Gran Turismo Serisi Toplamda 76 Milyondan Fazla Sattı

11.08.2016 15:54 Tunahan Safdır

 
    Polyphony Digital'in 1997'den bu yana oyun dünyasında yer eden yarış oyunları serisi Gran Turismo'nun güncel satış rakamları açıklandı. Buna göre serideki tüm oyunlar toplamda 76 milyon 790 bin gibi bir satış rakamına ulaştı. Gran Turismo 5, Prologue sürümü de dahil olmak üzere toplamda 17,3 milyon kopya satarak serinin en çok satan oyunu olurken serinin son oyunu olan Gran Turismo 6'nın 5 milyonda kalması dikkat çekti.
 
     İlk Gran Turismo'dan bu yana serinin ana oyunlarının genellikle 10 milyon ve üzeri satış rakamlarına ulaşarak belirli bir istikrarı yakaladığı bu ortamda son oyunun bunun yarısı kadar satış yapmasının yanında bir önceki güncellemeden bu yana satış rakamlarındaki ufak değişiklikler de Gran Turismo serisine olan ilginin bir hayli azaldığını gösteriyor.
 
     Serinin yakın gelecekte çıkış yapması beklenen yeni oyunu Gran Turismo Sport adına da en azından ilk etapta pek olumlu sinyaller göremedik. Hem Gran Turismo Sport'un hem de serinin bundan sonraki akıbetinin ne şekilde olacağıysa merak konusu.
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Gran Turismo Sport Platformlar: PS4 Geliştirici: Polyphony Digital Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Yarış Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 1 Saat önce F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 2 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 3 Saat önce MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 15 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler