Erken Erişimde Terk Edilmiş Bir Oyun Daha: The Stomping Land

18.02.2015 13:40 Talha Aynacı

 
     Kickstarter kampanyasından 100.000$ üzerinde bağış alarak hayata geçen dinazor temalı hayatta kalma oyunu The Stomping Land görünüşe göre erken erişim aşamasında geliştirme süreci duran oyunlar arasına girdi.
 
Oyuna hayat veren isim Alex "Jig" Fundora'nun projeyi terk etmesinin ardından Ocak ayında serbest olarak çalışan 3D karakter tasarımcısı Vlad Konstantinov,  geçici olarak oyun üzerinde çalışmayı bıraktığını dile getirmişti. Vlad, The Stomping Land'in resmi forumunda yaptığı açıklamada bütün çabalarına rağmen Fundora ile iletişime geçemediğini, bu yüzden proje üzerinde çalışmaya ara verdiğini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti:
 
"Jig'le son iletişimimin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti. Knedisine 5 farklı e-posta gönderdim ve hiç birine dönüş alamadım. Sebebini bilemiyorum ancak beni ve The Stomping Land topluluğunu boşlaması için çok önemli sebepleri olması lazım. Son yaptığım işlerden borçlu olduğu ödemelerden bahsetmek istemiyorum ama şu anda oyundaki diğer çalışmaların parasını cebimden ödüyorum. Şayet böyle devam ederse kalıcı olarak bu projeyi terk edecek ve mevcut tasarım ve modelleri satarak maaşımı çıkaracağım."
 
 
 Bilindiği üzere The Stomping Land projesi uzun bir sessizliğe bürünmüş ve gelen son haberle birlikte yapımın Unreal Engine 4 motoruna geçiş yaptığı ilan edilmişti. Yapımın karakter tasarımcısı Konstantinov, bir diğer dinazor temalı hayatta kalma oyunu Beasts of Prey'de çalışmaya başlarken, Jig'den geriye erken erişimde £18.99'a (yaklaşık 80TL) satılan The Stomping Land'in Steam tanıtım sayfasındaki mesajı kalıyor:
 
"Bir yıldır yapım aşamasında olan oyunumuz geliştirilmeye devam edecek ve 2015'i sık aralıklar yapılacak güncellemelerle tamamlayacağız."
 
     Öte yandan oyuna bağış yapanlar ve erken erişim aşamasında satın alanlardan tarafında da sesler yükselmeye başladı. Projeye 90$ bağışta bulunan "Unicornz" rumuzlu bir bağışçı "pişmanlık duyuyorum." derken, Steam sayfasında kullanıcılar "Oyunu satın almayın, yapımcılar terk etti." mesajları bırakarak diğer oyunseverleri uyarıyor.
 
 
Valve de geçtiğimiz haftalarda erken erişim sürecine dahil olan oyunlarla ilgili yine bir politika değişikliğine giderek yapımcılara daha fazla sorumluluk verdi. Tüm bunlara rağmen henüz alfa aşamasında satışa sunulan oyunların dahil edildiği erken erişim sistemi halen suistimale açık bir iş kolu olarak görülmeli.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Stomping Land Platformlar: PC Geliştirici: Alex Fundora Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
DirectSR Teknolojisi FSR, DLSS ve XeSS'i Birleştiriyor (Video) 39 Dk önce Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran Xbox Games 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler