Gelecek Hafta Epic Games Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek?

13.04.2024 01:13 Mehmet Tandoğan

 
 
Bildiğiniz üzere Epic Games her hafta yeni oyun veya oyunları bizlere ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor. Geldiğimiz noktada dün itibarıyla Ghostrunner oyunu bir hafta boyunca ücretsiz olarak sunuluyor ve oyunu talep ettiğiniz takdirde kalıcı bir şekilde kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.
 
Bir sonraki haftanın oyunları bağımsız geliştiricilerden 
 
 
 
Elbette bir sonraki haftanın yeni oyunlarını Epic Games mağazasına uğrayarak direkt olarak görebilirsiniz. Diğer taraftan şu anda bir sonraki haftanın yeni oyunları birçok kullanıcının dikkatini çekmeyeceğini aktarabiliriz. Bu oyunlar arasında komedi içerikleri ile beraber bizlere sunulan macera oyunu The Big Con ve parti tabanlı Town of Salem 2 yer alıyor.
 
Ghostrunner oyununu 18 Nisan tarihine kadar Epic Games kütüphanenize ekleyebilir ve oyunu istediğiniz zaman oynayabilirsiniz. Steam platformunun aksine mevcut mağaza içerisinde Türk Lirasıyla oyun satışları devam ediyor ve birçok oyuna oldukça uygun fiyatlarla ulaşabiliyorsunuz.
 
The Big Con'da neler var?
 
Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulan komedi macera türündeki bu yapım ile beraber 90'ların gençleri içerisinde yer alabiliyor ve kendimizi büyük bir maceraya atabiliyoruz. Oyunda suç dolu bir yolculuk yapmaya hazırlanıyor ve Amerika'nın altını üstüne getirmeyi bekliyoruz. Lise öğrencisi olarak oynayabileceğimiz ve bu lise öğrenciliğini elbette burada tadına varabileceğimiz ve aynı zamanda ilgi çekici grafik ve sanat tasarımı ile beraber yer alabileceğimiz yapım gerçekten oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor. Oyunun bir sonraki hafta Epic Games kütüphanesinde ücretsiz olarak verilebileceğini ve tamamen bedava bir şekilde bu oyuna sahip olabileceğimizi aktarabiliyoruz.

Ali adlı karakteri oynayabileceğimiz bu yapımda lise öğrencisi olarak ilerleyebiliyor, burada öbür uca da ulaşabiliyor, diğer bölgelere doğru adım atabiliyor ve amacımız ülkeyi bir uçtan diğer uca doğru keşfetmek oluyor. Burada istediğimiz şekilde kendi bulunduğumuz kamp içerisinden kaçmaya çalışıyor ve ailemizin eski video dükkanından kurtarmaya hazırlanıyoruz. Komedi ve mizah unsurlarının bir hayli ön planda olduğu ve tek oyunculu bir yapının bizlere sunulduğu yapımda meraklı ve alaycı bir lise öğrencisi olarak ilerleyebiliyor, ülkeyi bir taraftan diğer tarafa doğru dolaşabiliyor ve burada neler olup bittiğini öğrenmek için elbette eğlencenin dibine vurmaya hazırlanıyoruz.

Oyunda farklı şekillerde eyleme geçebileceğimiz bir yok o bulunuyor ve eylemlerle beraber elbette aktivitelerimizin burada bir hayli artış gösterdiğini ve farklı şekillerde eğlenceye dahil olduğumuzu görebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici grafiklerle ve sanat tarzı ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Olabildiğince renkte grafiklerin yer aldığı yapımda her bir oyuncuya hitap eden bir yapının olduğundan bahsedebiliriz.

Lise öğrencisi Ali ile beraber büyük bir maceraya atılabileceğimiz ve ilgi çekici ortamlarla karşılaşabileceğimiz yapım öncelikle sanat tarzı ile beraber dikkatleri üzerine çekiyor. Oyunun ekran görüntülerine ve yayınlanan oynanış içeriklerine bakacak olursak gerçekten de ilgi çekici ortamların, sanat tarzının, renkli ortamların ve daha fazlasının bizlere sunulacağını aktarabiliriz. 90'ların çılgın Amerikasında geçen bu yapım içerisinde farklı şekillerde etkinliklere katılabiliyor ve bu etkinlikler gerçekten de oyuncuları bir hayli memnun eden yapıyı bünyesinde barındırıyor. Örneğin, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yankesicilik yapabiliyor, halkı dolandırabiliyor, yabancılara kazıklayabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Dolayısıyla oyunda gerçekten de yapabileceğimiz oldukça fazla suç unsuru bulunuyor ve bu suçlarla beraber de kendimizi daha fazla ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve bunları yaptıktan sonra da elbette yaptıklarımızın hiçbirini annemize veya ailemize söylemek durumunda kalmıyoruz. Çünkü burada gizli gizli işler yapmak durumunda kalıyor ve böyle gizli işlerle beraber ailemizin video dükkanda işletmeye hazırlanıyor ve onu kapatmaya çalışan kötü niyetli tefecilerden de buradan kurtulmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyun aslında bu tarz bir yapı etrafında dönüyor ve bir yandan kendi video dükkanımızı kurtarmaya çalışırken diğer yandan ise biz de kendimizi yankesicilik yaparken bulabiliyor ve aynı zamanda farklı şekillerde yer alabildiğimiz yapımda eğlence amaçlı bir yolculuğun olmadığı ancak mizahi unsurların ön planda olduğu bir yapı ile karşılaşabiliyoruz. Bu kapsamda oyunda Ali adlı karakterle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, buralarda neler yapabileceğimize tamamen biz karar verebiliyor ve ek olarak burada ilgi çekici olaylarla karşılaşabiliyoruz.
 
 Bu özellikler dışında elbette oyunda yapacağımız ve karar vereceğimiz hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu hamlelerle beraber dünyanın nasıl şekillendiği, diğer karakterlerin bize nasıl davrandığı ve daha fazlası değişenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Bunun dışında halkı dolandırabileceğiniz, kazıklayabileceğiniz ve farklı şekillerde soygunlar gerçekleştirebileceğiniz yapımda bunları yaparken ailenizden bahsetmeme ve onlara çaktırmamaya çalışıyorsunuz. İncilerin çok değerli olduğu bir dünyada yer aldığımız yapımda elbette dünyayı aslında burada kendimizin yönetmesi gerektiğine inanıyor ve büyük ideallerimizin olduğundan bahsetmek durumunda kalıyoruz.

Hile ile herkesi kandırmak durumunda kaldığımız ve farklı şekillerde alaycı bir tiplemeyle beraber ilerlediğimiz yapımda yapacağımız hamlelerle beraber değişkenlik gösteren ortamlarda kendimizi bulabilir ve kendimize bu ortamlarda bulduktan sonra da neler yapacağımıza tamamen biz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla farklı bölgeler içerisinde ilgi çekici karakterlerle tanışabiliyor, onlardan çeşitli görevler alabiliyor, onları soyabiliyor ve daha fazla unsurlarla beraber burada ilerlemek durumunda kalıyoruz. Tüm bu unsurlarla gerçekten eğlenceli ve dinamik bir yapının olduğundan bahsedebilir ve bu deneyimi burada kendimize göre özelleştirebiliyoruz.
 
 

Hile ile herkesi kandırabileceğimiz ve farklı şekillerde yer alabileceğimiz yapımda kendi kılığımızı, kıyafetimizi değiştirebiliyor ve aynı zamanda etrafta sinsice dolaşabiliyoruz. Burada yapacağımız hamlelerle beraber elbette ilgi çekici olaylarla karşılaşabiliyor, konuşmalara kulak misafiri olmaya hazırlanıyor ve her işaretle beraber karakterlere veya olaylara nasıl yaklaşacağımıza tamamen biz karar verebiliyoruz. Bugün de yankesicilik yaparak yeterince para kazanabiliyor ve bununla beraber paralarla daha fazla gelişmiş sistemlere sahip olabilir ve aynı zamanda bazı durumlarda başka bölgelere doğru ilerleyerek binalar içerisine girmeye hazırlanıyor, karakterlerle konuşarak onları kandırmaya çalışıyor ve daha karmaşık hilelerle beraber de karakterlerin üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz.
 
Gerçekten de tam bir baş belası olarak geri dönebileceğimiz yapımda annemizin video dükkanını kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve her yolun burada mübah olduğuna aktarabiliyoruz. Oyunda her şeyin kilidini açmak tamamen bize kalmış durumda ve herkesi zekamızla alt etmek de tamamen burada bizim işimiz.

Bunun dışında oyunda verdiğimiz kararlarla beraber ilgi çekici bir yere doğru çevrilen bir hikaye gidişatının olduğundan bahsedebiliyor ve aslında burada bir ergenlik komedisine döndüğünü de aktarabiliyoruz. Burada ergenlik çağında yaşayan bir karakterle beraber ilerleyebiliyor, bu karakteri dilediğimiz şekilde geliştirebiliyor, milleti kandırmak için burada tuhaf işlerle beraber yolumuza devam edebiliyor ve elimizden geldiğince yapacağımız kötülüklerle beraber ortamı şekillendirmeye hazırlanıyoruz. Elbette bu tarz oyunlar belki de her bir oyuncuya hitap etmeyen yapısıyla beraber ön plana çıkıyor ancak farklı bir yapıya bir bakış atmak isteyen veya bu tarz oyunlardan hoşlananların bir göz atmasında fayda var.

1990'lı yılların ortamlarında gezebildiğimiz ve istediğimiz bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz yapımda elbette farklı dükkanların olduğunu görebiliyor, esnaflara karşı yaklaşımımızı tamamen biz belirleyebiliyor ve burada farklı mahallelere, caddeleri veya sokaklara doğru ilerlerken elbette yolda karşılaştığımız karakterleri bile kandırmaya hazırlanıyoruz. O gün ne kadar çok kandırmaya müsait karakter varsa onların üstesinden gelmeye hazırlanıyor, mangırlarını cebimize atmaya bekliyoruz ve aynı zamanda burada yapacağımız hamlelerle beraber ne kadar çok mangalı cebimize atarsak o kadar çok gelişmiş sistemlere sahip olabiliyoruz. Oyun içerisinde tam olarak bu temel etrafında dönen bir hikayeyi bulunuyor ve bu amaç doğrultusunda farklı şekillerde farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü deneyiminizi özelleştirebileceğiniz ve kişiselleştirebileceğiniz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Diğer tarafta oyun bizim elimizden tutmuyor ve yapacağımız hamlelerle beraber de farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda burada her bir öğrenci farklı bir noktaya doğru geçiş yapabiliyor. Dolayısıyla başlangıçtan sonuna kadar farklı şekillerde ilerleyebilir, farklı karakterlerin kandırılmasına sebebiyet verebilir ve onların mangırlarını cebinize indirebilirsiniz.
Ergenlik Komedisi olarak yer alabildiğimiz yapımda insanın kendini keşfetmesi gibi bir tema ile beraber bizlere farklı şekilde bir macera sunuluyor ve aynı zamanda şansımızın yaver gittiği ve anlaşılması zor bir yapıyla beraber de burada yer aldığımıza aktarabiliyoruz.
 
Suç hayatına başladığımız ve her suçun elbette şakaya gelmediği bir yapının yer aldığı bu yapımda yapacağımız hamlelerin sonunda elbette gülme efekti açabiliyor ve suç Komedisi olarak yer alabileceğimiz bu yapımda ilgi çekici ortamların bizlere sunulduğuna aktarabiliyoruz. Oyunda karakterinizle beraber diğer karakterlerle buluşabiliyor, onlarla tanışabiliyor ve konuşarak anlaşmaya varmaya hazırlanıyorsunuz. Eğer onlar doğrudan kötü bir şekilde davranıyorsa elbette suyuna giderek onların kalplerini açmaya hazırlanıyor ve başınızı belaya sokmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Diğer tarafta arada bir annemizi arayıp elbette durumların normal olduğunu ve herhangi bir sorunun olmadığını da aktarmak durumunda kalıyoruz. Çünkü ailemiz burada bizlere düşkün bir şekilde karşımıza çıkıyor ve kötü bir şey yapmamamızı istiyor. Ancak burada tamamen kötülüğün kaynağı olarak biz yer alıyoruz ve tam bir baş belası olarak bu sokaklarda getir götür yapmaya hazırlanıyoruz.

Bunun dışında annenizle olan ilişkiniz elbette burada çok fazla iyi bir şekilde karşımıza çıkmıyor ve yeri geldiği zaman çeşitli tartışmalarla beraber de oyunda farklı ruh hallerini görünce biliyorsunuz. Sonuç olarak ergen olduğunuzdan dolayı elbette aile içi çatışmalarla beraber burada farklı şekillerde ilerleyebiliyor ve tam bir ergen çatışmasını burada görebiliyoruz.
 
Nihayetinde her bir insanın bu çatışma içerisinde girebileceği ve ergenlik dönemi ile beraber yaşayacağı çeşitli olayların buradaki yansımalarını deneyimleyebiliyoruz diyebiliriz.
İnsanlarla beraber sürekli olarak tanışabileceğimiz, onlarla etkileşime geçebileceğimiz ve 90'ların ilgi çekici ortamlarında yer alabileceğimiz yapımda sonuç olarak bir ergen olarak ilerleyebiliyor ve tuhaf ve çılgın bir hikaye boyunca ilerlemek durumunda kalıyoruz. Nostalji stili ile beraber yer alabildiğimiz yapımında garip lise yıllarımızı yeniden yaşamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor, tüm klasik gençlik filmlerini burada izlemek durumunda kalıyor ve aynı zamanda deneyimlememiz gereken bir unsurun burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

İlgi çekici kumaşların, ankesörlü telefonların, VHS kasetlerin ve çarşıların olduğu bu yapımda gerçekten de o eski nostalji hissiyatını orada deneyimlemek istiyor ve aynı zamanda başımızı belaya sokmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuyoruz.
 
Oyunda farklı şekillerde etkileşime geçebileceğimiz çeşitli etkinlikler kullanıyor, bu etkinliklere katılabiliyor ve eğlencenin dibine vurmak için burada farklı karakterlerle beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Eğlenebileceğiniz bağımsız bir komedi macerasında yer alabileceğiniz ve daha fazlasıyla beraber karşılaşabileceğimizi bu yapım, yukarıda bahsettiğimiz gibi Epic Games kapsamında haftaya bizlere tamamen ücretsiz bir şekilde sunulacak ve oyunu kalıcı bir şekilde elde edebileceksiniz ve Epic Games kütüphanenizde saklayabileceksiniz. İstediğiniz zaman bu oyunu indirebilir ve oyunu deneyimleyebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve grafik tarzı ve animasyon stili dikkatinizi çektiyse elbette bir şans vermenizde fayda var.

Dikkat çekici ortamların, karakterlerin ve ilgi çekici olayların yer aldığı bu yapımda farklı mahallelere doğru ilerleyebiliyor, mağazalara doğru geçiş yapabiliyor, yeni insanlar tanıyabiliyor ve o insanları kandırmaya çalışabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirmeye hazırlanabiliyorsunuz. İstediğiniz şekilde ilerleyebileceğiniz ve kendi maceranızı oluşturabileceğiniz bu yapım bu tarz bir deneyimi bizlere sunuyor.
 

 
Bağımsız bir ekip tarafından sunulan bu komedi macera türündeki yapımda, 90'ların gençleri olarak kendimizi büyük bir maceranın içinde buluyoruz. Suç dolu bir yolculuğa hazırlanıyor ve Amerika'yı baştan sona keşfetmeyi bekliyoruz. Lise öğrencisi olarak oynayabileceğimiz bu yapımda, lise öğrenciliğinin tadını çıkarabiliriz. Oyun, ilgi çekici grafikler ve sanat tasarımıyla göze çarpıyor ve kesinlikle oynanması gereken yapımlar arasında yer alıyor.
 
Bir sonraki hafta Epic Games kütüphanesinde ücretsiz olarak sunulabileceğini belirtmek gerekirse, bu fırsatı kaçırmamak önemlidir. Ali adlı karakteri kontrol ederek ülkeyi keşfetmeye çalışıyoruz. Komedi ve mizah unsurlarının ön planda olduğu bu yapımda, eğlencenin dibine vuruyoruz. Farklı eylemlerle oyuna etkileşimde bulunabildiğimiz için aktivitelerimizde büyük bir çeşitlilik gösteriyoruz. Renkli grafiklerin ve ilginç sanat tarzının eşliğinde, her oyuncunun zevkine hitap eden bir deneyim sunuluyor.
 
 

Lise öğrencisi Ali ile birlikte büyük bir maceraya atılabileceğimiz bu yapımda, öncelikle dikkat çekici sanat tarzıyla karşılaşıyoruz. Ekran görüntülerine ve oynanış içeriklerine baktığımızda, renkli ve ilginç ortamların bizleri beklediğini görebiliriz. 90'ların çılgın Amerikası'nda geçen bu yapım, farklı etkinliklere katılmamıza olanak tanıyor ve bu etkinlikler oyunseverleri memnun eden çeşitli yapıları içeriyor. Yankesicilik yapma, halkı dolandırma veya yabancılara kazık atma gibi suç unsurlarıyla etkileşime geçebiliyoruz. Bu suçlarla kendimizi daha da ön plana çıkarıyoruz, ancak yaptıklarımızı ailemize söylemek zorunda kalmıyoruz, çünkü gizli işlere bulaşıyoruz. Ailemizin video dükkanını kurtarmaya çalışırken tefecilerden kurtulmaya çalışıyoruz.
 
Oyun, bu çeşitli olaylar etrafında dönüyor ve hem video dükkanımızı kurtarmak hem de farklı suçlara bulaşırken eğlenceli bir yolculuk sunuyor. Ali adlı karakterle birlikte farklı bölgelere ilerleyebilir, keşfedebilir ve bu bölgelerde ne yapacağımıza karar verebiliriz. Bu yapımda mizahi unsurların ön planda olduğu ve keyifli bir deneyim sunulduğu da belirtiliyor.
Yaptığımız hamlelerin oyun dünyasını nasıl şekillendirdiğini, diğer karakterlerin bize nasıl davrandığını ve daha fazlasını belirleyen değişken bir yapıya sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Doğru hamlelerle dünyanın nasıl şekillendiği ve karşılaştığımız olayların doğası gerçekten de her oyuncunun deneyimini farklı kılabiliyor, bu da oyunu kişiselleştirmemizi sağlıyor.
 
Halkı dolandırma, kazıklama ve soygun gibi eylemleri gerçekleştirirken ailemize söylememeye çalışmak, inci gibi değerli şeylerin olduğu bir dünyada hareket ettiğimizde dünyayı kendimizin yönetmesi gerektiğine inandığımızı gösteriyor. Oyunun bu tarz suçlarla dolu bir dünyasında, karakterimizin başkalarını kandırmak ve hile yapmak için çeşitli yolları kullanabileceği belirtiliyor. Aynı zamanda, annemizin video dükkanını kurtarmak için her türlü yolu denememiz gerektiğini belirtirken, hile yapma ve diğer karakterleri kandırma gibi karmaşık eylemleri gerçekleştirmek için de yaratıcı olmamız gerektiğini anlıyoruz. Kararlarımızın hikaye gidişatını etkilediği ve ergenlik çağındaki bir karakterle ilerlediğimiz bu yapı, farklı oyunculara hitap etmeyebilir, ancak benzersiz yapısıyla dikkat çekiyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanan herkesin denemesinde fayda var.
 
 

Bu yapımda karakterimiz suç dünyasına adım attığında, yaptığımız her hamle sonucunda tuhaf olaylarla karşılaşabiliyoruz, bu da oyunun suç komedisi türünde olduğunu gösteriyor. Diğer karakterlerle tanışabilir, onlarla iletişime geçebilir ve eğer gerekiyorsa onları kandırarak kalplerini kazanmaya çalışabiliriz. Ancak annemize durumları anlatmamamız gerektiği durumlar da oluyor çünkü ailemiz bizi kötü eylemlerden korumak istiyor. Ergenlik çağındaki bir karakter olarak, aile içi çatışmaları yaşayabiliyor ve bu da oyunun gerçekçi bir ergenlik dönemi portresi çizdiğini gösteriyor.
 
Oyunun atmosferi, 90'ların ilgi çekici ortamlarını yansıtıyor ve nostaljik bir his veriyor. Ankesörlü telefonlar, VHS kasetler ve çarşılar gibi unsurlarla dolu bu yapım, gerçek bir nostalji yolculuğu sunuyor. Ayrıca, karakterimiz tuhaf ve çılgın bir hikaye boyunca ilerlerken, klasik gençlik filmlerinin tüm unsurlarını deneyimleyebiliriz.

Oyunda, çeşitli etkinliklere katılabilir, farklı karakterlerle etkileşime geçebilir ve bağımsız bir komedi macerası yaşayabiliriz. Epic Games'in haftalık ücretsiz sunumu sayesinde bu oyunu elde edebilir ve kütüphanemize ekleyebiliriz. Eğer bu tarz oyunları seviyorsanız ve grafik tarzı ve animasyon stili ilginizi çekiyorsa, bu oyunu kesinlikle denemelisiniz.
 
Town of Salem 2 bizlere neler sunuyor?

Sosyal çıkarım oyunlarına bir yenisi daha eklenen ve bu oyunla beraber kasaba içerisinde yer alan masumlarla suçluların karşılaştığı bir ortamda bulunabiliyoruz. Grubumuzla beraber burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Aldatmanın, tümdengelimin, tümden varımın, sosyal çıkarların ve daha fazlasının ön planda olduğu bu yapımda cinayetlerin, gizemlerin, büyülerin ve diğer unsurların yer aldığını aktarabiliyoruz. Oyunu denemek için elbette kasabanın 5 anahtarını kullanmamız gerekiyor ve anahtarların ise her 3 saatte bir şarj olduğunu ve kasabanın tapusunu almanın oldukça zorlu olduğunu aktarabiliyoruz.

Sosyal çıkarım oyunları içerisinde yer alan ve ilgi çekici sistemleriyle beraber ön plana çıkan yapımda ilgi çekici karakterlerin, animasyonların, olayların ve tuhaf durumların bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Salem adlı bir kasabada yer aldığımız yapımda masumlara karşı çalışanlar bulunuyor. Cinayetlerin burada ön planda olduğunu ve aldatmaların bir hayli sıklıkla yapıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Kasaba içerisinde bir yandan hayatta kalırken diğer yandan ilgi çekici animasyonlarla ve karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve bunlarla beraber oyunu güzel bir şekilde deneyimleyebiliyoruz. Oyunun nasıl oynanacağını elbette haberimiz içerisinde yer vermeye hazırlanıyoruz ve bu kapsamda şu detayları aktarmak için kollarımızı sıvıyoruz:
Çevrimiçi Bir Yapı: Bu yapımda sosyal çıkarım sistemi tamamen ön plana çıkıyor. Oyunda çevrimiçi olarak 14 kişiye kadar diğer oyuncularla beraber bir lobi oluşturabiliyor ve bu lobi içerisinde mücadele etmek ve zafer kazanmak temel hedefiniz oluyor.
 
 

Zafer Kazanmak: Zafer kazanmanız için hem zekanızı kullanmaya çalışıyor hem de karakterinizin belli başlı yetenekleri olması gerekiyor. Kasaba içerisinde bir üye olduğunuz bu yapımda muhalefet ile beraber büyük bir karşılaşma yaşıyorsunuz. Muhalefetinizi belirleyip ortadan kaldırabileceğiniz üyeleri seçebiliyor ve arkadaşlarınızla beraber bu arada zafere ulaşmaya hazırlanıyorsunuz.

Masumiyetinizi Kanıtlamak: Masum olduğunuzu ortaya çıkarmak ve katillerin izini sürmek için sürekli olarak konuşabiliyor ve hamle yapabiliyorsunuz. Şüpheli kişileri alt etmek için kendi rolünüzü oynamaya hazırlanıyor ve karakterinizin hakkını vermeniz gerekiyor. Masum olduğunuzu kanıtlamak diğer oyuncuların inanmayacağı pek çok unsurtan bir tanesi diyebiliriz. Katillerin izini sürerken büyük bir hata yapabilir ve kendinizi kanıtlayamayabilirsiniz. Dolayısıyla burada yapacağınız hamlelerin oldukça önemli olduğunu ve benzersiz yeteneklerinizi ön planda tutarak kullanmanız gerektiğini aktarabiliriz.

Oynamanın Sayısız Yolu: Oyunun oynamanın sayısız yolu bulunuyor ve gerçekten de yapabileceğiniz hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda oyunda farklı şekillerde strateji ve planlamalar yapabilir ve kendinizi bu şekilde diğer oyunculardan farklı bir yapı içerisinde bulabiliyorsunuz.

Yapım içerisinde farklı farklı karakter sınıfları bulunuyor. Her bir karakter sınıfının yani rolünün kendine ait benzersiz yetenekleri ve ölümcül sırları yer alıyor. Örneğin bir masumsanız, yapabilecekleriniz sınırlı bir şekilde karşınıza çıkıyor ve aynı zamanda herhangi bir kişiyi öldüremiyor veya ona zarar veremiyorsunuz. Dolayısıyla zarar verecek kişileri ortaya çıkarmak sizin ve ekibinizin yeteneğine ve zekasına kalmış durumda. Burada diğer sosyal çıkarım oyunlarına benzerlik gösteren bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve kasaba içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 14 kişilik bir lobiye katılabiliyorsunuz. 14 kişinin gerçekten de fazla olduğunu ve bu kişilerin her birinin tek tek elenmesi belki de uzun bir süreci beraberinde getiriyor.
 
 

Oyunda ilgi çekici karakterlerin olduğundan bahsettik ve kasaba içerisinde bu karakterlerin her birinin nasıl işlediğini ve hangi yeteneklere sahip olduğunu öğrenmekte bir hayli zor. Ancak kısa süre içerisinde bu karakterlerin hangi yapıya sahip olduğunu ve neleri içerdiğini anlayabiliyorsunuz. Oyunda Coven, Neutral ve Apocalypse grupları bulunuyor. Bu gruplar içerisinde yer alan kişiler kasaba içerisinde yer alan masumları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve kendi yeteneklerini kullanarak gölgelerden ilerlemeye hazırlanıyor.
 
Çünkü bunlar elbette yakalanırsa büyük bir bela durumuyla beraber ortada duruyor. İşte buna engel olmak için bu grubun üyeleri gölgeleri kullanarak kendini gizlemeye hazırlanıyor. Bu kapsamda ölü bedenleri yakabiliyor, kasaba üyelerinin yeteneklerini bloke edebiliyor veya ölümcül bir saldırıya geçerek kendi rolünün burada başarılı olmasını sağlıyor. Her rolün burada zafere ulaşması için benzersiz yeteneği bulunuyor ve bu yeteneği ön plana çıkarmak ve bunları kullanmak tamamen sizin hamlelerinize ve bakış açınıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve her bir oyun ise sizlere farklı bir yapıyı sunuyor diyebiliriz.
 
Yeni Sosyal Çıkarım Oyunu: Gizem, Cinayet ve Aldatmaca

Masumlar ve Suçluların Çatışması:

Bu sosyal çıkarım oyununda masumlar ve suçluların karşılaştığı kasaba ortamında hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Aldatma, manipülasyon, sosyal çıkarlar ve daha fazlasının ön planda olduğu bu oyunda cinayetler, gizemler ve büyüler de yer alıyor.

Kasabanın Anahtarları

Oyunu deneyimlemek için kasabanın 5 anahtarı kullanmamız gerekiyor. Bu anahtarlar her 3 saatte bir şarj oluyor ve kasabanın tapusunu almak oldukça zorlu bir görev.

Etkileyici Sistemler ve İlgi Çekici Unsurlar:
 
 

Sosyal çıkarım oyunları arasında ön plana çıkan bu yapım, ilgi çekici karakterler, animasyonlar ve olay örgüsü ile dikkat çekiyor. Salem kasabasında masumlara karşı çalışan kişiler ve cinayetler ile dolu bir ortamda aldatma ve manipülasyon ön planda yer alıyor.
Oyun Deneyimi ve Oynanış Hakkında Detaylar:

Oyunun nasıl oynandığını ve oynanış detaylarını sizlere sunmak için hazırlandık. İşte bazı önemli bilgiler:

Oyuncular: 5-10 oyuncu
Oyun Süresi: 30-60 dakika
Oyun Tahtası: Kasaba haritası ve karakter kartları
Oyun Amaçları: Masumları korumak veya suçluları bulmak

Oyun Kuralları:

- Her oyuncu masum veya suçlu bir karakter olarak atanır.
- Oyuncular, birbirlerinin kimliklerini keşfetmek için ipuçları ve kanıtlar toplamalıdır.
- Suçlular, masumları öldürmeye çalışırken, masumlar ise suçluları bulmaya ve onları oyundan atmaya çalışmalıdır.
- Oyun, tüm masumlar öldürüldüğünde veya tüm suçlular oyundan atıldığında sona erer.

Oyun Taktikleri:

Dikkatli gözlemleyin: Diğer oyuncuların davranışlarına ve sözlerine dikkat edin.
Yalan söylemekten çekinmeyin: Suçluysanız, masum gibi davranarak diğer oyuncuları kandırmaya çalışın.

İttifaklar kurun: Diğer masum oyuncularla ittifaklar kurarak suçluları yenmeye çalışın.
Kanıtları dikkatlice analiz edin: İpuçlarını ve kanıtları dikkatlice inceleyerek suçluları bulmaya çalışın.

Sosyal Çıkarım Oyunları Sevenler için:
 
 

Eğer gizem, cinayet ve aldatmaca içeren sosyal çıkarım oyunlarından hoşlanıyorsanız, bu oyun tam size göre. İlgi çekici karakterler, animasyonlar ve olay örgüsü ile unutulmaz bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bu çevrimiçi sosyal çıkarım oyununda, 14 oyuncuya kadar lobilere katılabilir ve zafer için mücadele edebilirsiniz. Zekanızı ve karakterinizin yeteneklerini kullanarak masum olduğunuzu kanıtlamanız ve katilleri bulmanız gerekiyor.

Muhalefet ve Rol Yapma:

Kasaba üyesi olarak, muhalefet üyelerini belirleyip oyundan çıkarabilir ve arkadaşlarınızla birlikte zafere ulaşabilirsiniz. Şüphelileri alt etmek için rol yapmanız ve karakterinizi doğru şekilde kullanmanız önemlidir.

Masum Olduğunuzu Kanıtlamanın Zorluğu:

Masum olduğunuzu kanıtlamak her zaman kolay değildir. Katilleri bulmak için ipuçları toplamanız ve diğer oyuncuları ikna etmeniz gerekir. Hata yapmamak ve stratejinizi dikkatlice planlamak önemlidir.

Farklı Stratejiler ve Yetenekler:

Oyunu oynamanın birçok farklı yolu vardır ve yapabileceğiniz hamleler seçtiğiniz stratejiye bağlıdır. Farklı karakterler farklı yeteneklere sahiptir ve bu da oyunu daha da karmaşık hale getirir.

Ek Bilgiler:
 
 

Oyun Türkçe dil desteğine sahip.
Oyunu oynamak için ücret ödemeniz gerekmektedir.
Oyunu bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda oynayabilirsiniz.

Oyunu Oynamak İstiyorsanız:

Resmi web sitesi veya Steam sayfası üzerinden oyunu satın alabilirsiniz.
Oyunu indirdikten sonra bir hesap oluşturabilir ve lobilere katılabilirsiniz.
Başlamadan önce oyunun kurallarını ve mekaniklerini öğrenmeniz önemli.

Farklı Karakter Sınıfları ve Benzersiz Yetenekler:

Oyunda, her birinin kendine özgü yetenekleri ve ölümcül sırları olan farklı karakter sınıfları bulunuyor. Masumlar sınırlı sayıda eyleme sahipken, katiller ve diğer roller kasaba üyelerini ortadan kaldırmak için çeşitli yeteneklere sahip.

Masumlar:

Masumlar, kasaba üyelerini katillerden korumak için birlikte çalışmalıdır. Bunu yapmak için ipuçları toplamalı, diğer masumları ikna etmeli ve katilleri oyundan atmaya çalışmalıdırlar.

Katiller:

Katiller, masumları fark edilmeden öldürmeye çalışmalıdır. Bunu yapmak için karanlığı ve gölgeyi kullanabilir, diğer oyuncuları manipüle edebilir ve kendi kimliklerini gizleyebilirler.

Diğer Roller:

Masumlar ve katiller dışında, her biri kendine özgü hedefleri ve yetenekleri olan çeşitli roller de bulunmaktadır. Bu roller oyuna karmaşıklık ve gizem katmaktadır.

Lobi ve Oyuncu Sayısı:

14 kişilik lobilere katılabilirsiniz. Bu sayı bazı oyuncular için fazla gelebilir ve tüm oyuncuların tek tek elenmesi uzun sürebilir.

İlgi Çekici Karakterler ve Gizem:
Oyunda her bir karakterin kendine özgü bir hikayesi ve gizemi vardır. Kasaba üyelerinin kim olduğunu ve hangi yeteneklere sahip olduğunu keşfetmek zorlayıcı ve eğlenceli olabilir.
 
 

Karakter Grupları:

Oyunda Coven, Neutral ve Apocalypse olmak üzere üç ana karakter grubu bulunmaktadır. Her grubun kendine özgü hedefleri ve yetenekleri vardır.

Gölgeler ve Gizlilik:

Coven ve Neutral gruplarındaki karakterler, gölgeleri kullanarak kendilerini gizleyebilir ve kasaba üyelerini manipüle edebilirler. Bu da oyuna daha fazla gizem ve gerilim katıyor.

Yetenek Kullanımı ve Strateji:

Her rolün zafere ulaşmak için kullanabileceği benzersiz yetenekleri vardır. Başarılı olmak için bu yetenekleri doğru şekilde kullanmak ve stratejik planlar yapmak önemlidir.

Eşsiz Deneyimler ve Tekrar Oynanabilirlik:

Her oyun farklı bir deneyim sunar ve her rolün kendine özgü zorlukları ve ödülleri vardır. Bu da oyunu tekrar oynanabilir kılıyor.

Oyun Hakkında Yorumlarınız:

Peki siz Salem'in Gizemi'ni denediniz mi? Hangi karakteri oynamayı en çok seviyorsunuz? Oyunun en sevdiğiniz yönleri neler?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 18 Dk önce Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunundan Fragman Yayınlandı 1 Saat önce EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 8 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler