başarılı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Elbette bölümleri ve zorlu içerikleri geçmeye çalışırken bu müziklerle beraber kendimizi oyun içerisine daha iyi adam da edebiliyor ve bu zorlu  platform unsurları ile beraber de mücadelemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Zorlu bir deneyimin bizlere aktarıldığı oyunda elbette buraları aşmak için oyun içerisindeki karakterimizin mekanikleri iyice öğrenmeli ve bu kapsamda ise usta olma yoluna doğru gitmeliyiz. Elbette oyunda ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok dinamiklere hakim olabilir ve bu sayede platformları düzgünce aşabilirsiniz.
 
 

Epic Games indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu platform macera oyunu gayet ucuz bir şekilde listelerde yer buluyor. Bu oyunu buraya eklememin sebebi elbette platform oyunlarını seven oyuncular bulunuyor ve bunları da listelerde görmek istiyor ve listeler sürekli olarak aynı oyunlar etrafında döndüğü için biraz daha listeleri genişletmek ve farklı oyunları da buraya dahil etmek gerekiyor. Dolayısıyla oynayabileceğiniz ve farklı bir maceraya atılabileceğiniz bir yapım olarak da Celest’i önerebilirim.
 
- Amnesia: The Bunker (160 TL)
 
 

Yakın zamanda çıkış yapan korku ve gerilim içerikli Amnesia: The Bunker şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 160 Türk lirasına karşımıza çıkıyor. Elbette yeni bir oyun olmasına rağmen gayet güzel bir fiyatlandırmayla listelerde yer buluyor ve oyun içerisinde gerçekten de hem korkutucu hem de gerilim dolu anlar yaşayabiliyoruz. 1. Dünya Savaşı sığınağında ilerleyebileceğimiz ve terk edilmiş bu sığınak içerisinde kendi yolumuzu bulabileceğimiz yapım içerisinde karşımıza tuhaf tuhaf yaratıklar çıkabiliyor ve anlık olarak korkutucu kısımlarla beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
- Epic Games sayfası

Fransız askeri olarak oynayabileceğimiz bu yapın içerisinde bu sığınaklarda kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor, sağı solu keşfedebiliyor ve sağdan soldan ise çeşitli nesneler toplayabiliyoruz. Elbette burada sağı solu keşfetme olayı oldukça önem arz ediyor çünkü oyun içerisinde elimizde hem ışıklandırma hem de farklı silahlar bulunabiliyor. Bu silahla beraber de karşımıza çıkan yaratıkları ve korkutucu unsurları ortadan kaldırmaya ve onları korkutmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor dolayısıyla sığınak içerisinde olduğumuz için elbette ışığımızı sürekli olarak açık tutmak ve ışığın her daim yanmasını sağlamamız gerekiyor. Işık söndüğü anda bizim de sonumuzun geldiği anlamına geliyor.
 
 

Sığınakları keşfederken bu kabuslardan kaçmak için elimizden geleni yapabiliyoruz ve elimizdeki altı patlarla beraber de ilerlemeye koyuluyoruz. Oyun içerisinde elimizde dinamo temelli bir fener bulunuyor ve bunu sürekli olarak elimizle beraber şarj etmemiz gerekiyor. Elbette sürekli olarak bu şarj etme ile beraber de ışığımızın kaynağı yanabiliyor ve bu sayede kısıtlı malzemelerle beraber de ilerlemeye koyuluyoruz. Oyun içerisinde hem hayatta kalma hem de korku ve gerilim unsurları yer alıyor dolayısıyla oyundaki bu sınırlı kaynaklarla beraber ilerleyebiliyor ve bu kaynakların da tükenmemesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyunda tüm bu unsurlarının yanı sıra bir de yapacağımız hamlelerin değişkenlik göstermesi bulunuyor. Oyunda farklı farklı anlar karşımıza geliyor ve yaptığımız her eylemin bir sonucu bulunuyor. Dolayısıyla bu eylemlerin sonucunun bulunmasıyla beraber de her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.

Yarı açık bir dünya içerisinde bulunduğumuz yapım içerisinde sorunları her zaman kendi yöntemlerimizle çözmeye çalışıyor ve çeşitli sırları da burada açığa çıkarabiliyoruz. Elbette bu sığınak içerisinde neler olup bittiğini, savaş esnasında buralarda neler yaşandığını ve tüm bu askerlerin nereye kaybolduğunu bulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu sığınak içerisinde ilerlemeye koyuluyor ve elbette sürekli olarak arkamızı kollamaya çalışıyor ve kaynak bulmak için de sağı solu araştırmaya başlıyoruz. Yaşam mücadelesi içerisine girdiğimiz oyunda ışıkları ne pahasına olursa olsun sürekli olarak açık tutmaya çalışıyor ve bu oyun içerisinde de bu sığınaktan kaçmaya uğraşıyoruz.
 
 

Epic Games indirimleri kapsamında ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapımda fizik temelli mekanikler bizleri bekliyor. Bu temel yapı aslında bizim hamlelerimize tepki veren bir dünya ile beraber buluşuyor ve bu sayede de yaptığımız eylemlerin sonucuna oyun içerisinde görebiliyoruz. Doğrusal olmayan bir hikaye içeriğini ve yapıyı bizlere aktaran bu oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyimi elde ederek farklı noktalardan başlayabiliyor. Dolayısıyla oyundaki bu genişlik bizlere gerçekten de artı olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz korku oyunlarından ve gerilim unsurlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun Steam sayfasına baktığımız zaman da buradaki oyuncuların çoğunun beğendiğini söyleyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 6 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler