Final Fantasy 13'e Büyük Darbe

11.01.2010 17:21 Ersin Kılıç

 
Geçtiğimiz ay Japonya'da piyasaya çıkan ve çıkışı ile birlikte bir çok tartışmayı da beraberinde getiren Final Fantasy 13 için inanılmaz bir inceleme yapıldı.
 
Özellikle hikaye ve savaş sistemi yönünde Final Fantasy serisinin fanatiklerince de oldukça eleştirilen oyun bu bakımdan bile oldukça şaşkınlık yaratmıştı. Oyunu inceleyen Hong Kong'ta yayın yapan bir oyun dergisi, Final Fantasy 13'e verdiği inceleme notu ile bu şaşkınlığı bir kez daha nüksettirdi.
 
Oyunun bir çok yönünü eleştiri yağmuruna tutan dergi, Final Fantasy 13 için "2009'un en hayal kırıklığı yaratan oyunu" ibaresini de kullanmış. Oyunun sadece grafik ve seslerini beğenen dergi, gerek oynanabilirlik gerekse de diğer yönleri ile oyuna tam 10 üzerinden 4 puan vermiş.
 
Derginin verdiği puan dağılımı ise şöyle ;
 
Senaryo : 2
Sistem : 1
Grafik : 9
Ses : 7
Coşku (Oynanabilirlik) : 1
Genel : 4

Mart ayında batı çıkışını yapacak olan oyun bu hayalkırıklığını devam ettirirse umutlar Tetsuya Nomura imzalı Final Fantasy Versus 13'e kayacak gibi gözüküyor.
 
Kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Final Fantasy XIII Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: RPG Çıkış Tarihi: 9 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler