Epic Games ile Apple Dövüşünde Birinci Raund Gerçekleşti

25.08.2020 10:51 Gazali Çetinkaya

 
Epic Games ve Apple'ı temsil eden avukatlar pazartesi günü davanın ilk hesaplaşmasında Zoom uygulaması aracılığıyla yargıç önüne çıktı.

Epic Games'in iki talebinden biri kabul edildi.

Apple, 28 Ağustos'ta Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını sonlandıracağını ve Epic Games'in iOS ile Mac geliştirme araçlarına erişimini keseceğini bildirmişti. Bu durum sadece Epic Games'i değil, Epic Games'in Unreal Engine oyun motorunu kullanan geliştiricileri de son derece olumsuz etkileyecekti. Hatta Microsoft da bu konuda Apple'a karşı çıktı.

ABD bölge yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers, Apple'ın bu kararı uygulamasına geçici yasaklama emri getirdi. Sonuç olarak Epic Games, Apple'ın yazılım geliştirme kitine erişmeye devam edebilecek.
 
Öte yandan Fortnite App Store'a geri dönmüyor, en azından şimdilik.

Epic Games, Fortnite'ın App Store'dan kaldırılmasının şirkete ve müşterilere zarar verdiğini belirterek oyunun mağazaya geri dönmesini talep etti fakat bu konuda bölge yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers ve Apple aynı fikirde. İki taraf da bu duruma Epic Games'in kendisinin yol açtığını ve Apple'ın ilkelerine uyarak oyun içi ödeme sistemini eskiye çevirmesi gerektiğini belirtti. 
 
Tüm bu olayları başlatan Epic Games'in Fortnite'a eklediği Epic Doğrudan Ödeme yöntemi. Bu ödeme yönteminde Apple'a %30 komisyon gitmiyor, onun yerine oyunculara %20 indirim sunuluyor. Eskiye dönüldüğünde oyun tekrar mağazaya geri dönebilir.
 
Taraflar 28 Eylül'de tekrar bir araya gelecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fortnite Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: TPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024: EMEA 1. Aşama Son Hafta Karşılaşmaları Başlıyor! 1 Saat önce Starfield Genişletmesi Shattered Space İçin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 1 Saat önce Tek Kişi Tarafından Geliştirilen ve The Raid Filminden İlham Alan Proje Yolda 2 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 19'da A ve B Grubu Karşılaşmaları Tamamlandı! 2 Saat önce Frostpunk Altı Yılda 5 Milyon Sattı 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler