Google, Stadia’nın İki Yıl İçinde PC’den Daha Az Gecikme Yaşayacağını Düşünüyor

10.10.2019 23:15 Özgür Eroğlu


Google’ın mühendislik danışmanı Madj Bakar, Edge dergisine verdiği röportajda, Google Stadia’nın PC'lere ve diğer oyun donanımlarına göre, bir-iki yıl içinde daha baskın olacağını söylüyor. Modelleme ve makine öğrenmede geliştirdiği teknoloji ile Stadia, yerel makinenin ne kadar güçlü olduğuna bakmaksızın, oyunları bulutta daha hızlı çalıştıracak. 
 
Diğer bulut servisleri de gecikmeyi azaltmaya çalışıyor. Örneğin, Nvidia’nın GeForce NOW’un gecikmeyi azaltmak için tercih ettiği yol, oyunun çözünürlüğünü azaltmak ve gerekirse FPS’i 60’ın altına düşürmek. Bu otomatik ayar değişikliği, oynadığınız oyuna ve internet bağlantınıza bağlı olarak az çok kesintisiz olabilir. Ancak Google daha deneysel bir yol izleyerek, gecikmeyi azaltmak için makine öğrenimini kullanıyor. Bunu kısaca, gecikmeyi öngörerek bir “gecikme tamponu” oluşturuyor diye açıklayabiliriz.
 
Bu tahmin yönteminin tüm internet bağlantı hızlarında aynı şekilde çalışıp çalışmayacağını ya da Google’ın bunun için ekstra bir ücret talep edip etmeyeceğini belirten bir açıklama henüz yok. Şu anda, 4K çözünürlüğe yalnızca Stadia Pro için aylık abonelik ücreti ödüyorsanız erişebilirsiniz, ancak Google’a göre en az 35Mbps bağlantı hızına ihtiyacınız var. Ancak birçok oyun platformunun yaptığı testlerde 1080p’de sorunsuz deneyim için en az 75 Mbps gerekiyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Stadia Platformlar: PC Geliştirici: Google Dağıtıcısı: Google Tür: Platform Çıkış Tarihi: 15 Kasım 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler