Final Fantasy 13'ten Haber Var!

04.08.2009 13:38 Ersin Kılıç

Uzun süredir yapım aşamasında olan Final Fantasy 13 için yeni ekran görüntüleri yayınlandı. Ayrıca Final Fantasy VII Advent Children Complete içerisinde yer alan videolardan oyun ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. O da grafiklerdeki değişimler.
 
Yeni ekran görüntülerinde en çok dikkat edilen nokta Hope ve Vanille'nin savaş alanında bulunmaları. Vanille oltaya benzer bir sopayı kullanırken, Hope ise bumerang benzeri bir aleti silah olarak kullanacak.
 
Oyunun yayınlanan yeni ekran görüntülerine ulaşmak için tıklayınız.
 
Gelelim oyundaki grafiksel değişimlere. Square Enix'in geçen sene oyun ile ilgili yayınladığı resimler ile bu sene yayınlanan resimler arasındaki farklar oldukça göze çarpıyor.
 
Image and video hosting by TinyPic
 
Image and video hosting by TinyPic
 
Üstteki iki resimde en çok dikkat çeken farklar öncelikle karakter modellemelerinde olan değişimler. Her ne kadar son yayınlanan resimler de oldukça iyi grafiğe sahip olsalarda ilk yayınlanan resimler ile aralarındaki farkları hemen belli ediyorlar. Mesela Lightinig'in kostümü ve çevre detayları ilk resimde çok daha net iken ikincisinde biraz soluklaşmış gözüküyorlar. Aynı şekilde Lightining'in omuzundaki detaysızlıkta göze çarpan farklılıklardan birisi.
 
Image and video hosting by TinyPic
 
Image and video hosting by TinyPic
 
Aynı şekilde bu iki resimde de ilk yayınlananda Lightining çok daha net ifadelere sahip iken ikinci resimde daha donuk bir ifade sergilemiş. Çevre detayları ve ışığın üzerindeki yansıma da göze çarpan en büyük farklardan birisi.
 
O kadar fark olmasına rağmen dediğim gibi yeni ekran görüntüleri bile şu an için oldukça tatmin edici gözüküyor. Ama böyle büyük farklar olunca da bir oyunsever olarak kandırıldık edasına kapılabiliyorsunuz. Bakalım Square Enix bu konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunacak mı?
 
Kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Final Fantasy XIII Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: RPG Çıkış Tarihi: 9 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 1 Dk önce Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 2 Saat önce Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 3 Saat önce Remedy, İşbirliği Odaklı Multiplayer Oyunu Kestrel'i İptal Etti 3 Saat önce Hades II Erken Erişim Olarak Çıktı 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler