Gears of War 5'te Sigara ve Diğer Tütün Ürünlerine Yer Verilmeyecek

16.07.2019 00:16 Nursema Emre

 
Gears of War, bildiğiniz üzere şimdiye dek yetişkinlere hitap eden bir seriydi. Bununla birlikte seride radikal bir kararla sigara karşıtlığı kampanyası başlatıldı. 
 
Çoğu oyun, dizi ve filmde siz farkında olun ya da olmayın devamlı olarak bir sigara reklamlarının yapıldığı zaten bilinen bir gerçek ama The Coalition artık bunlardan birisi olmamaya karar vermiş ve bence çok da iyi yapmış. 
 
Variety'nin haberine göre Gears of War'ın beşinci oyununda hiçbir tütün ürünü bulunmayacak.
 
Geçtiğimiz haftalarda yapılan araştırmalar video oyunlarındaki şiddet sahnelerinin gençleri şiddete yönlendirmediğini ortaya koymuştu. Buna karşın medyadaki sigara ögelerinin gençleri sigaraya yönlendirdiği bir gerçek.
 
Epic Games'in eski yayın yönetmeni şu anda ise stüdyonun başı olan Rod Fergusson ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
 
"Sigara içmenin yıkıcı etkisini ilk elden gözlemleyebildim. Sigarayı herhangi bir şekilde hikayelerde bulundurmamak benim için çok önemli, bu yüzden Gears 5'te ve ilerideki projelerimizde olabildiğince sigara içmeyi vurgulamaktan ve yüceltmekten kaçınmak için oldukça bilinçli bir hamle yaptık." 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Gears of War 5 Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: The Coalition Dağıtıcısı: The Coalition Tür: TPS Çıkış Tarihi: 10 Eylül 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler