Fable Yapımcısının En Büyük Hayali

Peter Molyneux
17.07.2011 21:42 Gökhan Yılmaz

 
     Şu an yoğun bir şekilde Fable: The Journey ve diğer gizli projeler üzerinde çalışan Lionhead Studios'un başında bilindiği üzere Peter Molyneux bulunuyor. Molyneux'nun en popüler yapımcılar arasında bulunmasını nedenlerinden biri de duyguyu oyunlara yaratıcı şekilde aktarma isteği. Henüz bu açıdan çok fazla kayda değer yapım göremesek de yapımcının büyük planları bulunuyor.
 
     Peter Molyneux geçenlerde yaptığı duyuru ile hayalindeki oyunun neye benzediğini söyledi. Öyle bir yapı düşünün ki bir oyunda birini öldürdüğünüzde başka bir oyunda onun çocuğunun göz yaşlarına büründüğünü görebilesiniz. Bu, hem duygunun aktarımı hem de oyunlar arasındaki ilişkinin bulunacağı çok farklı bir yapımın hayali.
 
     Diğer yandan, geliştirilmekte olan Fable: The Journey'de atınız ile ilişki kurabilecek ve yeterli güveni kazandığınızda elinizle elma vererek onu besleyebileceksiniz. Hatta gözlerine bakarak endişeli olup olmadığını anlayabileceksiniz. Tüm bunlar L.A. Noire'da bulunan animasyon teknolojileri ile birlikte gelebilir.
 
     Son olarak, yapımcının aklında bulunan bir diğer oyun projesinin devam ettirildiğini belirtelim. 1 Second Perfection ismindeki proje oyun dünyasına farklı bir bakış açısı getireceğe benziyor. Bu projenin çıkışı 1984'de önemli bir oyun geliştiricisinin şu soruyu sormasıyla başlıyor: "Neden sadece saatlerce değil de günlerce sürecek bir oyun yapamıyoruz?".  Efsanevi bir isim olan David Braben'in sorduğu bu soru Molyneux'nun aklına şu soruyu getirmiş: "Sadece bir saniye sürecek fakat sonsuza kadar oynayabileceğimiz bir oyun yapabilir miyiz?". Doğuş noktası burası olan bu bir saniyelik oyun projesi önümüzdeki sonbahar aylarında açık betaya başlayacak.
 
     Bunlara ek olarak bir de Project Milo bulunuyor fakat konuşarak iletişime geçebileceğimiz ve duygusal bağlantı kuracağımız oyun karakterlerini barındıran bu projeden henüz pek ses çıkmıyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fable: The Journey Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Lionhead Studios Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler