Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı

12.04.2024 17:49 Mehmet Tandoğan

 
 
Her hafta ücretsiz oyunu ve oyunları kullanıcılara sunan Epic Games'in bu haftaki ücretsiz oyunu bildiğiniz üzere geçtiğimiz gün erişime açıldı. Şu anda aksiyon nişancı oyunu Ghostrunner'ı kalıcı bir şekilde Epic Games kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oyunu 18 Nisan Perşembe TSİ 18:00'e kadar ücretsiz olarak edinebilirsiniz.
 
Bir sonraki haftanın oyunu ise The Big Con ve Town of Salem 2.
 
Ghostrunner
 
 
 
Ghostrunner tek oyunculu benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyunda hızlı tempolu ve şiddet içeren bir savaş sistemi yer alıyor. Ayrıca bilim kurguyu kıyamet sonrası temalarla bir araya getiren orijinal bir ortam bizlere aktarılıyor. Zaten sona ermiş bir dünyanın ve hayatta kalmak için savaşan sakinlerinin hikâyesini anlatan bir yapım. 
 
- Epic Games sayfası
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Bilim kurgu teması ile beraber yer alabileceğimiz ve aynı zamanda burada ilgi çekici Ninja/Samuray tarzı bir karakteri kontrol edebileceğimiz yapımda elimizdeki kılıcımızla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışacak ve aynı zamanda hızlı aksiyon sistemleri ile beraber düşmanların üzerine doğru yürüyebileceğiz. Tek oyunculu bir yapıyla beraber yer alabileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde ilerleyebilecek, parkur unsurlarını, zorlu köşeleri ve kısımları aşmaya çalışacak ve aynı zamanda orijinal bir ortamla beraber buradaki yerimizi almaya koyulacağız. Oyunda yer aldığımız süre boyunca karakter odaklı bir yapıyla beraber karşılaşabilecek, bu yapı ile karakterimizi geliştirebilecek ve aynı zamanda düşmanların üzerine giderek tek hamlede onları ortadan kaldırabileceğiz.

Türlü türlü düşman çeşitleri ile beraber karşılaşabileceğimiz hem yakın dövüş hem de menzilli dövüşlere doğru geçiş yapabileceğimiz bu yapımda büyük bir kuleye doğru tırmanmaya çalışacak ve bu kule aslında gizemli unsurları bünyesinde barındıran bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Oyunda kıyamet sonrası bir ortam bulunuyor, bilim kurgu teması ile beraber harmanlanan bu ortamlar elbette ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor ve genel olarak karanlık bir atmosfer ve ortam içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Neon ışıklarla beraber bezeli ortamlarda yer alabildiğimiz, ışıkların ve tabelaların bir hayli ön planda olduğu bu yapımda duvarlardan karakterimizle beraber atlayabiliyor, hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve ulaşmak istediğimiz yere doğru geçiş yapmak durumunda kalabiliyoruz.

Oyunda genel olarak parkur tabanlı bir sistem yer alıyor ve parkurlarla beraber elbette karakterimizi kullanıyor ve karakterimizin temel becerilerine burada ön plana çıkarmaya hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi de kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda ilgi çekici kıyamet sonrası tema bulunuyor, bu temayla beraber de gerçekten güzel ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve yapacağımız hamlelerle beraber de gerçekten zorlu hissiyat içerisinde kendimize denemek durumunda kalıyoruz.

Dünyayı sona erdiren felaketten sonra yer alabildiğimiz ve insanlığın son sığınağı olarak bulunan bir kule bulunuyor. Bu kule içerisine geçiş yapmak istiyor ve burada bulunan insanları aynı zamanda kurtarmak durumunda kalıyoruz. İstediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz ve buraları keşfedebileceğimiz yapımda kuleye tırmanırken zorlu unsurlarla beraber karşılaşabiliyor, bu zorlu unsurları aşmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda bu unsurları aşarak karakterimizi daha fazla geliştirebiliyoruz.
 
 

Bunun dışında oyunda ilgi çekici karakterler bulunuyor, bu karakterlerle beraber diyaloglar arasında giriş yapabiliyor. Diğer taraftan arka planda yer alan hikaye hem karakterler arası diyaloglarla hem de sinematik ara sahnelerle beraber bizlere aktarılıyor. Hayatta kalmak için savaşan ve büyük mücadele veren sakinlerin hikayesinin anlatıldığı bu yapımda biz de sona ermiş bir dünyada bulunuyor ve gerçekten insanlığı kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Amansız bir mücadele ortamıyla beraber karşılaşabileceğimiz ve serbest kombolarla beraber düşmanların üstesinden gelebileceğimiz bu yapımda siber hacker tarzı bir yapı bulunuyor. Bu siber yapı ile beraber elbette hem hızlı bir şekilde düşmanları karşı gelebiliyor hem de kendi donanımlarımızı daha da yükseltebiliyoruz.
 
İlgi çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapım içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısı ile beraber elbette elimizdeki kılıcı düzgün bir şekilde tuttuğumuzu görebiliyor, düşmanlara karşı gelmek için elimizdeki kılıcı savunma amacıyla tutabiliyor ve daha fazla unsurla beraber buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Oyunda hızlı tempolu bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve bu yapı ile beraber kıyamet sonrası ortamlarda, bilim kurgu temasıyla ve daha fazlasıyla beraber yer alabiliyoruz.

Işık hızında aksiyon sistemi ile beraber yer alabildiğimiz yapımdan mega yapıların, zorlu unsurların, öldürme kombolarının ve türlü felaketlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Kuleye doğru tırmanmak amacımızda elbette en aşağıdan yukarıya doğru çıkmak için kendimize ait bir yol bulmaya çalışıyoruz.
 
Bu yolu bulmak için de etrafı keşfetmeye hazırlanır ve aynı zamanda buradaki keşiflerle beraber parkur unsurlarının burada ön planda olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Çünkü sürekli olarak yukarılara tırmanmak için elbette burada platform zorluklarının olduğundan bahsedebiliyor ve bu zorlukları aşmak için ne karakterimizin temel becerilerinden faydalanabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi karakterimizin burada duvarlarda yürüme, duvardan duvara atlama, yükseklerden sıçrama ve daha fazla yeteneği bulunuyor. Bu yetenekleri elbette en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda ne kadar çok karakteri üzerinde usta olmaya çalışırsanız ve ne kadar çok becerileri doğru şekilde ve doğru zamanda kontrol edebilirsiniz o denli usta olma yolunda ilerleyebilirsiniz.
 
 

Nitekim oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışacak ve daha fazla detay ile beraber karşılaşabileceksiniz.

Kuleye tırmanma yolculuğunda elbette bazı kısımlara doğru ilerleyebiliyor ve hatta şehrin sokaklarına doğru inmeye hazırlanıyoruz. Kulenin aslında bir şehre bağlantılı olduğunu ve aynı zamanda bu şehirle beraber ilgi çekici karakterlerin, ortamların ve daha fazlasını yer aldığını aktarabiliyoruz. Kaosun hakim olduğu bu ortamlarda yer aldığımız süre boyunca karanlığın son bir direniş için geldiğini deneyimleyebiliyor ve biz de karanlığa ışık olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

İnsanlığın yok olmanın eşiğinde olduğu ve bu sınırla beraber kendimizi ön planda tuttuğumuz yapımda sürekli olarak tehditlerin üzerimize geldiğini deneyimleyebiliyor ve bu tehditleri ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda sınırlı kaynaklar bulunuyor ve kaynaklar tükendikçe elbette güçlüler zayıfları avlamaya hazırlanıyor ve güçlü balık zayıf balığı yer temasıyla beraber bulunduğumuz yapımda insanlık yok olmanın sınırına eriştiği için tek insan olarak elbette burada bizler duruyoruz. İnsanlığı tekrardan şaha kaldırmak ve aynı zamanda yükseltmek için bu kuleye tırmanmak gerekiyor ve kulenin sırlarını açığa çıkarmak da temel hedefimiz arasında yer alıyor.

Son bir direniş için yer aldığımız ve elimizdeki kılıcı veya diğer unsurları kullanabildiğimiz yapımında elbette düşmanların üzerine duvardan sıçrayarak atlayabiliyor, sağa sola doğru kayarak düşmanların saldırılarından kaçabiliyor. Düşmanların burada türlü türlü olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.
 
Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de gerçekten zorlu düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için karakterimizin burada çevikliğinden faydalanabiliyor ve en iyi şekilde buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Sağa sola doğru kayabildiğimiz, düşmanların üzerine doğrudan atlayabildiğimiz ve aynı zamanda elimizdeki Samuray kılıcını kullanabildiğimiz yakın hızlı aksiyon sistemi ile beraber düşmanları kesip biçebiliyoruz.
 
Bunun dışında düşmanların uzuvlarını kopararak elbette etrafın kan gölüne çevirildiğini görebiliyor ve düşmanların saldırılarını savuşturarak karşı yani kontra saldırıya geçiş yapmaya hazırlanıyoruz.

Bu şekilde oyunda temel mekanikler bulunuyor. Bu temel mekanikler üzerinde ne kadar usta olursak o kadar hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda kolay bir şekilde yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Zaten o yönde doğru zamanda doğru hamle yapabileceğiniz çeşitli mekanikler bulunuyor. Bu mekanikler üzerinde usta olduğunuz zaman mermilerden kaçınabiliyor, galip gelmek için pek çok özel tekniği kullanabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda bilim kurgu teması olduğundan dolayı süper insansı reflekslerimizi buluyoruz. Bu reflekslerimizle beraber son bir girişim içerisinde kendimizi görebiliyor ve aynı zamanda düşmanların mermilerinden kaçınabilir, onların doğrudan roketlerinden kendimizi koruyabiliyor ve daha fazla unsurla beraber kendimizi daha sağlam alabiliyoruz. Oyun içerisinde bu tarz bir aksiyon sistemi bulunuyor ve kendi kombolarımızla beraber de düşmanların üzerinden bu şekilde gelmeye hazırlanıyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi kombolarınızı yani oyun tarzınızı oyuna adapte edebiliyor ve hızlı bir şekilde düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyorsunuz.

Kule şehrinin içerisinde yer aldığınız kısımlarda gerçekten de ilgi çekici şehir atmosferinin olduğundan bahsedebiliyor ve burayı demir yumrukla yöneten bir yöneticinin olduğundan da aslında bahsetmemiz gerekiyor. Çünkü buradaki demir yumruk buradaki insanları hayatına değer vermeden yönetmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda istediğini yapmayanlara ne yazık ki ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaya koyuluyor. Kaynaklar tükendikçe bu durum mevcut halkı daha da zor duruma sokuyor ve kaynakların tükenmesiyle beraber elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi güçlülerin zayıfları ezdiği bir ortamda buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Biz de insanlığın son direnişi olarak burada bulunuyor ve karakterimizin bu şekilde ön plana çıktığını aktarabiliyoruz.

Oyunda çeşitli komboları yapabildiğimiz ve aksiyon sistemi içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir detayın bulunduğu yapımda tek vuruşta öldürme mekanikleri de bir hayli ön plana çıkıyor. Bu sayede hızlı ve yoğun bir savaş sistemi ön plana çıkıyor ve aynı zamanda ölüme doğru korkusuzca ilerlemeye başlıyoruz. Üstün hareket sergilediğimiz bir yapı ile beraber karakterimiz burada elbette sık sık kontrol noktalarını kullanmak durumunda kalıyor ve üstüne hareket etme yetenekleriyle beraber de düşmanların üzerinden zıplayabiliyor, onları yerle bir edebiliyor, arkasına bir anda geçebiliyor ve onları sırtından vurabiliyor. Dolayısıyla burada yapacağınız hareketlerle beraber elbette farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi oyun tarzınızı oyunu adapte etmekte zorlanmıyorsunuz.
 
Tek oyunculu bir yapıyla beraber karşılaşabileceğimiz ve yukarıda bahsettiğimiz gibi İnsanlığın Son Kalesi olan bu kuru tırmanabileceğimiz yapımda amacımız tamamen bundan ibaret diyebiliriz. Benzersiz bir deneyim sunan ve aynı zamanda hızlı aksiyon severlere hitap eden bu yapımda hızlı tempolu bir oyunun şiddet içeren bir savaş sistemini ve bilim kurgu Kıyamet sonrası ortamlarından bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu temayla beraber orijinal ortamların bizlere aktarıldığını ve aynı zamanda oyun zaten sona ermiş bir dünyanın nasıl olduğunu bizlere gösteriyor. Dolayısıyla oyunda hayatta kalmak için savaşan Sakinleri görebiliyor, onların hikayesine konu olabiliyor, onların yardım çağrılarına cevap verebiliyor ve elimizden geldiğince burada insanlığı kurtarmak için büyük mücadelelere geçiş yapmaya hazırlanıyoruz.

Nitekim oyun içerisinde elimizdeki katanayla beraber düşmanları ikiye bölebiliyor, süper insansı reflekslerimize beraber mermilerden kaçınabiliyor ve elimizdeki katanayı en iyi şekilde kullanmaya hazırlanıyoruz. En gelişmiş Kılıç Savaşı olarak yer alabildiğimiz ve en iyi şekilde Kılıcımızı kullanabildiğimiz yapımda düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabilir, onların hamlelerini kesebiliyor ancak bir yandan da burada Yalnız olduğumuzu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda Yalnız bir şekilde ilerleyebiliyor ve Düşmanların üstesinden gelmek için Üstün becerilerimizi kullanmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyun zaten şu anda Epic Games kapsamında ücretsiz sunuluyor, kütüphanenize eklemenize fayda var. İstediğiniz zaman oyunu indirebilir ve oynayabilirsiniz. Kütüphanenize eklediğiniz oyunların kalıcı olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bir haftalık bir süreniz var diyebiliriz.
 
Kısacası
 
Bu yapımda, bilim kurgu temasıyla harmanlanmış ve aynı zamanda Ninja/Samuray tarzı bir karakteri kontrol edeceğimiz heyecan dolu bir maceraya katılıyoruz. Kılıcımızla düşmanları alt etmeye çalışırken, hızlı aksiyon sistemleriyle düşmanların üstüne doğru ilerliyoruz. Tek oyunculu bir yapıda, zorlu parkur unsurlarını aşmaya çalışıyor ve karakterimizi geliştirerek düşmanları ortadan kaldırıyoruz. Y
 
akın dövüşten menzilli dövüşlere geçiş yapabiliyor, büyük bir kuleye tırmanıyoruz. Kıyamet sonrası bir ortamda, neon ışıklarla bezeli atmosferlerde kendimizi buluyoruz ve duvarları atlayarak hızla ilerliyoruz. Oyunda parkur tabanlı bir sistem var ve karakterimizin becerilerini geliştiriyoruz. Kulede bulunan diğer karakterlerle diyaloglar kurarak ve arka plandaki hikayeyi keşfederek hayatta kalmaya çalışıyoruz. Siber hacker tarzı bir yapıyla donanımımızı yükselterek düşmanlarla başa çıkıyoruz.
 
 

birinci şahıs kamera bakış açısıyla heyecan dolu bir maceraya katılıyoruz. Kılıcımızı ustalıkla kullanarak düşmanlarla savaşıyor ve savunma pozisyonunda tutabiliyoruz. Hızlı tempolu bir yapıda, bilim kurgu temalı ortamlarda aksiyon dolu anlar yaşıyoruz. Mega yapılar, zorlu unsurlar, öldürme komboları ve çeşitli felaketlerle karşı karşıya kalıyoruz. Kuleye tırmanmak için kendi yolumuzu bulmaya çalışırken çevreyi keşfediyor ve parkur unsurlarını deneyimliyoruz. Karakterimizin duvarlarda yürüme, atlama ve sıçrama gibi becerilerini ustaca kullanarak ilerliyoruz.
 
Şehrin sokaklarına inerek kaosun hakim olduğu ortamlarda karşılaştığımız ilgi çekici karakterlerle etkileşime geçiyoruz. Karanlığın son direnişi olarak insanlığın yok olma eşiğinde olduğu bir dünyada, tehditlerle mücadele ediyor ve kaynakları doğru kullanarak güçleniyoruz. Tek bir insan olarak insanlığın umudunu taşıyarak kuleye tırmanıyor ve sırlarını açığa çıkarıyoruz. Düşmanlara karşı duvarlardan sıçrayarak, saldırılardan kaçarak ve çeşitli stratejilerle karşılık vererek mücadele ediyoruz.

Bu oyunda, çevikliğimizi kullanarak gerçekten zorlu düşmanlarla başa çıkıyoruz. Sağa sola kayarak ve düşmanların üzerine atlayarak hızlı aksiyonlar gerçekleştiriyoruz. Samuray kılıcımızı ustaca kullanarak düşmanları kesip biçiyor ve hızlı tepki vererek saldırıları savuşturuyoruz. Bilim kurgu temasıyla, süper insansı reflekslerimizle düşmanların saldırılarından kaçınıyor ve onları etkisiz hale getiriyoruz.
 
 
 
Bu aksiyon dolu sistemde kendi kombolarımızı oluşturarak düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Şehrin içinde, Demir Yumruk tarafından yönetilen bir yönetici olduğunu keşfediyoruz ve kaynakların tükenmesiyle insanların zor durumda kaldığını görüyoruz. İnsanlığın son direnişi olarak, karakterimiz ön plana çıkıyor ve çeşitli komboları yaparak savaşıyoruz. Hızlı ve yoğun savaş sistemiyle ilerleyerek, kontrol noktalarını kullanıyor ve üstün hareketlerle düşmanları alt ediyoruz. Bu şekilde, farklı deneyimler elde ediyor ve oyun tarzımızı adapte ediyoruz.

Brada, tek oyunculu bir deneyim sunuluyor ve insanlığın son kalesi olan bir kuleye tırmanmamız gerekiyor. Hızlı aksiyon severlere hitap eden bu oyunda, hızlı tempolu bir oyun ve şiddet içeren bir savaş sistemiyle karşılaşıyoruz. Bilim kurgu temalı kıyamet sonrası ortamlar bizlere sunuluyor ve bu temayla beraber orijinal ve etkileyici ortamlarla karşılaşıyoruz. Oyun, sona ermiş bir dünyanın atmosferini başarılı bir şekilde aktarıyor ve bu dünyada hayatta kalmaya çalışan sakinlerin hikayesine tanık oluyoruz.
 
 
 
Elimizdeki katanayı ustaca kullanarak düşmanları ikiye bölebiliyor ve süper insansı reflekslerimizle mermilerden kaçabiliyoruz. Bu yapımda, en gelişmiş kılıç savaşı becerilerimizi kullanarak düşmanları ortadan kaldırıyoruz. Ancak, yalnız olduğumuzu hissediyoruz ve düşmanları alt etmek için üstün yeteneklerimizi kullanmak zorundayız. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atmanızı öneririm. Şu anda Epic Games tarafından ücretsiz olarak sunuluyor, bu yüzden kütüphanenize eklemenizde fayda var. Ayrıca, eklediğiniz oyunların kalıcı olduğunu unutmayın..

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 43 Dk önce Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunundan Fragman Yayınlandı 1 Saat önce EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 8 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler