Garry's Mod ve Rust Yapımcısı Paralı Modları Destekliyor

26.04.2015 00:31 Samet Konuksal


    Garry's Mod gibi bir Source moduyla yola çıkan ve daha sonrasında kendi firmasını kurup Rust ve diğer oyunlar üzerinde çalışmaya başlayan Garry Newman, Valve'ın başlattığı paralı mod sistemiyle ilgili bir yazı paylaştı. Garry Newman, Valve'ın yeni çalışmasına destek verdi.
 
    "Yıllar önce ben de kendi modumu parayla satmaya karar vermiştim ve herkes buna sinirlenmişti. Fakat ellerindeki şeyi gördüklerinde, bunun ücretsiz modlardan daha kaliteli olduğunu anladılar." sözlerini söyleyen Garry Newman, hali hazırda Garry's Mod'da da bazı mod yapımcılarının ücretli olarak mod satışı yaptığını, ileride bu sistemi Steam'e geçirebileceklerini belirtti.
 
    Kendisinin tamamen Valve'ın yanında olmadığını söyleyen Newman, Valve ve yayıncıların mod yapımcılarından daha yüksek pay almasının hata olduğunu belirtti ve durumu eleştirdi. Garry Newman, "Bu konuda en büyük pasta payını mod yapımcıları almalı. Tabii ki Valve da durumdan pay çıkarmak zorunda ancak asıl pay emeği verene düşmeli. %75'lik pay almak kimin fikriydi bilmiyorum ama oldukça aç gözlü birinden çıkma olduğu ortada. Umarım zamanla doğru kararlar alınır." açıklamalarını yaptı. 
 
    Para konusunu dert eden ve saçma modlara yüksek ücretler istenmesine kızan oyunculara ise Garry Newman, "Her zaman alternatif bir yol vardır. Gidin korsanını indirin. Paramız olmadığında ve daha çocukken hepimiz bu yolu seçtik. Valve'ın buradaki en büyük görevi, korsan indirmeyi istemeyeceğiniz bir mod kataloğu oluşturmak olmalı." sözlerini söyledi.
 
Şahsen özellikle Valve hakkında söylenen son cümleye bire bir katılıyorum. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rust Platformlar: PC Geliştirici: Facepunch Studios Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 8 Dk önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 1 Saat önce MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 13 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler