Gundam Evolution Oyununa Yeni Başlayanlar için 5 İpucu

27.09.2022 19:26 Umut Tandoğan

 
 
Overwatch gibi oyunlar sayesinde, arena shooter türü çok popüler hale geldi. E-Spor sahnesi bu tür oyunlar sayesinde yükselişe geçti. Call of Duty veya Battlefield gibi çok oyunculu nişancı türünün aksine, bu oyunlar daha fazla strateji gerektirir. Bu türde sınırlı oyun modlarına sahiptirler, ancak çekici kılan kısım ise oynama biçimleridir. Hedefe dayalı modlar bu oyunları çok yenilikçi kılıyor çünkü her seferinde farklı bir his veriyor. 
 
Ek olarak oynaması ücretsiz çok oyunculu birinci şahıs nişancı Gundam Evolution, yayıncı Bandai Namco ve geliştirici Bandai Namco Online tarafından 21 Eylül'de Steam üzerinden PC için çıkış yaptı. Ancak yayıncı, 30 Kasım'da PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapacağını duyurdu. 
 
Bu türde en son çıkan oyun Gundam Evolution, Overwatch oyunundaki sistem gibi oyuncuları Gundam takımlarına sokar. Bu da oyunu en üst düzeyde ve çok eğlenceli hale getirir. Gundam Evolution, oyuncular tarafından çok beğenildi. Hatta yakın zamanda ücretsiz nişancı kategorisinde 2. sırayı alabilir. Gundam Evolution ve Overwatch oyunları arasında benzerlikler olsa da, mekanik eklentiler oyunu farklı hissettiriyor. Bu yazımızda sizlere Gundam Evolution Oyununa Yeni Başlayanlar için 5 İpucu paylaşacağız. İşte listemiz:
 
1) Her Moda Uygun Karakter Alın
 
 
 
Bu kural, tüm çok oyunculu nişancı türü için geçerlidir. Çünkü her karakter her moda uyum sağlamayabilir. Oyuncular moda uygun olan Gundam'ları almalı. Sunulan diğer Gundam'larla oynamayı unutmayın. Oyuncular saldırıda iyi olan bir Gundam kullanırlarsa, ekibin hedefi daha hızlı almasına yardımcı olabilirler. Bu arada, oyuncular savunmada iyi olanı seçerse, kendi pozisyonunuzu korumak daha kolay olacaktır.
 
Gundam Evolution, oyuncuları farklı oyun tarzlarına uyum sağlamaya teşvik etmekte. Çünkü maçın seyri bir saniyede değişip oyuncuları farklı bir stratejide oynamaya zorlayabilir. Örneğin bir oyuncu tank kullanıyorsa, takımında yardımda bulunabilir ve Gundam tankına bağlı olarak, maçın zorluk derecesi değişebilir. Uygun bir Gundam seçmek, oyuncuya ve takıma aynı anda yardımcı olabilir.
 
2) Takım ile İletişim Halinde Olun
 
 
 
Önemli bilgileri ekibine aktarabilmek Gundam Evolution'ı çok daha sürükleyici hale getirebilir. Takım üyeleri birbirleriyle konuştuğunda, herkes aynı fikirde olabilir ve bu da maçın daha kolay geçmesini sağlar. Bu şekilde, oyuncular her zaman neler olup bittiğini öğrenebilirler.
 
Gundam Evolution, Overwatch'ın sahip olduğu iletişim özelliklerine sahiptir. Oyuncular konuşmak zorunda değiller, sadece o alanı gruba bildirmek veya her üyenin görebileceği bir noktayı işaret atmak için kullanabilirler. Bu, iletişimi daha da sağlam hale getirir. Gundam Evolution, oyunculara her oyuncunun bir mikrofonu olmasa bile takım ile iletişime geçebilecekleri konusunda seçenekler sunar. Böylelikle oyuncuların neler olup bittiğini kolaylıkla görebilir.
 
3) Tüm Gundamları (Karakterleri) Kullanın
 
 
 
Bu listede daha önce de belirtildiği gibi, farklı haritalar farklı Gundam'lar gerektirir ve doğru kullanım çok büyük fark yaratabilir. Oyuncular Gundamların tüm oyun mekaniklere hakim olursa o kadar takıma yardımcı olabilirler. Olabildiğince farklı Gundamları kullanarak bütün Gundamlara hakim olun. Böylelikle karşı rakibin yapabileceği aksiyonları önceden tahmin edebilirsiniz.
 
Ayrıca, SD Gundam Battle Alliance gibi diğer Gundam oyunlarına çok benzer şekilde, her takımın nihai bir yeteneği vardır. Ve tıpkı o oyunda olduğu gibi, tüm nihai noktaların nasıl çalıştığını bilmek oyunculara yardımcı olmakta. Bunları yanlış kullanmak zincirleme kötü olayların yaşanmasına neden olabilir ve ekibi kaybetmeye zorlayabilir.
 
4) Haritaları Öğrenin
 
 
 
Oyuncular tüm haritaları öğrendikten sonra işler çok kolaylaşıyor. Şu anda oyunda çok fazla harita bulunmasa da, oyuncular moda bağlı olarak yine de bunlardan en iyi şekilde faydalanabiliyorlar. Saldırıya uğradıklarında, oyuncular bu bilgiyi düşmanları gizlice geçmek için kullanabilir ve takımının kolayca kazanmasına yardımcı olur. Haritayı ne kadar iyi bilirsiniz yapacağınız stratejiler o kadar karşı rakibi üzebilir. Bunun da ötesinde, Gundam Evolution'da oynaması kolay birçok Gundam var, bu da haritada gezinmeyi kolaylaştırıyor. Tıpkı öğrenmesi kolay tonlarca kahramanın bulunduğu Overwatch'da olduğu gibi, oyuncuların oyundaki haritaları anlamalarına yardımcı olacaklar.
 
Oyuncular haritaları ezberlediklerinde ve kendilerine avantaj sağlayan herhangi bir yere doğru yöneldiklerinde, düşman ekibini alt edebilirler. Böylelikle çok çabuk yenilmez ve kolayca öldürülmezler.
 
5) Kalkanları Kullan
 
 
 
Bu ipucu oldukça önemlidir, ama yalnızca kalkan kullanabilen karakterler için uygundur. Her Gundam'ın kalkanları yoktur, bu da onları yok etmeyi biraz daha kolaylaştırabilir. Kalkanı kullanan oyuncular ile Gundam Evolution'daki savaş biraz daha eğlenceli ve daha agresif hale geliyor. Zaten kilidi açılmış normal Gundam'ın bir kalkanı vardır; ancak, bu bir yetenektir. Soğuma süresi biraz uzun olduğu için oyuncular bunu kullanırken strateji belirlemelidir. Oyuncular kalkanlarını doğru zamanda etkinleştirdiklerinde, karşı takımı rahat bir şekilde tehdit edebilir. 
 
Gundam kostümünün aksine, GM ve Sazabi'nin her ikisinin de her zaman kullanılabilecek kalkanları vardır. Ayrıca yetenek olmadıkları için soğuma süreleri de yoktur. Kalkanları yok edildiğinde, oyuncular birkaç saniye geri çekilebilir, yeniden şarj olmasını bekleyebilir ve savaşa geri dönebilir. Bu sayede daha rahat bir şekilde savaşabilirler ve kalkan sayesinde düşmanın uzak durmasını sağlayabilirler. 
 
Sezon 1 ile oyuna eklenenler:

-Oyuna gelen sezon 1 ile birlikte yeni birimler eklendi. Bunlar Unicorn Gundam, Zaku II [Melee] ve Mahiroo'dur. Etki Alanı pasif ve aktif güçlendirmelere sahip Unicorn Gundam;
Kalkanları delmek için üstün dayanıklılığa ve yakın dövüş gücüne sahip Zaku II [Melee];
ve Mahiroo, cephe hattını şaşırtmak için alışılmadık taktiklerle karşınızda!

-Sezon 1 ile birlikte oyuna yeni haritalar da eklendi. Her mod için yeni haritalar karşınıza çıkacak. Harbour City, düşmanlarınızı denize atmanıza izin veren haritadır.

-Dereceli maç ile rakiplerinizi en iyisi olun. Derecelendirmenizi yükseltmek için Dereceli Eşleşmenin kilidini açın ve en iyinin en iyisi olmayı hedefleyin! Dereceli, 7 seviyeden oluşmaktadır: Bronze, Sılver, Gold, Platınum, Dıamond, Master, Newtype.

-Bir dizi eşya seti satın almak için Mağazada EVO Coins kullanın.

-DX Edition ve Abyss Guardian eşya setleri, bu sezon mağazaya eklendi. DX, beş birim kilidinin (Unicorn Gundam dahil) yanı sıra karakter görünümleri, silah görünümleri ve süs eşyaları içeren dokuz özelleştirme öğesi içerir. Abyss Guardian ise dört efsanevi karakter görünümü elde etmenizi sağlar.
 
Oyunda yer alan karakterler ve özellikleri:
 
-Unicorn Gundam: Unicorn, Newtypes ve Cyber-Newtypes'a karşı etkinleşen NT-D Sistemini kullanır. Orta menzilli ve 800 Hp'si vardır. 
 
-Zaku II [Melee]: Zeon Prensliği tarafından geliştirilen, seri üretilen Zaku'nun çok yönlü tasarımı, sayısız varyasyon üretti. Koramiral Dozle Zabi'nin bu modeldeki kişisel makinesi süslenmiş ve büyük bir Heat Hawk ile donatılmıştır.
 
-Mahiroo: Sensörlerle dolu bir kafası ve yapay kas lifleri ile kaplı bir iç yapısı ile Mahiroo, zamanının diğer karakterlerden farklı bir kumaştan yapılmıştır.
 
-Marasai [UC]: Anaheim Electronics tarafından geliştirilen Marasai, Gryps Conflict sırasında Titanlar tarafından konuşlandırıldı ve daha sonra Neo Zeon Remnants tarafından kullanıldı.
-Gundam Exia: Silahlı müdahale yoluyla savaşı bitirmek için Celestial Being tarafından kullanılan dört Gundam'dan biri. Her koşulda yakın dövüşte mükemmel olmak için geliştirildi. Setsuna F. Seiei tarafından yönetildi.
 
-GM: Federasyon Kuvvetlerinin ana mobil kıyafeti. RX-78'in düşük maliyetli bir versiyonu olan GM'ler seri olarak üretildi ve savaşta sıklıkla Top savaş bölmelerinin yanında konuşlandırıldı.
 
-Guntank: V Operasyonunun bir parçası olarak Dünya Federasyon Kuvvetleri tarafından başarıyla geliştirilen ilk mobil giysi. Tank benzeri tasarımı, Federasyon ve Zeon teknolojisi arasındaki farkı ortaya koyuyor. Vücudunda depolanan dönüşen Core Fighter'ı başlatabilir.
 
-Turn A Gundam: Beyaz Bebek olarak bilinen bir heykelin içinde bulunan gizemli bir karakter. Olağanüstü bir teknolojiyle inşa edildi. Efsane, uzun zaman önce doruk noktasına ulaşan bir savaşta Dünya medeniyetini harap ettiğinden bahsediyor. 
 
-DOM Trooper: DOM Trooper'ın başlangıçta ZAFT'in yeni nesil makinesi olarak hizmet etmesi amaçlanmış olsa da, Clyne Faction aslında tasarımını tamamladı ve savaşta konuşlandırdı. DOM Trooper'ın büyük, bacağa monteli havada asılı duran birimleri, her türlü arazide hızlı yer hareketi sağlar.
 
-Asshimar: Dünya atmosferi içinde kendi kendini idame ettirebilen ilk dönüşebilen mobil zırh olan Asshimar'ın kaldırıcı gövde yapısı, üst gövdesini disk şekline dönüştürerek aerodinamiğini değiştirmesine olanak tanır.
 
-GM Sniper II: One Year Savaşının son günlerinde Federasyon Kuvvetleri tarafından geliştirilen GM'nin bir dalı. RX-78 Gundam ile aynı özelliklere sahip olan ve kafasındaki gelişmiş bir sensör dizisi ile GM Sniper II, kafa vizörünü şaşırtıcı derecede uzun mesafeler boyunca hedefleri nişanlamak için kullanabilir.
 
-Methuss: Methuss, AEUG tarafından geliştirilen ilk dönüştürücü saldırı karakteridir. Basit dönüşüm mekanizması sayesinde kullanımı kolay, aynı zamanda enerji besleme kablosu sayesinde oynanabilir.
 
-Sazabi: Neo Zeon tarafından geliştirilen Newtype pilotları için çıkarılan karakterdir. Son teknoloji Sazabi'yi Zeon'un Newtype tasarım teknolojisinin zirvesi haline getirerek benzersiz bir tepkisellik sağlar. 
 
-Gundam Barbatos: Calamity Savaşı sırasında geliştirilen 72 Gundam karakterinden biridir. İlk olarak Mars'ta keşfedildi, sonunda Tekkadan'ın baskın savaş alanı silahı oldu.
 
-Zaku II [Ranged]: Zeon Prensliği tarafından geliştirilen, seri üretilen bir karakter. One Year Savaşı'nın ilk günlerinde Federasyon'u ezdikten sonra, Zaku'nun çok yönlü tasarımı sayısız varyasyon üretti. Bu modelin ana silahı olarak bir anti-mobil takım Zaku Makineli Tüfek vardır.
 
-Gundam: Mobile Suit geliştirmede Zeon Prensliği'ni izleyen Federasyon, bu makineyi, gidişatı değiştirmek için Operasyon V'nin bir parçası olarak geliştirdi. Olağanüstü performansa sahiptir. 
 
-PALE RIDER: Dünya Federasyon Kuvvetleri tarafından geliştirilen bir karakterdir. Eşsiz HADES işletim sistemi, üstün savaş performansı sağlar, ancak pilotu daha fazla zorlar ve çalışma süresi sınırlıdır.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Gundam Evolution Platformlar: PC Geliştirici: Bandai Namco Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler