Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı

05.04.2024 21:01 Mehmet Tandoğan

 
 
Her hafta ücretsiz oyunu ve oyunları kullanıcılara sunan Epic Games'in bu haftaki ücretsiz oyunları bildiğiniz üzere geçtiğimiz gün erişime açıldı. Şu anda aksiyon rol yapma oyunu The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition'ı ve gizlilik odaklı aksiyon macera oyunu Thief'i kalıcı bir şekilde Epic Games kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oyunları 11 Nisan Perşembe TSİ 18:00'e kadar ücretsiz olarak edinebilirsiniz.
 
Bir sonraki haftanın oyunu ise Ghostrunner. 
 
The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition
 
 
 
The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition, Obsidian Entertainment ve Private Division'ın ödüllü RYO'sunu oynamanın en iyi yolu olarak karşımıza çıkıyor. Temel oyun ve tüm DLC'leri içeren bu yeniden düzenlenmiş sürüm oynanması gereken yapımlardan. 
 
- Epic Games sayfası
 
Thief 
 
 
 
Thief, Eidos-Montréal tarafından geliştirilen 1. şahıs gizlilik-aksiyon oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Kült klasik Thief serisinin bu yeniden uyarlamasında, Usta Hırsız Garrett olarak hain Şehir'de çalabilir, gizlenebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. 
 
- Epic Games sayfası
 

 
Thief oyununda neler var?
 
Karanlık ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve usta bir hırsız olarak oynayabileceğimiz bu yapımda şehirden şehire doğru ilerlemeye çalışıyor, farklı bölgelere geçiş yapabiliyoruz ve tam bir hırsızlık deneyimiyle karşılaşabiliyoruz. Ancak burada yaptığımız tek şey hırsızlıktan ibaret olarak karşımıza çıkmıyor ve burada güvenebileceğimiz tek dostumuzun da olmadığına göre biliyoruz. Farklı kısımlara doğru girebildiğimiz ve bu kısımları keşfedebildiğimiz yapımda arka planda bir hikaye kurgusu söz konusu.
 
Hem sinematik bir deneyim hem de ara sahnelerle gerçekten üst düzeye çıkmış durumda. Bunun dışında oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette buraları keşfetmek durumunda kalıyor, buraları keşfedebiliyor, ilgi çekici olaylarla karşılaşıyor, farklı karakterlerle yüz yüze geliyor ve onlarla etkileşim içerisinde bulunabiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca değerli eşyaları çalmak için elimizden geleni yapıyoruz, doğrudan cebimizi atabilir ve bunlarla beraber de o bölüm içerisinde yüksek skorlar elde etmek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda usta hırsız Garrett ile beraber gölgeler arasından dolanmaya çalışıyoruz. Oyunun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi karanlık bir atmosferi bulunuyor ve her bölge içerisinde yapabileceklerimiz değişkenlik gösteriyor. Diğer taraftan oyunda daha çok gizlilik odaklı bir yapıyla karşılaşmaya hazırlanıyor ve düşmanların arkasından dolanarak ve onları tek hamlede ortadan kaldırarak ilerlemeye başlıyoruz.
 
 

Dikkat çekici ortamları ve atmosferleri bizlere sunmayı hedefleyen yapımda, elbette gölgeler arasında ilerlerken burada yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Duvarların arkasına saklanabilir, düşmanların nasıl hareket yapacağını kestirmeye hazırlanıyor ve gözcüleri burada indirmek durumunda kalıyoruz. Elbette gözcüler bizi burada görürse daha çok sıkıntıya giriyor ve onların üstesinden gelmek için daha zorlu bir mücadele geçiş yapabiliyoruz. Oyunun atmosferine geçiş yaparken, elbette yer yerde korku unsurlarının ön planda olduğunu aktarabiliyoruz, çünkü oyun içerisinde ilerlediğimiz esnada bazı ruh içeriklerin ve garip olayların olduğunu da deneyimleyebiliyoruz.
 
Şehirlere adam atabileceğimiz ve şehir içerisinde karanlık atmosferlerde geçiş yapabileceğimiz bu yapımda, yakında bir ayaklanmanın ortasında kalıyor ve bu ayaklanmayı aslında olayları kendi lehimize çekmeye çalışıyoruz, zulme maruz kalan vatandaşları kurtarmaya hazırlandığımız ve şehrin Baron tarafından ele geçirildiği bu yapımda, elbette siyasi bir içeriğin olduğunu da aktarabiliyor ve yönetim unsurlarını elinde bulunduran bu Baronu ortadan kaldırmak ve ona baştan indirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun aslında hikaye etrafında dönüyor. Dolayısıyla burada yapacağımız hamleler ile beraber halkın sesi olmak durumunda kalıyoruz. Şehrin kan susamıştı ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda, şimdiye kadar büyük bir mücadeleye adım atmaya hazırlanıyor ve adım atma ile beraber de yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebiliyor.

Diğer taraftan oyun içerisinde çeşitli beceriler açabiliyor ve yeni becerilerle beraber de düşmanların üstesinden kolay bir şekilde gelmeye hazırlanıyoruz. Karanlık ortamlarda ilerleyebildiğimiz takdirde, elbette onların bizi görmesi zorlaşabiliyor ve yapacağımız hamleler burada daha fazla geniş yankı uyandırabiliyor.
 
Yalnız bir karakter olarak ilerlemeye başladığımız yapımında, elbette sessiz ayakkabılarımızla beraber ilerlemeye hazırlanıyor ve açacağımız yeni becerilerin kilidi ile beraber de daha hızlı bir şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Oyunda elbette karakterimizin temel mekanikleri bulunuyor ve bu temel kontrollerle beraber de oyunda usta olmak kısa sürede kolay hale geliyor. Oyunda ustalaşması kolay ancak geçmesi zor bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında oyun içerisinde elbette eğilebiliyor, zıplayabiliyor, koşabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Bu temel mekaniklerle beraber bir ayaklanmanın ortasında kendimizi bulabiliyor ve aslında burada bir yandan gardiyanlardan, yani Baronun askerlerinden kaçmaya çalışırken, diğer yandan ise halkı bu zulümden kurtarmak durumunda kalıyoruz. Burada yapacağımız hamlelerle beraber hainlerin her yerde olduğunu görebiliyor ve onların eşyalarını elbette korunması gerektiğinin kanısına varıyoruz.
 
Bunun dışında vatandaşların değil de diğer zenginlerin evlerine, yani bölgelerine doğru giriş yapabiliyor, onların değerli eşyalarını çalmak üzere çeşitli ganimetleri elde edebiliyor ve vatandaşların ulaşamayacağı bu ganimetleri sırtımıza yükleyerek elbette daha sonrasında ise bunları satabiliyoruz ve yeni becerilerim ve yeteneklere sahibi olabiliyoruz. İşte bu noktada yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebilir ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor, çünkü burada yapacağınız diğer oyuncularla beraber benzemez.
 
Şimdiye kadar yayınlanan en iyi hırsızlık temasını bize sunam bu yapımda gerçekten de ilgi çekici bir içerikte karşılaşabiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde açtığınız yeni becerilerle beraber düşmanların sizi duymasını zorlaştırabiliyor, onların dikkatini çekecek tarzda nesneleri atabilir ve doğrudan onlara indirebiliriz. En zorlu soygunları yapabileceğimiz, en ulaşılamaz ganimetleri elde edebileceğimiz yapımda arka planda çeşitli sırların olduğunu da aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu sırları açığa çıkarmak ve aynı zamanda çeşitli gizemleri ortaya dökmek tamamen bizim işimiz oluyor. En zorlu soyguları yerine getirmek için elbette bu arada zorlu bir içerikle karşılaşabilir ve daha çok gizlilik odaklı bir yapı olduğundan dolayı da sürekli olarak kendimizi gizlenirken bulmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette gizlilik odaklı tema olduğundan dolayı bu temadan hoşlanan oyunculara hitap eden bir yapının olduğundan bahsedebiliriz.
 
Çünkü oyun içerisinde doğrudan aksiyona dalış yapabileceğinizi ve düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz bir yapı bulunmuyor. Düşmanlar eğer sizin üzerinize çoğunlukla aşağıya Elbette buradan ne yazık ki kaçmanız mümkün olmuyor. Dolayısıyla düşmanları tek tek gafil avlamak bu oyun içerisinde temel mekanikler arasında bulunuyor ve bu şekilde oyunda ilerleme kat edebiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgeler içerisinde elbette yapılacaklarınız değişkenlik gösterebiliyor. Her bölge içerisinde değişkenlik gösteren düşmanların, ganimetlerin ve daha fazlasının olduğunu görebilir ve bu sayede oyunda güzel bir şekilde ilerlemek katedebiliyorsunuz ve böylece hikaye konusunda da farklı sırlarını açığa çıktığını deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan usta bir hırsız olarak yer aldığımız yapımda şehir aslında bizim eserimiz olarak karşımıza çıkıyor ve burada yapacaklarımız dünyayı etkiliyor. Bunun dışında oyunda yer alan arka plandaki hikayeler hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize aktarılıyor ve en iyi saklanan sırları bile burada açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. Zorlu soygunlarla beraber karşılaşabileceğimiz hiç kimsenin ulaşamayacağı yerlere de oradan geçiş yapabileceğimiz bu yakında şehrin ne kadar yerle bir olduğunu burada görmeye hazırlanıyor ve devrimin burada kaçınılmaz olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Burada aynı zamanda şehir içerisinde dolanırken elbette evlerin içerisine, odalarına, diğer kısımlarına, balkonlarına, çatılarına ve daha fazla kısımlarına kadar ilerleyebiliyor ve burada gölgelerin arasından elbette gizlenerek neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
 
Çatışma içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette elimizde farklı nesnelerin ve donanımların olduğunu aktarabilir ve güvenebileceğimiz hiçbir karakterin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Burada güvenebileceğimiz tek şey bizim kendi yeteneklerimiz ve halkın sesi diyebiliriz. Diğer taraftan oyunda ara sokaklara doğru ilerleyebiliyor, çıkmaz sokağa doğru gidebiliyoruz. Ancak bu çıkmaz sokaklardan kurtulmak için elbette elimizdeki araçları kullanarak yukarılara doğru tırmanabiliyoruz ve kendimize karanlıkta saklamaya devam edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de güzel bir gizlilik odaklı deneyimin bize sunulduğunu aktarılıyor ve biz de bu oyundaki yerimizi alıyoruz.
 
Oyun içerisinde her bir oyuncu yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü olaylar içerisinde yer aldığımız süre boyunca burada yaklaşımımızı tamamen biz belirleyebiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde korumaları alt etmek için elbette kendi cephaneliğimizi burada kullanmaya hazırlanıyoruz.
 
Elimizde kısıtlı kaynaklı bir cephane sisteminin olduğundan bahsedebilir ve elimizde yer alan yaylardan, oklardan, farklı nesnelerden yararlanarak düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz. Elbette kullanacağınız ok türüne göre farklı yeteneklerle ve becerilerle beraber de ön plana çıkıyor ve yeni edindiğiniz odaklanma yeteneklerinden birini kullanarak çevreyi kendi lehinize kullanmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Burada düşmanlarınızı zekanızı ve yaptığınız stratejiler ve planlamalarla beraber ortadan kaldırmaya hazırlanıyor ve ne tür bir hırsız olacağınızı tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Elbette düşmanları öldürmek veya bayıltmak tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor ve dünyaya yaptığınız seçimlerle ve olaylarla beraber tamamen değiştirebiliyorsunuz. Oyun sonunda zaten oluşturduğunuz dünya hakkında çeşitli ve genel bir sunum bize sunuluyor ve bununla beraber de oyunda dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz.

Eşsiz bir deneyimi bize sunan ve genel olarak oyuncular tarafından sevilen bu yapım, şu anda belirttiğimiz gibi bu hafta Epic Games kütüphanesinde tamamen ücretsiz bir şekilde bize sunuluyor. Dolayısıyla tamamen bedava bir şekilde kütüphanenize ekleyebilir ve yukarıda verdiğimiz linkten oyunun sayfasına ulaşabilirsiniz. Böylece dilediğiniz şekilde oyuna başlayabilir ve kalıcı olarak kütüphanenizde kalabilirsiniz. İlgi çekici animasyonları ve grafiklerinde yer aldığı bu yapımda elbette hem dokunsal hem de içgüdüsel bir birinci şahıs bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz.
 
Bununla beraber de yeni nesil olanaklardan elbette yararlanabiliyoruz. Ek olarak yapay zekaların seslendirmeleri ve ilgi çekici arka plan ritimlerinin bulunduğu bu yapımda yapacaklarınızla beraber güzel bir hırsızlık deneyimi elde etmeye hazırlanıyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlar gizlilik odaklı yapımlardan hoşlananlara hitap ediyor. Çünkü oyunda sürekli olarak gölgelerde saklanabiliyor, düşmanların arkasından gizlice ilerlemeye çalışır ve ganimetlere burada elde etmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Kendi konumunuzu korumak durumunda kaldığınız ve her köşede gizlenen güzellikleri açığa çıkarmaya çalıştığınız bu yapıda fark edilmeden ve görülmeden ilerlemek oldukça zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda sorunlu ve hasta bir şehri tekrardan diriltmeye başladığımız ve zenginlerin evlerine girerek onların değerli eşyalarını çalmaya çalıştığınız bu yakında en iyi korunan malikanelere kadar doğrudan bir hırsız olarak geçiş yapabiliyor ve fark edilmeden tüm sırları açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. Elbette bazı ganimetler bize çok daha fazla puan verebiliyor ve elde ettiğimiz puanlarla beraber de burada en iyi deneyimi oluşturmaya hazırlanıyoruz.

Fark edilmeden ilerlemeye çalışabileceğimiz ve karanlık ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz bu yapımda genel olarak bu tarz bir deneyim bizlere sunuluyor ve oyun içerisinde elde ettiğimiz deneyimle beraber elbette farklı bölgeler içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Her bölge içerisinde ortaya çıkması beklenen düzenli unsurların bulunduğunu söyleyebiliyor ve bu gizemli unsurları ortaya çıkarmak için elbette farklı noktalara değinmek durumunda kalıyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde ilgi çekici karakterlerin olduğundan da bahsedebiliyor ve bu karakterlerle etkileşime girerek onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 

 
The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition oyunculara neler sunuyor? 
 
Dikkat çekici ortamları ve atmosferi ile öne çıkan ve Obsidian Entertainment ve Private Division'ın ödüllü rol yapma deneyimini sunan yapım şu anda tamamen ücretsiz bir şekilde Epic Games Platformu'nda oyun severlere sunuluyor.

Oyun gerçekten de geniş bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve şu anda Epic Games platformunda sunulan sürümüne bakacak olursak tüm DLC'ler ve ek paketler de bizlere sunuluyor diyebiliriz. The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition gerçekten de elde edilmesi güzel bir paket ve aynı zamanda tamamen bedava bir şekilde bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde oyuna ait olan Murder on Eridanos ve Peril on Gorgon DLC'leri tamamen bizim oluyor ve bu oyuna sahip olan oyuncular diğer sürümlere de yükseltebiliyor.
 
Yükseltilmiş seçenekleri ile beraber ön plana çıkan ve aynı zamanda Epic Games kapsamında oyunculara güzel bir fırsat olarak çıkan bu yapım tamamen rol yapma ve macera üzerine kurulu durumda.
 
 

Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve ilgi çekici karakterlerle karşılaşabiliyoruz. Yaptığımız seçimlerle beraber büyük beğeni toplayan bu yapımda aynı zamanda galaksinin icra köşelerine doğru ilerlemeye çalışıyoruz. Oyunda galaksinin icra köşesine bağlı bir koloni gemisinde başlıyor ve burada kaybolduktan uzun yıllar sonra uyanarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Oyunun temelini tamamen böyle başlıyor ve arka plandaki hikaye hem sinematik bir deneyimle hem de ara sahnelerle beraber bizlere sunuluyor.

Diğer taraftan oyun içerisinde elbette galaksiyi gezerken farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölge içerisinde farklı tehditlerin yer aldığını söyleyebiliyoruz. Burada tehditleri yok etme konusunda usta olma yoluna ilerleyebiliyor, çeşitli komploları açığa çıkarabileceğimiz ve gizemli Gorgon asteroidi ile beraber yer alabileceğimiz yapımda her icra köşesini tek tek kontrol edebiliyor, ayrılıkçı karakterlerle, gruplarla, topluluklarla ve daha fazlasıyla beraber karşılaşabiliyor ve elimizden geleni burada yapmaya koyuluyoruz.

Koloni içerisinde yapabileceklerimiz elbette oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve arka planda bir siyaset çekişmesinin olduğundan da bahsedebiliriz. İçinde bulunduğumuz bu gezegene hakim olmak isteyen bir topluluk bulunuyor ve bu topluluklar arasında elbette bazı sivri uçlu siyasi işlerle uğraşan kişiler de yer alıyor. Biz de onlarla beraber hem etkileşimin içerisine girebiliyor hem de kendimizi bu karmaşık teorinin içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz.

Diğer taraftan çeşitli koloniler ile beraber yaşayan çeşitli topluluklar bulunuyor ve bu toplulukları da ortadan kaldırmaya niyetli çeşitli gruplar yer alıyor. İşte biz de burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu kolonileri kurtarmaya çalışıyor ve aynı zamanda yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren sistemlerle oyundaki yerimize almaya koyuluyoruz.
Elbette oyunda ilerlerken ve maceraya atılırken farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebilir ve aynı zamanda ilgi çekici olaylarla ve karakterlerle de karşılaşabiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı düşmanlarla, oluşumlarla, olaylarla ve rastgele sistemlerle burada buluşabiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve deneyimi de kendine göre özelleştirip kişiselleştirebiliyor.
 
Galaksinin icra köşelerinde yer aldığımız ve farklı konumları keşfedebildiğimiz yapımda, iktidar için yarışan çeşitli ayrılıkçı gruplarla karşılaşıyoruz. Onlara karşı nasıl davranacağımızı tamamen biz karar veriyoruz. Bu da hikayenin gidişatını ve sonucunu tamamen bizim bakış açımıza göre değiştiriyor. Oyuncu odaklı hikayenin nasıl ortaya çıkacağını da biz belirliyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz gibi bu seçimlerin sonucunu da oyun içerisinde görebiliyoruz ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ediyor. Koloninin kurumsal denkleminde planları bozan değişken olarak biz ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz. Aynı zamanda bu değişkenliklerle beraber oyunda yapacaklarımız da oldukça önem arz ediyor. Oynayan ana özelliklerine bakacak olursak, severek oynayabileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Geniş kapsamlı bir rol yapma deneyimiyle beraber oyundaki yerimize almaya hazırlanabiliriz.

2019 yılında çıkan ve popüler bir rol yapma deneyimi sunan bu yapımda, gerçekten de üst düzey grafiklerin ve sistemlerin olduğunu aktarabiliriz. Sevdiğimiz ve seveceğimiz karakterlerin yer aldığı bu yapım içerisinde güncellenmiş ve yükseltilmiş teknoloji desteğinin yer aldığını da belirtebiliriz. Kolonilerde doğru ilerleyebildiğimiz ve bu kolonilerin neler olabileceği konusunda tamamen fikir sahibi olabileceğimizi de ekleyebiliriz. Yapımda dikkat çekici olaylarla beraber karşılaşıyoruz ve her olayın burada farklı şekillerde seçimleri ve sonuçları bizlere sunuluyor.

Öte yandan oyunun geliştirilmiş sürümünde çeşitli yükseltmeler bulunuyor. Bu yükseltmelere bakacak olursak, iyileştirilmiş performansın, daha iyi grafiklerin, yeni animasyonların, yüksek çözünürlükte ortamların ve çok daha fazlasının bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Bu özelliklerle beraber elbette oyuncu daha fazla deneyim elde edebilir ve keyifli bir oyun deneyimi ile beraber oyundaki yerini almaya hazırlanıyor. Bunun dışında oyunda hikaye odaklı bir yapım olduğundan dolayı, hikaye içeriği hem sinematik sahnelerle beraber hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor.
 
Elbette oyunda iyileştirilmiş bir performansın olması oyunculara daha akıcı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Dolayısıyla bu da yüksek sistemli PC'lerde oyunculara daha rahat bir deneyimle beraber en güzel oyun deneyimini bizlere aktarıyor. Bunun dışında oyun içerisinde yer alan grafikler ve animasyonlar da gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber oyunda güzel bir deneyimin kapısını aralıyoruz.
 
 
 
Ek olarak bu özelliklerin dışında, yüksek çözünürlükte ortamlar ve yeni animasyonlar gerçekten de oyuncuların dikkatini çekecek türden. Tüm bu detaylarla beraber oyunda arttırılmış seviye sınırının olduğundan bahsedebiliyor ve böylece hem karakterinizin seviyesini yükseltebiliyor hem de yeni yeteneklerin ve becerilerin kilidini açarak daha güçlü bir şekilde oyundaki yerinizi almaya hazırlanabiliyorsunuz.
 
Çeşitli ayrılıkçı grupların yer aldığı ve bu gruplarla istediğimiz şekilde haşır neşir olabileceğimiz veya onlardan uzak durabileceğimiz bu yapımda, benzersiz kabiliyetlere sahip bir şekilde oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda arttırılmış bir seviye sınırı bulunuyor. Böylece daha yüksek seviyelere ulaşarak oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. 7 farklı beceri sınıfı arasında da istediğimiz gibi seçim yapabiliyoruz.
 
Kendimize göre seçim yaptığımız ve karakterimizi farklı şekillerde geliştirebileceğimiz bu yapımda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu sınıfların özelliklerinden faydalanabiliyor ve hangi sistemlerle karşılaşacağımıza biz karar verebiliyoruz.
 
Elbette bazı oyuncular yakın dövüş silahları ile ön plana çıkmaya hazırlanırken, diğer oyuncular ise daha çok menzilli silahlarla ve sınıfla beraber ilerlemek durumunda kalabiliyor. Dolayısıyla tüm bunlarla beraber istediğiniz gibi seçimlerinizi yapabilir ve arttırılmış seviye sınırı ile beraber de daha güçlü bir konuma gelebiliyorsunuz. Oyuncular burada ek olarak hikayeye yön verebiliyor ve böylece rol yapma unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Geleneksel Obsidian stüdyosunun imzasını taşıyan bu yapımda elbette hangi sistemlere nasıl yaklaşabileceğimize ve aynı zamanda görevleri nasıl tamamlayabileceğimize biz karar veriyoruz. Bu karar verme esnasında ise seçimlerden oluşan güzel bir hikaye içeriğiyle de karşılaşıyoruz.

Ek olarak oyunda yer aldığımız süre boyunca hikayenin gelişimini tamamen biz etkileyebiliyor ve yaptığımız seçimlerin burada bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Aynı zamanda karakter oluşumuna, yol arkadaşlarımızı ve diğer taraftan oyunun hangi sonuca doğru varacağına biz karar verebiliyoruz.
 
 
 
Oyun sonu senaryolarının da elbette burada farklı şekillerde bizlere sunulduğunu ve her bir oyuncunun burada farklı senaryo içerikleri ile beraber karşılaşacağını söyleyebiliriz. Ek olarak burada yoldaşlarımızı yönlendirebileceğimiz ve en uzak köşelere bile ilerleyebileceğimiz yapımda, ekibimize katılmak isteyen birçok karakterle beraber burada tanışabiliyoruz. İstediğimiz gibi bu karakterlerle etkileşime geçebilir ve daha güçlü bir konuma gelebiliriz. Bunun dışında benzersiz kabiliyetlerle donatılmış bu karakterlerle elbette yolculuğumuzu sonlandırmaya hazırlanıyor ve hepsini de kendi görevlerimize doğru yönlendirebiliyoruz.

Bunun dışında bu karakterlerin elbette her birinin kendine özgü düşünceleri, idealleri, motivasyonları ve amaçları bulunuyor. Tüm bunlarla beraber her bir karakter farklı bir amaç uğruna burada bizlere yardımcı olmak durumunda kalıyor ve elbette çıkarları doğrultusunda bizimle beraber olmak durumunda kalıyor. Bunun dışında onların kendi çıkarlarıyla da ilgilenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Ve böylece güzel bir dünyayı keşfetmeye hazırlanıyoruz. Biz de kendi planlarımızı oyuna dahil etmek için elimizden geleni yapmaya koyuyoruz ve bu gruptaki tüm karakterlerin gücünden de faydalanabiliyoruz.
 
Kurumsal şekilde bir koloniyi keşfedebileceğimiz ve bu koloniyle beraber istediğimiz gibi adım atabileceğimiz yapımda her şeyi kontrol altına almaya hazırlanıyoruz. Kolonilerin iki gezegen arasındaki yaşanabilir bir bölgesinde bulunmayı bekliyoruz.
 
 
 
Dilediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz gemimizi bulabileceğimiz, ekibimizi toplayabileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber yer alabileceğimiz bu yapımda galaksinin dört bir yanındaki yerleşim alanlarına doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebilir, uzay istasyonlarına doğru adım atabilir ve diğer ilgi çekici konumları keşfederek burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.

Bunun dışında oyunda galaksinin diğer ucundaki kolonilere doğru adım atmaya hazırlanıyoruz. Bu kolonilerle beraber elbette planlarımıza uygun içeriklerle karşılaşmayı bekliyoruz. Ek olarak etrafı keşfederek çeşitli donanımların ve ilgi çekici sırların açığa çıkmasını sağlayabiliyor ve böylece her şeyi kontrol altına almaya çalışıyoruz. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda farklı siyasi ve çıkarcı unsurların olduğundan bahsedebilir ve tüm bunları kontrol altına almak ve aynı zamanda benzersiz kabiliyetlerle donatılmış ekibimizi gün yüzüne çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Diğer taraftan oyunda gerçekten de güzel bir ortamın bizlere aktarıldığını söyleyebiliyor ve manzaralardan keşif unsurlarına kadar dikkat çekici ortamlarla beraber oyunda ağzımızı açık bırakan manzaralarla karşılaşabiliyoruz.
 
 

Oyunda ek olarak yerleşim alanlarına, uzay istasyonlarına ve diğer taraftan farklı şehirlere doğru adım atmaya hazırlanıyor ve tüm buraları keşfetmeye hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Gerçekten de ilgi çekici ortamların yer aldığını ve her şeyi kontrol altına alabileceğimizi belirtebiliriz. Güzel bir rol yapma deneyimi adım atmak istiyorsanız bu proje tam size göre diyebiliriz ve oynamanız gereken oyunlar arasında yer alıyor.

Son olarak, oyun güzel bir aksiyon rol yapma deneyimini bizlere sunuyor. Oyunda karakter gelişimi ekranı ve sınıf becerileri ön plana çıkıyor. Ek olarak burada yapabileceklerimiz tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve hikayenin gidişatına yön verebiliyoruz. Tüm bunlarla beraber oyun hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından bir hayli beğeniliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 6 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 6 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 6 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 7 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler