Gabe Newell'dan PC - Konsol Arası Online Maçlara Yeşil Işık: "Ben Varım!"

22.03.2016 11:57 Talha Aynacı

 
     Microsoft tarafından yapılan duyuruyla Rocket League, çapraz platform desteğiyle birlikte Windows 10 kullanıcısı PC oyuncuları ve Xbox Live arasında oynanabilir olacak. Bu duyurunun ardından konsollar arası ve konsollarla PC'ler arasında online maçlar üzerine hem Microsoft hem de Sony tarafından önemli açıklamalar yapıldı ama PC kanadının önemli temsilcisi Valve duruma sessiz kalmıştı.
 
 Reddit'in PC oyuncuları odaklı forumu PCMasterrace üyelerinden Eternifity, Gabe Newell'a gönderdiği "çapraz platform oyun desteğininizi esirgemeyin" mailine cevaben Gabe Newell:
 
"Böyle bir destek beraberinde topluluğun büyümesine, bir kaç platforma özel oyun kazanmaya ve oyunculara oyunlarını istedikleri sistemlerden oyun satın alma şansı sunar. Çoklu platformu destekleyen multiplatform oyunlar daha iyi bir oyuncu topluluğu için bir sonraki adım. Ben bu işte varım."
 
Valve zaten Steam Play'le birlikte satın alınan oyunları Windows, Linux ve Mac arasında oynama desteği sağlıyordu. Ancak Steam'in kendi sınırları dışına çıkması muhtemelen çok daha zorlı bir iş. Diğer yandan 2010 yılında VoodooPC'nin başkanı olan Rahul Sood, Microsoft'un PC ve Xbox 360 arasında oyun oynama planının rafa kaldırıldığını zira, konsol oyuncularının klavye + fare ikilisi karşısında yerle bir olacakları fikri hakim olmuş.
 
Kulağa hoş gelse de, platformlar arasında kapışmanın dezavantajları da büyük görünüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 8 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler