Hacker'lar Oculus Rift'e Özel Oyunları HTC Vive'da Çalıştırdı

14.04.2016 11:28 Alkan Adakaner


    PC platformunun konsollardan farklı olarak açık yapıda olması bazı konularda hacker'ların işini kolaylaştırıyor. Bir kullanıcı Oculus'ın yazılım geliştirme kitindeki kodları HTV Vive'ın OpenVR adlı yazılım geliştirme kitine uyarlayan bir komut geliştirmeyi başardı.

   Böylece Oculus Rift'e özel oyunlar HTC Vive'da da rahatlıkla çalışabilir hale gelmiş. Polygon ise Oculus Rift'e özel Lucky's Tale ve Oculus Dreamdeck demolarının HTV Vive'da kolay bir şekilde çalıştığını onaylamış. Yani bu sistem sayesinde Oculus'a özel oyun kalmayacak diyebiliriz.

Diğer taraftan HTC Vive'ın teknoloji demoları dışında kendine özel oyunu olmadığını da belirtelim. Valve ve HTC sanal gerçeklik teknolojilerinin gelişmesi için böyle bir kısıtlamaya gitmek istemediklerini açıklamıştı. Siz de bir deneme yapmak istiyorsanız aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

  • Lucky's Tale'in yamasını buradan indirin
  • Lucky's Tale'i Oculus Home'dan indirin ve sonra şuraya gidin C:\Program Files (x86)\Oculus\Software\playful-luckys-tale.
  • Yamayı bu klasöre çıkarın ve LT_Data\Plugins\OVRPlugin.dll dosyasının üzerine yazın. Yedeklemeyi de unutmayın.
  • SteamVR'ın çalıştığına emin olun ve ardından LT.exe dosyasını çalıştırın.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
HTC Vive Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: HTC Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler