Haftalık Dizi ve Film Önerisi 13: Space Force - Paul

26.06.2020 22:31 Özgür Eroğlu

Haftalık dizi ve film önerilerimizin on üçüncüsü ile karşınızdayız. Bu hafta yine komedi türünde bir dizi ve film önereceğim. Diğer öneri yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu tavsiye yazılarında az bilinen yapımları önerme veya belli bir konsept yoktur. Örneğin Cyberpunk 2077 öncesi herkesin bildiği Blade Runner filmini de Cyberpunk 2077’ye hazırlık amacıyla önerebiliriz. Az bilinen yapımlar ve kaliteli yapımlar dışında, o hafta izlemenizin daha iyi olacağını düşündüğümüz yapımlar da önereceğiz. Şimdi önerilerimize geçelim.

Dizi Önerisi: Space Force
 
 
Netflix özel yapımı olan Space Force, 29 Mayıs 2020 tarihinde yayınlandı. Dizinin yaratıcılığını, The Office dizisinin de yaratıcısı olan Greg Daniels ve Steve Carell yapıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Tawny Newsome ve Lisa Kudrow bulunuyor. Dizi şu an için 10 bölümden oluşuyor ve her bölümü yaklaşık 1 saat.

Space Force, Amerika Başkanı Donald Trump’ın 2018 yılında duyurduğu ve Amerikan ordusu içerisinde kurulacak olan yine Space Force isimli birim ile dalga geçen bir dizi. Uzay savaşlarının yeniden başlaması ile birlikte Çin’e yetişmeye çalışan Amerika’nın ortama pek de uygun olmayan insanlar ile kurduğu Space Force’u konu alan bir dizi. Gerçek hayat ile direkt bir bağlantısı olduğu için dizinin ilk bölümünden son bölümüne kadar siyası göndermeler içerdiğini söyleyebilirim.
 
 
 
Steve Carell’i sanırım çoğu kişi de benim gibi The Office dizisinden biliyordur. Kısa bir not düşeyim The Office benim izlediğim en iyi komedi dizisidir. O yüzden bu diziden beklentim oldukça yüksekti. Hızlı bir giriş yapmam gerekirse bu dizinin The Office kadar başarılı olduğunu ne yazık ki söyleyemem. Bu yüzden başlangıçta biraz hayal kırıklığı yaşattı. Ancak bölümler biraz ilerledikçe diziye ve kendi havasına da alıştım diyebilirim. The Office’in bildiğiniz gibi biraz insanı rahatsız edici bir komedisi bulunuyordu. Bu tarz bir komedinin Space Force’ta bulunmadığını söyleyebilirim. Dizinin komedisi ise daha çok farklı karakterlerin birbiri ile anlaşamaması ve karakter komedisi üzerinden gidiyor. Yer yer bazı absürt ve ofansif şakaların olduğu bölümler de var.

Karakter komedisi üzerine yoğunlaştığı için, karakterlerin de oldukça büyük bir önemi var elbette. Ne tarz karakterler olduğunu sorarsanız, bu kısmın benim için pek de iç açıcı olmadığını söyleyebilirim. The Office’teki gibi oldukça uç karakterler yok, sadece bazı şeyleri algılamakta sorun yaşayan insanlar var. Bu insanlar da öylesine insanlar değil, generaller. Dizi asker ve bilim adamı arasında oldukça kalın bir çizgi çekmiş. Dizinin komedisi de genelde bu kalın çizgi üzerinden ilerliyor. Karakter komedisinin üzerine gittiği zaman dizinin sıkıcılaştığını söyleyebilirim, ancak durum komedisine odaklandığı zaman oldukça keyifli dakikalar ortaya çıkıyor. Elbette bu benim sevdiğim komedi tarzıyla ilgili. Siz daha farklı yerlerinden keyif alabilirsiniz.

Oyunculara baktığımızda ise Steve Carell ve John Malkovich için zaten bir şey söylemeye gerek yok. Ancak bu iki karakter dışında Ben Schwartz’ın da diziye güzel bir keyif kattığını söyleyebilirim. Steve Carell, John Malkovich ve Lisa Kudrow gibi oyuncuların yaşlandığını fark etmek de yer yer oldukça üzüyor.
 
 
Genel olarak toparladığımda ise, muazzam bir komedi dizisi olduğunu kesinlikle söyleyemem veya The Office benzeri bir tat alacağınızı. Ancak boş vaktinizde başlayabileceğiniz, kafanızı dağıtmak için izleyebileceğiniz oldukça güzel bir yapım. Özellikle siyasi şakaların yapıldığı bölümler cidden çok keyifli. Dizinin çıkmış tüm bölümlerini de Netflix’te bulabilirsiniz. Geçtiğimiz haftalarda da dizinin ikinci sezonu için çalışmalara başlandığına dair bir haber çıkmıştı.

Film Önerisi: Paul
 
 
Yönetmenliğini Greg Mottola’nın yaptığı Paul, 2011 yapımı bir film. Filmin senaristliğini ise Simon Pegg ve Nick Frost üstleniyor. 1 saat 44 dakikalık filmin oyuncu kadrosunda ise Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, Jason Bateman ve Sigourney Weaver bulunuyor.

Comic-Con’a gitmek için Amerika’ya giden iki İngiliz arkadaşın, Comic-Con’dan sonraki durağı ise 51. Bölge’dir. 51. Bölgeye fotoğraf çekmeye giden iki arkadaş, kısa bir süre sonra Paul isimli bir uzaylı ile karşılaşırlar ve işler sarpa sarar.
 
 
İlk olarak bu filmin muazzam bir film olmadığını söyleyeyim. Ben de Simon Pegg ve Nick Frost sevdamdan dolayı izlemiştim. İnanılmaz iyi bir film olmasa da bazı noktaları yüzünden sevmiştim. Bu noktaları ise kesinlikle iki karakterin de “geek” olması ve filmlerde çizgi romanlarda gördükleri uzaylı ile tanışmış olmaları. Bu filmin de en iyi tarafı o aslında. Film komediyi insan gibi yetişen bir uzaylıdan çıkartmaya çalışıyor bazen, ancak bu bölümler gerçekten kalitesiz. Filmin asıl kaliteli olduğu bölüm Simon Pegg ve Nick Frost’un karakterlerinin uzaylı ile konuştuğu şeyler.

Uzaylı ve iki geek’in sohbeti ile ilerleyen film, devletin Paul’un peşine düşmesi ile birlikte devam eder. Bu kısımlar da ne yazık ki o kadar keyifli değil. Neyse ki filmin iyi yaptığı şeyler filmin içerisinde daha fazla yer bulmuş ve komple sıkıcı bir haline gelmemiş. Yine Paul da aynı Space Force gibi boş vakitte izlenebilecek bir film olmuş.
 
 
Cornetto Trlogy sevdam yüzünden başlamış olduğum bu film, beni çok fazla tatmin etmese de dediğim gibi boş vakitte izlenebilecek bir film olarak aklımda kaldı. Size tavsiyem, eğer Cornetto Trilogy’i izlemediyseniz, ilk olarak o filmleri izlemeniz yönünde. Sonrasında Paul’u da boş bir vaktinizde izleyebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Haftalık Film ve Dizi Önerisi Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Action Çıkış Tarihi: 2 Şubat 2000
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 1 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 2 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 3 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 4 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler