Fortnite'a Ray Tracing ve DLSS 2.0 Desteği Geliyor

02.09.2020 09:02 Gazali Çetinkaya

 
Nvidia ve Epic Games, popüler battle royale oyunu Fortnite'a Ray Tracing ve DLSS 2.0 desteğini getireceğini duyurdu.
 
Bu ay içinde yayınlanacak güncellemenin parçası olarak sunulacak ve yükledikten sonra Fortnite'ın PC sürümünde aşağıdakiler dahil birkaç yeni Ray Tracing özelliği bulacaksınız:
 
Yansımalar: Bu ayar, Fortnite'taki su kütlelerine ve diğer uygun yansıtıcı yüzeylere güzel, gerçekçi, son derece doğru yansımalar ekler. Oyun ayrıntılarını, karakterleri, düşmanları, silah efektlerini ve daha fazlasını dünyanın her yerine mükemmel bir şekilde yansıtılmış şekilde görün. Işık kaynaklarının ve diğer aydınlatmaların yakındaki yüzeylere ve nesnelere doğru şekilde yansıtılmasıyla oyun görünümü daha da dinamik hale getirileceğinden, iyileştirilmiş bir aydınlatma ve ışıklandırma deneyimi yaşayacaksınız.

Gölgeler: Ray Tracing etkinleştirildiğinde, Fortnite'ın dinamik gölgeler büyük ölçüde geliştirilerek, gölge kaynağına olan mesafe arttıkça, daha doğru görselleştirilen yumuşama etkisi sayesinde, sahne boyunca, gerçekçi bir şekilde uzanmaları sağlanır. Ray Tracing ile görselleştirilen gölgelerin gelişmiş çözünürlüğü özellikle dikkat çekicidir. Bunu, tel örgüler tarafından oluşturulan gölgelerdeki gibi ayrıntılı bölgelerde açıkça görebilirsiniz. Üstelik Ray Tracing ile görselleştirilen gölgeler, günün saati ve güneşin konunumu değiştikçe, etkili bir hassasiyetle dinamik olarak güncellenir.

Çevresel Perdeleme: Nesnelerin veya yüzeylerin buluştuğu yerde ışık perdelenerek ince gölgeler oluşturur. Çevresel perdeleme, oyunlardaki nesneleri ve en küçük ayrıntıları bulundukları yere gerçekçi bir şekilde konumlandırıp sabitlemenin anahtardır. Ray Tracing ile, çevresel perdeleme gölgelemesini çok daha doğru hale getirerek Fortnite'ın gerçekçilik hissi ve uyumluluğunu daha da artırabiliriz.

Aydınlatma: Fortnite'ın haritaları ve dünyaları, önceden yansıtılmış ışık etkileşimini engelleyen, dinamik olarak oluşturulmuş ve yok edilebilir nesnelerden oluşur. Bu nedenle, gökyüzü ışıkları tek gerçek zamanlı çevresel aydınlatmayı sağlar. Ray Tracing ürünü genel aydınlatma, Fortnite'a başka şekilde, bu gerçekçilikle simüle edilmesi imkansız olan seken ve yansıyan ışık etkilerini ekler.

Fortnite'ta NVIDIA DLSS, oyuncuların GeForce RTX GPU'larda daha yüksek çözünürlüklerde ve kare hızlarında Ray Tracing'i deneyimlemelerini sağlayarak performansı hızlandıracak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fortnite Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: TPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 48 Dk önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 1 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 2 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 2 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 15 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler