GTA 6 bütçesiyle rekor kırmaya hazırlanıyor! 1 milyar dolar!

08.05.2023 17:19 Mehmet Tandoğan

 
 
Rockstar Games tarafından oyunculara sunulan Grand Theft Auto serisinin en yeni oyunu şu anda geliştirilme aşamasında yer alıyor. GTA 6 ile beraber oyunculara üst düzey bir açık dünya oyun deneyimi sunulması hedefleniyor. GTA oyunlarıyla yıla ve yıllara damga vuran Rockstar Games'in son oyundaki bütçesi ise bir hayli şaşırtıyor.
 
Oyunun bütçesi 1 milyar doları aşabilir
 
 
 
Youtube üzerinde içerik üreticisi olarak yer alan INTER adlı kullanıcı geçtiğimiz günlerde bir analiz videosu paylaştı. Bu video içerisinde oyunun geliştirilme sürecinden ve bütçesinden bahsetti. Çeşitli sızıntılarla ortaya çıkan bilgilere göre oyunun maliyeti ortalama 250 milyon dolar olacak fakat geriye kalan kısım ise pazarlamaya, dağıtıma ve diğer unsurlara harcanacak.
 
GTA oyunlarının büyüklüğü göz önüne alındığında elbette oyun sektörüne damga vuracak bir yapım herkes tarafından bekleniyor. Hal böyle olunca da reklam ve pazarlamaya ciddi anlamda yatırım yapılacağı aşikar. 
 
GTA 6'nın şu anda çıkış tarihi belli değil ancak bazı raporlar 2024 yılı içerisinde çıkış yapacağını öne sürüyor.
 
Bahsi geçen video 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto VI Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 3 Saat önce Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 6 Saat önce 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 7 Saat önce eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 7 Saat önce Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler