Epic Games'te Cursed to Golf Oyununu Ücretsiz Almayı Unutmayın

28.12.2023 13:20 Mehmet Tandoğan

 
 
Epic Games platformunda kış indirimleri devam ederken aynı zamanda yıl sonuna kadar her gün bir ücretsiz oyun kullanıcılara sunulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde güzel oyunların verildiği bu platform dahilinde şimdi ise daha küçük ve bağımsız yapımlar bizlere sunuluyor. Ancak elbette ücretsiz olduğu için oyuncular tarafından bu platform şu an için daha fazla plana çıkıyor.
 
Steam platformunun aksine Epic Games kapsamında oyunları Türk Lirası ile beraber satın alabiliyor ve daha ucuza bir şekilde oyunları elde edebilir ve kütüphanenizi genişletebiliyorsunuz. Yıl sonuna kadar her gün ücretsiz bir oyunun da verilmesi elbette kullanıcıları çeken ve buraya bağlayan diğer unsurlardan birkaç tanesi.
 
 
 
Geldiğimiz noktada yıl sonuna ulaştığımız bugün itibarıyla onlarca oyunu bizlere sunulduğunda gördük ve şimdi ise elbette bu oyunların sonuna doğru yaklaşmaya hazırlanıyoruz. Biraz sonuna doğru daha fazla sürprizle karşılaşır mıyız onu elbette bilemeyiz. Ancak şu an için tatmin edici bir kütüphanenin oluştuğunu söyleyebiliriz.
 
Bugünün oyunu ise golf sporuna farklı bir bakış açısı sunan ve bu sporla beraber adeta farklı bir sporla ilgilendiğimizi düşündüren Cursed to Golf. Normal fiyatı 32 Türk lirası olan bu yapım elbette Epic Games kapsamında yine de ucuz bir şekilde karşımıza çıkarken, her ne kadar bu ucuz fiyatlandırma dışında elbette şu anda ücretsiz olarak bizlere sunuluyor. Dolayısıyla biz kullanıcılar ise bu oyunu almak düşüyor. Kütüphanenizi genişletmek için ve daha sonra bu önemli bir şans vermek için elbette oyuna muhakkak ücretsiz olarak dahil etmeniz ve eklemeniz gerekiyor.
 
- Epic Games sayfası
 

 
Oyun hakkında 
 
Oyundan biraz bahsedecek olursak Cursed to Golf, temelinde golf sporunu ele alıyor. Ancak uluslararası bir turnuva içerisine burada dahil olabiliyoruz. Burada tam bir vuruş kazanacakken bir kaza sonucu golf arafında sıkışıp kalan bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber adeta bir bütün olabiliyoruz. Oyunda farklı farklı kısımlar bulunuyor. Bu kısımları aşmak için elimizdeki elbette golf sopaları ile beraber ilerlemeye başlayabiliyor ve aslında arka planda bir hikayenin de döndüğünü anlayabiliyoruz. Efsaneye göre golf arafı, şeytani kısımları bizlere sunan ve aynı zamanda ödüllendirici bir yapıyı bünyesinde barındıran bir dünyayı bizlere aktarıyor. Her bir saha içerisinde hayalet gibi farklı farklı kısımlar bulunuyor ve bunları aşmak için de elbette elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda platform unsurlarının bulunduğu bir golf deneyimi bizleri bekliyor ve her bir kısımda aslında zorluk seviyesi gitgide artış gösteriyor. Hem tehlikelerin bulunduğu hem de güçlendirmelerle beraber yeniden oynanabilirliğin üst seviyede olduğu bu yapımda aynı şekilde her bir oynayış şekliyle beraber burada karşılaşabiliyor ve aynı şekilde buradan sağ kurtulmaya hazırlanıyoruz. Platform zorlukları diğer platform oyunlarındaki zorluklar gibi karşımıza çıkıyor. Ancak burada topu elbette bölüm içerisinde yer alan deliğe ulaştırmamız gerekiyor. Ancak bu topu bildiğiniz gibi düz bir şekilde oraya ulaştırmak için elbette elimizdeki avantajlar yetmiyor. Bunun dışında platform kısımlarında çıkan zorlukları topu fırlatarak ve en iyi şekilde çevreyi kullanarak ulaştırmamız lazım.
 
 
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca göreceksiniz ki golf sporunu yeni bir soluk getiren bu yapım içerisinde farklı farklı platform zorluklarıyla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Bunun dışında bu platform zorlukları gerçekten de ilerleyen süreçte daha karmaşık bir hale gelebiliyor. Örneğin, bir yerde dikenli tellerin bulunduğu bir kısma geçiş yapabiliyor, buraya topun düşmemesi gerekiyor ve sağda ve solda zıplayan bir jumppad bulunuyor.
 
Topu buralara değdirerek elbette dikenli kısmı doğru geçmemesini sağlayabiliyor ve bu şekilde bu platform zorluğunu golf topu ile beraber açmaya çalışıyoruz. Bunun dışında elbette su içerisine geçiş yapabiliyor, topu farklı bölgelere doğru atarak bir yerden bir yere doğru sektirebiliyor ve daha fazla zorlukla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca yukarıda da bahsettiğimiz gibi platform zorluklarının kolaydan zora doğru bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyor ve aynı şekilde bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız gerçekten de tam da yer verilmesi gereken bir yapım diyebiliyoruz.

Her platform içerisinde çıkış yolunda bulabileceğimiz ve topu deliğe sokabileceğimiz bir yapı bulunuyor. Mücadeleyi daha da zorlaştırmak için elbette saha içerlerinde farklı farklı zorluklar bizlere sunuluyor. Bazı sahaların kumda, bazı sahaların ise oldukça zorlu unsurları bünyesinde barındırdığını görüyoruz. Burada hızlı pervaneler, dikenler, TNT kutuları, ışınlayıcıları ve çok daha fazlası bizleri ağırlıyor. TNT kutuları ile beraber elbette burada patlamanın etkisiyle golf topunun farklı yerlere uçtuğunu görebiliyor ve yanlış yerlere doğru da gittiğini deneyimleyebiliyoruz.
 
Bunun dışında yukarıda da bahsettiğimiz gibi dikenlerin üzerine bu topun gelmemesi lazım. Dolayısıyla bu dikenlerle beraber topumuzun patladığını ve söndüğünü görebiliyoruz. Aynı şekilde pervaneler de bu oyun içerisinde bulunuyor. Bu pervanelerle beraber doğru zamanda doğru anda topu fırlatmamız gerekiyor ve ona doğru da bu işi başarmamız lazım. Aynı şekilde ışınlayıcılar bu yapım içerisinde yer alıyor. Işınlayıcılarla beraber de topu nereye ışınlatmak istersek o yöne doğru ışınlayıcı içerisine geçiş yapabiliyor ve oraya doğru topumuzu fırlatabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de bu kadar güzel unsurların harmanlanması ve bunun bir golf sporuyla beraber birleştirilmesi gerçekten de ilgi çekici bir içeriği bünyesinde barındırdığını kanıtı diyebiliriz.
 
 

Oyunda diğer taraftan ödüllendirici bir yapı yer alıyor ve şeytani sağlar içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi arka planda bir hikaye yer alıyor ve burada yaşayanların diyarına geri dönmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. İntikam ve hayata dönüş macerasında yer aldığımız süre boyunca görevimizde yardımcı olacak çeşitli rehberler bulunuyor. Bu rehberlerle beraber elbette ilk etapta oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyor ve akabinde oyunun bu mekaniklerini öğrendikten sonra elimizden geleni yaparak burada hikayeyi sona erdirmeye çalışıyoruz.
 
Roguelike unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapımda sürekli olarak bir şeyler denemeye çalışıyoruz ve gerçekten de o türün deneyimini burada hissedebiliyoruz. Bu tür içerisinde sizin de bildiğiniz gibi sürekli olarak bir şeyler denemek gerekiyor ve bu denemelerle beraber en iyi yolu olarak bu oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bunun dışında oyunda sürekli olarak denemeler yapmaya başlıyoruz, yeni yolları keşfetmeye başlıyoruz ve içerisinde bulunduğumuz platform zorluğunu aşmak için de farklı yollara başvurabiliyoruz. Türün aslında tüm gereklilikleri bunlardan ibaret ve türün yapısı gereği bir şeyler denemek için sürekli olarak ölmemiz ve yeni yolları keşfetmemiz lazım.
 
İlgi çekici golf macerası ile beraber atıldığımız bu yapımda lanetlenmenin faydaları da elbette bizlere aktarılıyor ve bu faydalardan yararlanmak için burada bizleri nelerin beklediğini görmek için heyecanlanabiliyoruz. Oyunda ilgi çekici mekaniklerin olduğunu söyleyebiliriz ve ilerleyen süreçte bizlere neler sunulacağını ve akabinde başımıza neler geleceğini Birdie Eye adlı mekanikle beraber öğrenebiliyoruz.
 
 
 
Vuruş sayımız azaldığında ve ilerleyen süreçte neler yapabileceğimiz konusunda bu mekaniği kullanabiliyor ve aslında sahaya bir bakış atabiliyoruz. Sinematik bir anlatımla beraber aynı şekilde vuruşları hissetmeye çalıştığımız yapımda sıra dışı güçleri kullanmaya çalışıyor ve buradaki olayları kendi avantajımıza kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. 20'den fazla kartın bulunduğu yapım içerisinde bu kartları kullanarak kendi başımıza yolumuza devam etmeye çalışıyor ve aynı zamanda bu kartların her birinin farklı özelliği ve faydası yer alıyor. Bu kartları doğru zamanda ve doğru şekilde kullanmamız gerekiyor ve bu kartların kullanımı elbette her bir oyuncu için farklılık gösterebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda kartları nasıl kullanılması gerektiğini ve ne zaman kullanılması gerektiğini tamamen biz belirleyebiliyor ve bununla beraber de deneyimimizi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz.
 
Oyunda gerçekten de ön plana çıkan çeşitli özellikleri bulunuyor. Bu özelliklerle beraber oyunda oldukça fazla eğlenebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi 20'den fazla kartın burada olduğunu görebiliyoruz. Kart güçlendirmeleri ile beraber yer aldığımız yapım içerisinde farklı tarzı bir golf oyunu deneyimleyebiliyor ve platform zorluklarıyla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde 4 farklı bölgenin bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu 4 farklı bölgenin de her birinin kendine ait teması, yapısı ve zorluğu bulunuyor. Aynı zamanda buraların platform zorlukları da tamamen değişkenlik gösterebiliyor.
 
Golf benzeri oynanışla beraber burada aslında bir parkur hissiyatında kendimizi hissedebiliyor ve burada bir mücadele içerisine geçiş yapabiliyoruz. Bunun dışında oyunda diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiniz ve skor tablolarında kendi isminizi üst sıralara taşıyabileceğiniz çevrimiçi skorlar bulunuyor. Çevrimiçi skor tabloları ile beraber diğer oyunculara dünya çapında meydan okuyabiliyor ve en iyisi olmak için de o bölüm içerisinde en iyi işi yapmanız lazım. Dolayısıyla bu arada sürekli olarak kendinizi deneyebileceğiniz ve en iyi şekilde topu deliğe sokmanız gereken bir yapı bulunuyor. Bununla beraber de oyunda usta olmanız gerekiyor.
 
 
 
Tüm bu özelliklerin dışında 70'ten fazla deliğin bizleri beklediğini söyleyebiliriz. Yani bu delikler gerçekten de farklı kısımlarda yer alıyor ve buraları topları ulaştırmak elbette bizim hamlelerimize göre değişkenlik gösterebiliyor. Kolaydan zora doğru bir yapının olduğundan bahsettik. İşte bu 70 seviyeye geldiğimiz zaman bu zorluk gitgide artış göstermiş olur ve artık son seviyede kendimize daha da fazla kasabiliriz. Bunun dışında oyunda tuhaf zindanlara doğru geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda tuhaf tehlikelerle dolu bu zindan içerisinde deliklerde gezinebiliyoruz. Bu da aslında oyunun macera kısmı olarak karşımıza çıkıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi gerçekten de farklı bir golf sporu içerisinde bulmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi Epic Games Platformu içerisinde tamamen ücretsiz bir şekilde sunuluyor ve bu oyunu dilediğiniz gibi kütüphanenizi ekleyebilir ve kütüphanenizi genişletebiliyorsunuz. Oyun 28 Aralık yani bugün 19:00 itibarıyla satın alınmaya ve ücretsiz olarak kütüphanenize eklenmeye kapanıyor. Dolayısıyla sınırlı bir süre vaktiniz var diyebiliriz. O sınırlı vaktinizi kaçırmadan bu oyunu ücretsiz olarak ekleyebilir ve akabinde 19:00'dan sonra yeni oyuna da ücretsiz olarak alabilirsiniz.
 
Son olarak oyun içerisinde yandan görünümlü bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber akıp giden bir macera deneyimi bizleri bekliyor. Zorlu deliklerle beraber kapışabileceğimiz ve bu deliklere topu fırlatabileceğimiz yapım güzel bir golf içeriğini bizlere sunuyor. Golf sporu ülkemizde pek popüler olmasa da elbette oyun bazında belki de bizlerin ilgisini çekecek yapıyı içeriyor. Bununla beraber yeni bir deneyime atılmak istiyorsanız bu oyuna bir bakabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 8 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler