God of War Yönetmeni Cory Balrog da Oyun Fiyatlarının Artması Gerektiğini Düşünüyor

09.07.2020 14:16 Gazali Çetinkaya

 
Geliştirme masraflarının giderek artmasıyla birlikte oyun fiyatlarının yeni nesilde artacağı şu sıralar sıkça gündeme getiriliyor ve God of War'un yönetmeni Cory Balrog da oyun fiyatlarının artması gerektiğini düşünenler arasında.
 
Cory Balrog oyun fiyatlarının artmasını mikro ödemeler dolu oyunlara tercih edeceğini söylüyor.
 
Yani 70 dolar olacaksa mikro ödemeler içermemesi gerektiğini savunuyor.
 
NBA 2K21 mevcut nesil sürümü ile yeni nesil sürümü arasında 10 dolar fiyat farkı olacağının duyurulmasından ve gelen diğer tüm açıklamalardan sonra yeni nesilde AAA oyunlarda 70 dolar fiyat etiketi kesin gibi görünüyor.
 
Peki firmalar oyun fiyatları artmasına rağmen ekstra içerikler için ücret talep edecek mi? Belki tek oyuncu odaklı oyunlarda mikro ödemelere hiç yer verilmeyip dijital soundtrack, kaplama, DLC ve tema gibi içeriklerin bulunduğu deluxe sürümler de kaldırılarak hepsi tek bir sürümün içine koyulabilir.
 
Fakat çok oyunculu odaklı oyunlarda bu zor görünüyor. Özellikle Activision, Electronic Arts ve 2K Games gibi firmalar mikro ödemelerden inanılmaz paralar kazanıyor. Electronic Arts'ın 2020 mali yılında Ultimate Team'den elde ettiği net gelir 1.49 milyar dolar.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 67 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler