"FF7 Remake'in Yapımı 10 Katı Uzun Sürerdi"

31.05.2010 14:24 Ersin Kılıç


 
     Herşey nasıl oldu ise E3 2005'te başladı. Sony'nin Playstation 3'ün grafik kapasitesini göstermek için hazırladığı Final Fantasy 7 teknoloji demosu büyük bir yankı uyandırmış ve efsanenin yeniden yapımının gelebileceği haberleini de beraberinde doğurmuştu.
 
     İşte bu teknik demodan sonra belli aralıklar ile sürekli Final Fantasy 7 yeniden yapım haberleri ile karşılaşıyoruz. Serinin hayranları için hala umut olsa da gelen açıklamalar efsaneyi bazı hayranların istediği gibi olması gerektiği şekilde bırakacak gibi gözüküyor. Bu açıklamalara bir yenisi de Kore'den geldi.
 
     Büyük eleştirilere maruz kalmasına rağmen beş milyon satış rakamını geride bırakan Final Fantasy 13'ün Kore çıkışı için yapılan etkinliğe katılan Yoshinori Kitase olası bir remake için bazı açıklamalarda bulundu.
 
     Gittikleri hemen hemen her ülkede benzer sorular ile karşılaştıklarını belirten Kitase, olası bir Final Fantasy 7 yeniden yapımının oldukça zor olduğunu, yapılsa bile uzun bir süre alacağını vurguladı. Final Fantasy 13'ün yapımı için 3-4 yıllık bir yapım süreci bulunduğunu söyleyen Kitase, Final Fantasy 7 remake için bu sürenin hemen hemen 10 katı bir uzunluğa ihtiyaç duyulabileceini sözlerine ekledi.
 
    Yani olası bir yeniden yapım ile 2040 - 2050'li yıllarda karşılaşabiliriz. Artık PS5'e mi yoksa PS10'a mı çıkar orasını tahmin etmek oldukça güç.
 
Kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Final Fantasy XIII Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: RPG Çıkış Tarihi: 9 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler