Facebook da Bulut Tabanlı Oyun Yarışına Dahil Oldu

26.10.2020 21:52 Gazali Çetinkaya

 
Google, Nvidia, Amazon ve Microsoft'tan sonra Facebook da bulut tabanlı oyun yarışına girdi.

Facebook Gaming bulut tabanlı Android uygulaması ve web tarayıcısı beta sürümü Amerika Birleşik Devletleri'nin belirli bölgelerinde erişime açıldı.

İlk desteklenen oyunlar Asphalt 9: Legends (Gameloft), Mobile Legends: Adventure (Moonton), PGA TOUR Golf Shootout (Concrete Software, Inc.) ve Solitaire: Arthur's Tale (Qublix Games) oldu.
 
Facebook tarafından belirtilene göre "Bulut tabanlı oyun, halihazırda sunduğumuz oyun türlerinin kapsamını genişletmekle ilgilidir. Bu nedenle, insanların Facebook'ta oynamaktan keyif aldığı ücretsiz oynanabilir oyun formatıyla başlayacağız. Genellikle mobil cihazlarda oynanan oyunlarla başlamamızın nedenlerinden biri budur. Gelecekte, sistemlerimiz ve altyapımız daha fazla oyun türünü (muhtemelen tüm oyun türlerini) sunacak biçimde geliştirilecektir."
 
Gelecek haftalarda, Dirt Bike Unchained (Red Bull) eklenecek ve oyun kütüphanesi sayı, çeşit ve tür bakımından büyümeye devam edecek. 
 
Facebook ayrıca HTML5 oynanabilir reklam formatını geliştirerek bulut tabanlı oynanabilir reklamları Amerika Birleşik Devletleri'nde iOS ve Android için kullanıma sundu.  
 
 
Daha fazla bilgi için Facebook'un bloguna göz atabilirsiniz.

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 10 Dk önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi'nde Çeyrek Finaller Başlıyor! 1 Saat önce Metal: Hellsinger VR, PS VR2, SteamVR, Quest 2 ve 3 için Duyuruldu 1 Saat önce Bulmaca Oyunu Hakokoro V, Switch için Duyuruldu 2 Saat önce League of Legends 2024 Kış Mevsimi Finali 5 Nisan'da Gerçekleşecek! 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler