Epic Games’ten Türk Geliştiriciler için Sevindirici Haber

26.07.2017 13:22 Gazali Çetinkaya

 
   Epic Games, Unreal Engine için Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde düzenlediği ücretsiz Meet-Up etkinliklerini Türkiye’de de gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
 
   TARTARUS oyununun yapımcısı Abyss Gameworks’ten Sertaç Ogan’ın yürüteceği etkinliklerde, her ay düzenli olarak geliştiricilere, kodlama, grafik, pazarlama yönetimi ve proje geliştirme konularında destek verilecek. Etkinliklerin yer sağlayıcısı ise start-up dünyasının önde gelen girişim hızlandırma merkezi KWORKS oldu.
 
   Epic Games ile yapılan bu anlaşmaya değinen Ogan, ‘Epic Games Türkiye’deki geliştiricileri büyük bir ilgiyle takip ediyor. Şu ana kadar Unreal Engine ile geliştirilerek piyasaya sunulmuş birçok Türk yapımı oyun bulunmakta. Oyun geliştiren, geliştirmek isteyen herkes için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Türkiye’de Unreal Engine ile oyun geliştiren birçok ekibi de kapsayacak seminer niteliğinde bir organizasyon oluşturmak en büyük dileğimiz. Bu hedefimize adım atarken bize büyük bir özveriyle yardım eden KWORKS ekibine de teşekkür etmek gerekiyor. KWORKS, içerisinde yer almayan bir takım olmamıza rağmen, en büyük salonlarını temin etti. Bu da oyun ekosistemindeki potansiyelin farkında olduklarını gösteriyor.’ dedi.
 
   KWORKS Koordinatörü Burak Yaman, ‘Epic Games’in Türkiye’deki ilk resmi adımını atması hepimizi heyecanlandıran bir haber. KWORKS olarak oyun yapımcılarını desteklemek ve onların gelişim gösterdiğini görmek en büyük dileğimiz. Merkezine eğitimi alan organizasyonlara sponsor olmak bizim için mutluluk verici. Birkaç sene içerisinde uluslararası alanda adından söz ettiren Türk oyun stüdyolarını göreceğimize eminim.’ şeklinde anlaşmaya ilişkin görüşlerini belirtti.
 
 
 
   Etkinliklerle alakalı tüm duyuruları meetup.com/UnrealEngine-Turkey/ ve fb.me/UETurkey adreslerinden takip edebilirsiniz.
 
   Epic Games, Unreal Engine’i 2015 yılında ücretsiz hale getirerek oyun dünyasını hareketlendirmişti. Halihazırda popülerliğini sürdüren Playerunknown’s Battlegrounds, Outlast, Gears of War gibi oyunlar Unreal Engine kullanılarak geliştirildi. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 12 Dk önce Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 30 Dk önce Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 1 Saat önce F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 2 Saat önce Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler