Epic: "Yeni Nesil Konsollar Yeterince Güçlü Değil"

Unreal Engine 4 motoru bazı okuyucularımız tarafından eleştiri oklarına maruz kalmıştı.
22.05.2012 10:49 Talha Aynacı


   Epic Games tarafından inşaa edilen Unreal Engine, özellikle son yıllarda pek çok oyun tarafından kullanılmış, nitekim mevcut nesil konsolların gözde oyun motoru. Geçtiğimiz günlerde Unreal Engine 4 motoru ile ortaya çıkan görsel dünyadan ekran görüntülerini meraklılarıyla paylaşan Epic Games, teknolojilerinin yeni nesil konsollarda istenilen performansı yakalayabilmesi için nasıl bir güce sahip olmaları gerektiği konusunu tartışmaya açtı.
 
   Epic Games, bir sonraki nesilde karşımıza çıkacak olan Playstation 4 ve Xbox 720'nin donanımsal detaylarına şöyle bir göz attıklarını ve geliştirdikleri yeni motorun bu teknik özellikler karşısında aslında verebilecek olduğu performansı ortaya koyamayacağını düşündüğü için Sony ve Microsoft'u yeni konsol sistemlerini ileri taşımaları konusunda zorladığını belirtti. İşte Epic Games'in konu ile ilgili yaptığı yorum:
 
"Microsoft ve Sony'i bir sonraki nesilde nasıl bir konsol ortaya çıkarmaları konusunda motive etmek biraz da Epic ve Tim Sweeny'e (Unreal Engine motorunun geliştirilmesinde büyük emek sahibi programcı) bağlı. Dev bir adım atılması gerekiyor. Gerçek zamanlı olarak Avatar kalitesine yakın render yapması gerekli çünkü hem biz hem de oyuncular bunu istiyor. Onlar bunu istediğimizi bilmeseler bile."
 
   Görünüşe göre Epic Games mevcut konsol teknolojisinin çok daha ötesinde, büyük bir adım atılmasını istiyor ve yorumlardan anladığımız kadarıyla Sony ve Microsoft'un konsolları şu aşamadaki donanım detaylarıyla bunu sağlayacak özellikte değiller.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Gears of War 3 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 20 Eylül 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 3 Saat önce Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 4 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler