FIFA 11 Duyuruldu, İlk Görüntüler

09.06.2010 13:25 Ersin Kılıç


 
     EA Sports'un en başarılı serilerinden biri olan ve dün Facebook sayfasında yayınlanan ilk ekran görüntüsü ile gündeme gelen FIFA 11'in resmi duyurusu da bugün yapıldı.
 
     Özellikle Euro 2008 sonrası büyük bir değişim geçirerek her geçen oyunu ile daha da başarılı bir hale gelen seri, bazı eksiklerine rağmen 2010 sürümü ile de büyük bir beğeni toplamıştı. FIFA World Cup 2010 ile de bazı değişimlerin sinyalini veren FIFA serisinin yeni oyunu FIFA 11 bugün duyuruldu.
 
     Oyunun yayınlanan ilk ekran görüntülerine baktığımızda zaten iyi olan grafik yapısının biraz daha geliştirildiğini görüyoruz. Özellikle çimler konusunda oldukça yüksekte olan kalite çıtası, bu senede yerini koruyacağa benziyor. Futbolcu detayları ise oldukça iyi. Formalarda ise oynanış görüntüsü görmeden bir şey söylemek zor. Zira benim bir şikayetim olmasa da bazı oyunseverler formalar üzerinde biraz daha çalışılması gerektiğini düşünüyor.
 
 
     Oyunun resmi duyurusu ile birlikte açıklanan en ilgi çekici özellik ise her oyuncunun ayrı bir kişiliği olacağı. Bunu tüm oyunculara nasıl yansıtacaklar ve hepsinde olacak mı bilinmez ama FIFA 11'deki hareket ve pasların oyuncudan oyuncuya değişeceğine dikkat çekilmiş. Ayrıca oyuncunun bulunduğu pozisyona göre de bu hareketleri daha gerçekçi bir şekilde değişecek. Oyunun yeni bir özelliği de Pro Passing olacak.
 
     Oyun hakkında bir diğer önemli açıklamada oyunun yapımcılarından David Rutter'den geldi. Rutter, FIFA 11'de bu sene online manager modu olmayacağını ama farklı modlar barındıracağını belirtti. Ayrıca FIFA 11'in World Cup 2010'dakine benzer bir penaltı sistemine sahip olacağı dün belirtilmişti.
 
     FIFA 11 için yayınlanan ilk ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Şahsen uzun yıllar PES oynamış birisi olarak FIFA serisinden son yıllarda daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Oyunun resmi duyurusu ile birlikte asıl merak edilen noktalara ise pek değiinilmemiş. Birincisi top fiziğinde geliştirmeler olacak mı? İkincisi ise yapay zeka (özellikle kalecilerde) ne durumda? Bu sorulardan daha önemli olan soru ise PC kullanıcıları konsol oyuncularının yaşadığı bu güzel deneyimi bu sene de mi yaşayamayacak? Umarız bu gibi soruların cevabını ve daha fazlasını haftaya gerçekleşecek olan E3 2010 fuarında öğrenebiliriz.
 
Kaynak 
     

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
FIFA 11 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: EA Sports Dağıtıcısı: EA Games Tür: Spor Çıkış Tarihi: 1 Ekim 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Sims Benzeri Life by You Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi 20 Mayıs IGG Dünyanın İlk Uluslararası Çevrimdışı SLG Turnuvası’nı Düzenledi! 20 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 20 Mayıs Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 20 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler