FF Versus 13, E3'te Olmayabilir

17.02.2010 13:46 Ersin Kılıç

 
     Final Fantasy 13'ün gün yüzüne çıkmasından sonra gözlerin çevrildiği ve hala bir muamma halinde bulunan Final Fantasy Versus 13'ten kısa bir bilgi geldi.

      Haftalık yayınlanan ve sadece Japonya'nın değil oyun dünyasının da nabzını tutan dergilerden biri olan Famitsu ile ropörtaj yapan Tetsuya Nomura, Versus 13 hakkında kısa da olsa konuştu. Daha çok Kingdom Hearts : Birth by Sleep için ropörtaj veren Nomura, gelen sorular üzerine başında bulunduğu bir diğer proje yani Final Fantasy versus 13'ten de bahsetmek durumunda kaldı.

      Nomura'nın uzun süredir bir bilgi alamadığımız oyun hakkındaki açıkladığı detay ise dünya haritası sistemi üzerine oldu. Hemen hemen tüm Final Fantasy oyunlarında oldukça önemli bir yer teşkil eden dünya haritası Versus 13'te de olacak. Nomura, oyunun dünya haritası için köklü bir değişikliğe gidildiğini, bu durumun da oyunu E3'te gösterilmesini zorlaştırdığını sözlerine ekledi.

      "Değiştirilen dünya haritasında baş kahramanımız Noctics'in minyatür bir halini yönlendiriyor ve gitmemiz gereken mekanlar arasında dolaşıyorduk."

      Bu cümleye baktığımızda sistemin oldukça klasik olduğunu anlayabiliyoruz. Yani dünya haritası sistemi değişmeden önce FF 8 veya FF9'dakine benzer bir sisteme sahipmiş.

      Son olarak bu sistemin oyuna oldukça tuhaf bir hava kattığını belirten Nomura, sonunda dünya haritası sisteminde köklü değişikliklere gidildiğini söyledi.

      Anlaşılan Final Fantasy Versus 13 bir süre daha muamma olarak kalacak. Şahsen en çok merak ettiğim FF oyunlarından biri olan Versus 13'ün oyunun kendi havası gibi karanlıkta kalmasına biraz üzülüyorum. Versus 13'ü Kingdom Hearts ekibinin çekirdek kadrosunun yaptığını da belirtelim.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Platformlar: PS4 XBOX ONE Geliştirici: Dağıtıcısı: Tür: Çıkış Tarihi:
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Sims Benzeri Life by You Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi 20 Mayıs IGG Dünyanın İlk Uluslararası Çevrimdışı SLG Turnuvası’nı Düzenledi! 20 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 20 Mayıs Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 20 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler