Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Paketi Yayınlandı

26.08.2024 12:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya hayatta kalma aksiyon rol yapma oyunu Fallout 4 için yeni modlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise yepyeni bir paket oyuna zombi temasını ekliyor ve yepyeni bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Yeni modda yer alan karakterler tam seslendirmeye sahip
 
 
 
Daha fazla detaya girecek olursak mod geliştiricisi 'Yogibird111' tarafından oyuna dahil edilen yeni mod ile beraber yepyeni bir bölgenin eklendiğini söyleyebiliyoruz. Tamamen ücretsiz bir şekilde sunulduğundan dolayı denemenizde fayda var diyebiliriz. Yayınlanan pakete bakacak olursak, Vermont eyaletinde geçtiğini söyleyebilir ve zombi temasının olduğunu aktarabiliriz.
 
Genişleme içerisinde oyuncular zombilerle savaşabilecek ve gölgelerde gizlenen sinsi bir komployu yavaşça ortaya çıkarabilecek. Bunun yanı sıra etrafı keşfedebilecek ve ne yapmanız gerektiği konusunda burada bulunan insanlarla konuşabileceksiniz. Bu doğrultuda birçok ilginç karakterle ve grupla tanışabileceksiniz. Ayrıca tüm karakterlerin tamamen seslendirilmiş ve tam bir dudak senkronizasyonuna sahip olduğunu aktarmakta fayda var.
 
Fallout Vermont adlı mod dikkatinizi çektiyse buradan indirebilirsiniz. Son olarak modun düşürülmüş GOG sürümüyle çalıştığını belirtmekte fayda var. Ayrıca paket Far Harbor DLC'sini de gerektiriyor.
 
 
 
Fallout 4 bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici açık dünyası ve hayatta kalma mekanikleriyle beraber ön plana çıkan ve sevilen bir yapıyı beraberinde getiren Fallout 4 içerisinde istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, yapacağınız seçimlerle gidişata yön verebiliyor ve istediğiniz gibi farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Yapım içerisinde dilinizi gerçekleştirebileceğiniz her bir mekanik sizlere bekliyor ve oyun içerisinde geniş bir harita üzerinde kendinizi ve kendi yolunuzu bulmaya hazırlanabiliyorsunuz. Oyunda bildiğiniz üzere kıyamet sonrası bir dünya bizleri bekliyor ve burada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz.
 
Yeni nesil Fallout 4 güncellemesinin oyuna dahil edildiği yapım elbette şu anda oynanması gereken ve muhakkak yer verilmesi gereken yapımları arasında yer alıyor. Yeni nesil güncellemesi ile oyuna eklenen birçok içeriğin olduğundan bahsedebiliyoruz. Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz, etrafı keşfedebileceğimiz ve kıyamet sonrası bir dünyada yaşanabilir alanları tek tek görebileceğimiz yapımda elbette sadece biz değil, aynı zamanda diğer hayatta kalan grupların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu gruplarla beraber sürekli olarak etkileşime girebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu gruplarla yakınlaşıp uzaklaşabiliyor, hangi gruba yaklaşmak istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor ve onlardan çeşitli görevler alabiliyoruz.
 
Örneğin bir gruba yaklaşmak istiyorsak elbette onların isteklerini yerine getirebiliyor, grubun başındaki karakterle etkileşime girebiliyor, onun verdiği görevleri başarıyla yerine getirebiliyor ve onlara bu şekilde yaklaşabiliyorsunuz. Ancak onlardan uzaklaşmak için de aynı şekilde görevleri tamamlamayarak, onlarla etkileşime girmeyerek ve zıt bir şekilde giderek uzaklaşabilirsiniz. Ödüllü bir yapıyı bünyesinde barındıran yapımda nükleer savaşın yok ettiği bir dünyada yer alıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca gidişatımızı yön verebiliyoruz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz savaşta yok olmuş bir dünyada hayatta kalmaya çalışabileceğimiz oyunda istediğimiz gibi yeni nesil açık dünya oyunları içerisinde en iyi deneyimi burada yaşamak durumunda kalıyor ve özgürlük ve hürriyetin ne demek olduğunu burada anlayabiliyoruz. Yüzlerce farklı konumun yer aldığı yapım içerisine kendi karakterimizi oluşturabiliyor, istersek kadın istersek de erkek bir karakterle beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
 

Farklı ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımında yukarıda bahsettiğimiz gibi yüzlerce farklı bölgenin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı manzaralar, atmosferler, ortamlar, düşmanlar, görevler, karakterler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek, etraftaki kaynakları toplamak ve çok daha fazlasıyla beraber görevleri yerine getirmek oldukça önem arz ediyor. Keşiflerle beraber yeni silahların, kaynakların ve işimize yarayacak unsurların olduğunu görebilir ve onlara envanterimize atabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok kaynağın sahibi olabilir ve böylece kendi üretimlerimizi de gerçekleştirebiliriz. Oyunda zaten bildiğiniz üzere zanaatkarlık mekaniği bulunuyor ve elde ettiğimiz kaynakları birleştirebiliyor ve yeni unsurlar ve silahlar elde edebiliyoruz. Bu sayede kendimize ait silah üretebiliyor, canımızı tazeleyecek bandajları üretebiliyor ve çok daha fazlasıyla yerimize alabiliyoruz.
 
Bununla beraber elbette evimize hoş geldiğimiz ancak ne yazık ki evimizin burada nasıl bir hale geldiğini gördüğümüz yapımda farklı karakterlerin, görevlerin ve çok daha fazlasının bulunduğu bir açık ve devasa bir dünyada kendi yolumuzu bulmaya hazırlanabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi istediğimiz gibi gidişatımıza yön verebiliyor ve yaptığımız seçimlerle buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Aynı şekilde yaptığımız seçimler hem diğer karakterlerle olan ilişkimizi hem de kendi kaderimizi belirliyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyunda birden fazla sorun olduğunu söyleyebiliyor ve her bir son için elbette farklı şekillerde seçim yapmanız şart. Bu tarz oyunlarda böylesine seçimlerin özgürlükçe bir şekilde bizlere sunulduğu yapı gerçekten de oyuncular tarafından seviliyor ve özgürlükçü bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu da oyunculara birden fazla kez oynayabileceği bir deneyimi beraberinde getiriyor diyebiliriz. Devasa açık dünyada istediğimizi yapabileceğimiz, güç için yarışan birden fazla gruba katılım sağlayabileceğiniz veya tek başınıza ilerleyebileceğiniz yapımda tamamen seçimlerin size ait olduğunu belirtebiliyoruz.
 
Özel karakter sistemi ile beraber istediğimiz kişi olabiliyor, gücümüzü, zırhımızı ve çok daha fazlasını ayarlayabiliyor ve üzerimize ne almak istiyorsak ve ne kullanmak istiyorsak tamamen kendi seçimlerimizle gerçekleştirebiliyor ve kendi aksiyon sistemimizi boyuna doğrudan dahil edebiliyoruz.

Kıyamet sonrası ortam içerisinde nasıl hayatta kalabileceğimizi bizim belirlediğimiz yapımda yeni nesil güncelleme ile beraber oyuna dahil edilen içeriklerin ve yeni dokuların oldukça dikkat çektiğini aktarmakta fayda var. Gücümüzü arttırmaya çalıştığımız ve düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde gelmeye başladığımız yapımda elbette irili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada gerçekten zorla düşmanların aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Yüzlerce avantaj arasından istediğimizi seçebileceğimiz ve karakter beceri ekranı ile beraber dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapımda karakterimizi seviye atlatabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve böylece istatistiklerimizi yükseltebiliyoruz. Bu sayede daha güçlü düşmanlara karşı gelebiliyor ve çoğu durumda avantajlı duruma geçebiliyoruz. Örneğin karakterimizin canını arttırabilecek çeşitli güçlendirmelerle karşı karşıya kalırken aynı zamanda silahlarla verdiğimiz hasarı arttıran güçlendirme ile daha fazla düşmana karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Böylece onları kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve geliştirmelerden en dinamik bir şekilde yararlanmaya başlayabiliyoruz. Karakter geliştirme ekranı ile beraber her bir oyuncu burada farklı istatistikleri yükseltebiliyor. Dolayısıyla buranın seçimi tamamen size ait oluyor ve hangi istatistiklerinizi yükseltmek istiyorsanız ve hangi becerilerinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Örneğin oyun içerisinde ikna etme kabiliyetinizi arttırdıktan sonra elbette bazı gruplarla beraber anlaşma ve diğer tekliflerin daha avantajlı bir şekilde bizlere sunulacağını ve bazı durumlarda elbette ikna kabiliyetimizin belirli bir puana sahip olması gerekiyor. Ancak bu şekilde düşmanlarla veya tanımadığımız farklı gruplarla anlaşma yoluna gidebiliyor ve yaptığımız her bir ve açtığımız her bir istatistikle beraber daha farklı diyalogların kilidini açabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan geniş kapsamlı özgürlükler arasında bulunuyor ve akabinde ise yaptığımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber özel bir karakter olarak yerimizi alabiliyor ve bu dünyada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz.

Kendimizi oyuna kaptırdığımız esnada hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda buraları keşfetmek durumunda kalıyor ve ne kadar çok etrafı keşfedersek o kadar çok kaynağın sahibi olabiliyoruz. Kaderimizi belirleyebileceğimiz ve kendi bölgemizi yeniden inşa edebileceğimiz yapımda hayatta kalma mücadelesi içerisinde yer aldığımız süre boyunca her seçimin bize ait olduğunu söyleyebiliyor ve nükleer savaş içerisinde yok olmuş bir dünyaya adım atmak durumunda kalıyoruz. Elbette nükleer savaş sonrasında insanlığın tamamen yok olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu durumda elbette hayatta kalan grupların yer altında saklandığını aktarabiliyoruz. Belli bir süre sonra dışarı çıkmaya ve yüzeye çıkmaya hazırlandığımız yapımda buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, bir zamanlar yaşadığımız evimize doğru adım atmaya hazırlanıyor ve burada yepyeni hayata adapte olmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Sığınak 111'in tek kurtulanı olarak ilerlemeye başladığımız yapımda dünya içerisinde farklı hayatta kalan grupların olduğunu söyleyebilir ve bu hayatta kalan gruplarının elbette farklı şekillerde ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz ve farklı müttefiklerle karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda ne kadar çok müttefik ve dost elde edebilirsek, o kadar çok avantajlı duruma geçiyor ve bazı durumlarda ve bazı görevlerde onlardan yardım isteyebiliyoruz. Dolayısıyla burada sadece yakınlaşmakla kalmıyor, aynı zamanda gruplardan ve insanlardan çeşitli yardımlar alabiliyoruz. Bu da oyunda gerçekten de dinamik ve özgürlükçü bir sistemin olduğunu bizlere aktarıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca açık dünyada neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda zorlu düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyor ve bazı düşmanları keserek görevlerimizi tamamlamak durumunda kalıyoruz.
 
Bununla beraber oyunda nükleer savaştan sonra tuhaf bir şekilde radyasyona uğramış yaratıklarla, yani eskiden hayvan olan canlılarla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak bu canlıların elbette tuhaf bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye başladığımız yapım uzun süre oynanabilecek bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve tam bir aksiyon rol yapma deneyimiyle ön plana çıkabiliyoruz. Dünya içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı gruplara doğru yaklaşmak durumunda kalıyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumundayız. Yan görevler genel olarak farklı karakterlerin hikayelerini bizlere sunuyor ve aynı zamanda farklı grupların görevlerinin bizlere aktarıldığı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada istediğimiz gibi hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumundayız ve böylece seviye atlayabiliyor ve yeni kaynakların sahibi olabiliyoruz.
 
 

Hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber oynayabileceğiniz yapım içerisinde farklı şekillerde saldırı stillerinizi belirleyebiliyor ve düşmanlara karşı nasıl saldırmanız gerektiğine siz karar verebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda yer aldığınız süre boyunca düşmanların zayıf noktalarını belirleyebilir ve elinizdeki araçları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Sinematik bir katliam sisteminin yer aldığı yapımda hedefleme sistemi sayesinde düşmanlara karşı gelebiliyor, onları tek hamlede indirebiliyor ve zayıf noktalarını ortaya çıkararak buralardan vurabiliyorsunuz. Toplayıp inşa edebileceğiniz ve şimdiye kadar en gelişmiş zanaatkarlık sistemiyle karşı karşıya gelebileceğiniz yapımda kaynakları toplayabiliyor, yükseltebiliyor, inşa edebiliyor ve çok daha fazla detayla beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda silahlar, zırhlar, kimyasallar, yiyecekler ve çok daha fazlasını üretebiliyor ve hatta tüm yerleşim yerlerini inşa etmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Bunun yanı sıra tüm inşa ettiğiniz yerleri yönetebiliyor ve en iyi şekilde yükseltebiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, Fallout 4, dikkat çekici açık dünyası ve hayatta kalma mekanikleriyle oyunculara sevilen bir deneyim sunuyor. Oyun, kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor ve oyunculara geniş bir haritada özgürce hareket etme, seçimlerle gidişata yön verme ve farklı bölgelere geçiş yapma imkanı tanıyor. Bu dünyada hayatta kalmak için kaynak toplamak, keşif yapmak ve tehlikelerle başa çıkmak zorundasınız. Oyun, yeni nesil güncellemesi ile birlikte oyuna yeni içerikler ve geliştirmeler ekledi. Bu güncellemeler, grafik iyileştirmeleri, yeni mekanikler ve daha fazla oynanabilirlik seçenekleri içeriyor. Oyunun açık dünyasında gezip tozabilir, etrafı keşfedebilir ve nükleer savaşın yok ettiği bu dünyada yaşanabilir alanları gözlemleyebilirsiniz. Oyun, sadece bireysel hayatta kalma üzerine odaklanmıyor, aynı zamanda diğer hayatta kalan gruplarla da etkileşime geçme fırsatı sunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 5 Saat önce Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 5 Saat önce Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 5 Saat önce Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 6 Saat önce Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler