Guilty Gear Strive Switch Konsolu İçin Duyuruldu: Çıkış Tarihi Açıklandı

30.08.2024 22:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Dövüş oyunları arasında önemli bir yere sahip olan Guilty Gear Strive yeni platformlara çıkış yapmaya devam ediyor. Şimdi ise açıklanan detaylara göre oyun Nintendo tarafından kullanıcılara sunulan el konsolu Switch'e gelmeye hazırlanıyor.
 
Guilty Gear Strive'in yeni sezonu yolda
 
 
 
Arc System Works tarafından biz oyun severlere sunulan Guilty Gear Strive, bildiğiniz üzere 2021 yılında piyasaya sürüldü ve oldukça beğenildi. Şimdi ise oyun, Switch konsoluna gelmeye hazırlanırken 28 oynanabilir karakterin tamamıyla dahil olacağını aktarabiliyoruz. 23 Ocak tarihinde Switch konsoluna gelmeyi bekleyen yapım 60 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.
 
Guilty Gear Strive şu anda PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One ve PC için mevcut durumda. Geliştirici ekip, dördüncü sezon biletini bu yılın ilerleyen zamanlarında yayınlayacak ve Queen Dizzy karakteri oyuna geri dönecek. Sezon boyunca birçok karakter oyuna eklenecek ve bu karakterler arasında Venom, Unika ve Cyberpunk: Edgerunners'tan Lucy formunda bir konuk karakter yer alacak.
 
 
 
Dövüş aksiyonunda neler var?
 
İlgi çekici dövüş karakterleri ile beraber ön plana atılabileceğimiz ve farklı arenalarda kendimizi sergileyebileceğimiz bir yapım olarak karşımıza çıkıyor ve en son oyunu olan bu yapım gerçekten de üst düzey bir dövüş sistemini bizlere aktarıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı karakterleri kontrolümüzün altına alabiliyor ve onları en iyi şekilde kontrol ederek düşmanlara ve diğer oyunculara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sadece ekranda dövüş sistemi ve aksiyon sistemi yer alıyor ve yapacağımız her bir hamle ile beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve aynı zamanda doğru zamanda doğru hamle yaparak diğer karakterlerin üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz.
 
2D ve 3D içeriklerin ve grafik sisteminin harmanlandığı yapımda elbette seri içerisinde son teknoloji geliştirmelerin olduğundan bahsedebiliyor ve sanatsal yönetiminden geliştirilmiş karakter animasyonlarına kadar oldukça farklı teknoloji desteklerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oynayan hem görselliği hem de animasyonları oldukça akıcı ve ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Zaten oyun içerisinde herhangi bir şekilde grafik ve animasyon anlamında bir sorun bulunmuyor ve ikonik karakterlerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, hangi karakteri almak istiyorsak ve hangi karakterin kontrolünü elimize almak istiyorsak ona göre kendi seçimimizi yapabiliyor ve yeniden tasarlanmış bölümlerde kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyun içerisinde her bir karaktere farklı özellikleri, yetenekleri, becerileri, komboları ve çok daha fazlası ortaya çıkıyor ve bunları kullanmakta tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Derin ve yaratıcı bir şekilde tasarlanan bölümlerle ve arenalarla beraber atıldığımız yapımda her arenada farklı ortamların, atmosferlerin, arka plan sahnelerinin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve bununla beraber her bir arenaya atıldığımızda neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve aynı zamanda kendi planınızı, stratejinizi ve dövüş sisteminizi oyuna dahil edebiliyor ve böylece her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi taktiklerinizi oyuna doğrudan entegre edebiliyorsunuz.

Bu tarz eserlerle beraber oyun içerisinde elbette hızlı bir şekilde yer alabiliyor, hangi karakterle oynamak istiyorsak ve hangi karakter üzerinde usta olmak istiyorsak ona göre kendi seçimimizi yapabiliyor ve dövüş oyununa yeni başlayanlar için de aynı zamanda basit kontrollerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlara geçiş yapmadan önce öncelikle karakterlerin ve oyunun temel mekaniklerine hakim olmanız lazım. Eğitim aşamasıyla beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve bununla beraber hangi tuşlamaları yaparak hangi konuları ortaya çıkarabileceğinizi deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda elbette usta olmak için üst düzey bir yapı ve zaman sarf etmemiz gerekiyor. Bununla beraber oyuna kısa sürede adapte olmaya çalışır ve arka plan müzikleriyle beraber de oyuna kısa sürede kendimizi kaptırabiliyoruz. Bununla beraber oyunda hangi tuşlara basabileceğimizi ve hangi komboları nasıl yapabileceğimizi öğrenebileceğimiz bir temel eğitim ve rehber sistemi karşımıza çıkıyor. Bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda dövüşçülerin hangi yeteneklerinin ön plana çıktığını görebiliyoruz. İlgi çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapımda her bir karakteri kullanmak oldukça zahmetli bir yapıyı beraberinde getiriyor. Çünkü her bir karaktere farklı komboları, dövüş ve aksiyon stilleri, hareket kabiliyetleri ve çok daha fazlası bizlere sunulduğundan dolayı onlar üzerinde usta olmak belli bir zamanı beraberinde getiriyor. Bununla beraber hangi karakter üzerinde usta olmak istiyorsanız ona daha fazla vakit ayırabiliyor ve bu tarz oyunlarda ne kadar çok vakit ayırırsanız ve ne kadar çok zaman verirseniz o kadar çok usta olabilir ve oyunun temel mekaniklerine ve akışına kendinizi kaptırabilirsiniz.
 
Bununla beraber oyun içerisinde elbette daha önce gördüğünüz seri içerisinde yer alan oyunların en iyi mekanikleri burada daha gelişmiş bir şekilde çıkıyor ve yepyeni mekanik ve içeriklerle beraber de oyun güzel bir şekilde geliştirilmiş karakter animasyonlarına da bünyesinde barındırarak üst düzey bir deneyimi bizlere aktarıyor. Serinin en son oyunu içerisinde yer aldığımız süre boyunca daha çok anime tarzı grafikleri ve sanat stilinin olduğundan bahsedebiliyor ve bu stillerle beraber oyun içerisinde kendimize görebiliyor ve bulabiliyoruz. Abartılı aksiyon stilleri ile ve Uzak Doğu karakter tasarımları ile beraber ön plana çıkan yapım gerçekten de vakit ayırılması ve zaman verilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor ve bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde yerimize alabilir ve kendimizi oyuna kısa sürede kaptırabiliyoruz.

Hızlı aksiyona dalış yapabileceğimiz ve buralarda farklı karakterlerle ön plana çıkabileceğimiz yapımda grafiklerin oldukça dikkat çekici olduğuna ve yoğun bir şekilde aksiyona dahil olduğumuza aktarabiliyoruz. Abartılı aksiyon stilleri ve eğlence dolu içerikleri ile beraber ön plana çıkan yapım içerisinde evrenin kaderi tamamen bizim elimizde bulunuyor. Heavy metalden esinlenen alternatif bir geleceğe doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca gelişmiş sistemlerle karşı karşıya kalıyor ve dünyaya ve sakinlere verilen tüm yıkımın nasıl göründüğünü de oradan deneyimleyebiliyoruz.
 
Oldukça yıkıcı bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde bu dünyayı kurtarmak ve aynı zamanda hikaye üzerinde şaşırtıcı sonlarla beraber yerimizi almak daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 15 benzersiz karakterden oluşan başlangıç kadrosu yer alıyor ve bu kadro elbette her süreç boyunca genişlemeye devam ediyor. 20 yıldır üzerinde çalışan bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kaldığımız yapımında hikayenin nereye vardığını burada görebiliyor ve sanatsal yönetimin ve geliştirilmiş karakter animasyonlarının nasıl bir şekilde bizlere sunulduğunu deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir karakteri istediğimiz şekilde kullanabilir ve bu karakterlerin benzersiz yeteneklerinden faydalanarak bunlar üzerinde usta olmaya çalışabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir karakteri en iyi şekilde kullanmak ve bu karakterler üzerinde usta olmak bir hayli zaman alan unsurlar arasında bulunuyor. Bununla beraber hangi karakter üzerinde usta olmak istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebilir ve oyun içerisinde aksiyondan dövüşe kadar oldukça hızlı bir şekilde geçiş sağlayabiliyoruz. Her bir oyuncu ile ve karakterle beraber yer alabileceğimiz yapımında arenalara atıldıktan sonra elbette öncelikle rakibin nasıl saldırdığını analiz edebiliyor, hangi komboları yaptığını görebiliyor ve ona göre kendi savunma stilimize oyuna adapte edebiliyoruz. Bununla beraber karakterimize beraber zıplayabiliyor, eğlenerek tekmelerimizi sallayabiliyor, düşmanlara karşı daha hızlı bir şekilde gelebiliyor ve daha farklı stratejilerle beraber düşmanları en iyi şekilde ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyoruz.

Türlü arenalara adım atabileceğimiz yapım içerisinde gözlerimizin ve kulaklarımızın en iyi şekilde duyabileceği ve işitebileceği patlamalarla ve efektlerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Serinin yaratıcısı ve müzik bestecisi olarak karşımıza çıkan oyun içerisinde elbette bu müziklerle ve arka plan grafikleri ile ve aynı zamanda efektleri ile beraber üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve müthiş parçalarla beraber oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda yani dövüş ve aksiyon oyunlarında arka plan müzikleri bir hayli önem arz ediyor ve bundan da beraber oyun içerisinde gittiğimiz her noktada bu müziklerden ve efektlerden en iyi şekilde yararlanmak durumunda kalıyoruz.
 
Bir yandan ön planda dövüşürken ve arenayı yerle bir ederken arka planda yer alan müziklerin ve efektlerin dikkat çekici bir şekilde bizlere sunulması oyuna daha hızlı bir şekilde adapte olmamızı sağlayabilir ve oyuncular açısından da oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Zaten dövüş oyunları içerisinde bu tarz detaylar olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve müzikler eşliğinde istediğimiz şekilde rakibimizi yenmeye hazırlanabiliyor ve büyüleyici bir dünya içerisinde kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde elbette derin ve yaratıcı oynanışın olduğundan bahsedebilir ve serinin önceki oyunlarında yer alan ve oyuncular tarafından sevilen mekaniklerin ve sistemlerin burada daha gelişmiş bir şekilde bizlere sunulduğuna aktarabiliyoruz. Dikkat çekici içeriklerle beraber yer aldığımız yapım içerisinde tüm karakterleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyor ve bu karakterler üzerinde usta olmak tamamen bizim işimiz oluyor. Hızlı bir şekilde atlayabildiğimiz ve aksiyona dahil olabildiğimiz yapımda seriye yapılan yeni eklemelerin savaşın aksiyon sisteminin heyecanını ve yeni yaklaşımların olduğundan bahsedebilir ve bununla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Gölgeli görsellerle ve üst düzey grafiklerle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve bu tarz detaylarla oyunda kendi yolumuza bakabiliyoruz. Aksiyon ve dövüş severlere oyuna dahil edebileceğimiz ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız muhakkak yer vermeniz gereken bir seri içerisinde yer alabileceğinizi aktarmakta fayda var. Dikkat çekici içerikleriyle ve ilgi çekici ortamları ile ve aynı zamanda karakterleri ile beraber ön plana çıkan serinin en son oyunu muhakkak oynanması ve yer verilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor ve oyunlar arasında bulunuyor. İyi bir şekilde tasarlanmış mekaniklerle ve dövüş unsurları ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi kombolarımızı ön plana dökmeye hazırlanabiliyoruz. Seriye yepyeni bir bakış açısı getiren bu yapım gerçekten de yer verilmesi gereken projeler içerisinde bulunuyor.

Genel olarak toparlayacak olursak, ikonik dövüş serisinin en son oyunu, ilgi çekici dövüş karakterleri ve farklı arenalarda kendimizi sergileyebileceğimiz bir deneyim sunuyor. Üst düzey bir dövüş sistemi ile ön plana çıkan yapım, oyunculara hem aksiyon dolu hem de stratejik bir oyun deneyimi vaat ediyor. Oyuncular, çeşitli karakterleri kontrol ederek düşmanlara ve diğer oyunculara karşı mücadele ederken her hamlede doğru zamanlamanın ve stratejinin önemini hissediyorlar. 2D ve 3D grafiklerin harmanlandığı bu yapımda, dövüş sisteminin yanı sıra gelişmiş animasyonlar ve sanatsal yönetim de dikkat çekiyor.
 
 
 
Karakterlerin akıcı hareketleri ve göz alıcı grafikler ile birlikte, oyun sırasında görsel ve teknik anlamda hiçbir sorun yaşanmıyor. Serinin teknolojik gelişimlerini en iyi şekilde yansıtan oyun, her bir karakterin farklı özellikleri, yetenekleri ve kombolarını oyuncuların stratejilerine entegre etmelerine olanak tanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız muhakkak oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun şu anda birçok platformda yer alıyor ve genel olarak oyuncular tarafından seviliyor. Daha çok Uzak Doğu tasarımı ile ön plana çıkan yapım anime tarzı karakterleri ile ön plana çıkıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
T1, League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda! 59 Dk önce Epic Games Bu Hafta 689 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor! 3 Saat önce GIST 2024 Fuarı Başladı: Neler Sunuyor? 4 Saat önce 2si1: Hogwarts Legacy 2 Onaylandı 5 Saat önce NewGamePlus: eFootball'a Resmi Türkçe Spiker Desteği Yolda 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler