Hearthstone Grandmasters Ligi 17 Mayıs'ta Başlıyor!

28.03.2019 13:34 Hamit Can Sayılgan

 
     Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ücretsiz kart oyunu Hearthstone'da dünya çapında en iyi oyuncuların mücadele edeceği Hearthstone Grandmasters Lig'i duyuruldu. 5 Mart tarihinde başlatılan eleme etabının ardından belirlenecek 250 oyuncu, önümüzdeki Haziran Las Vegas’ta düzenlenecek Hearthstone Masters Tour’a katılma hakkı kazanacak. Heartstone Grandmaster Lig, 17 Mayıs tarihinde başlatılacak.
 
Heartstone Grandmaster Nedir?
 
     Hearthstone Grandmasters, Hearthstone espor ekosisteminde yer alan en iyi oyuncuları aynı çatı altında toplayan ve onlara benzer ustalık seviyesindeki oyuncularla online karşılaşma fırsatı tanıyan bir sistem. Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik olmak üzere üç bölge karşı karşıya gelecek ve her bölgeden 16 oyuncu olmak üzere toplam 48 oyuncu maçlarda yer almaya hak kazanacak. Bölgelerden katılacak 16 oyuncu öncelikle kendi içlerinde 8’erli iki gruba ayrılacak ve bu gruplardaki oyuncular da çift devreli lig usulüne dayanan 3 maçlık seri formatında karşı karşıya gelecek. Böylece her oyuncu kendi grubundaki diğer oyuncularla iki kez maç yapmış olacak. Tüm karşılaşmalar tamamlandığında oyuncular, kazandıkları toplam maç sayısı üzerinden sıralanacaklar. Hearthstone Grandmasters Ligi’nde yarışacak grupları ve oyuncuları, 28 Nisan’da Taipei de düzenlenecek Hearthstone Championship Tour (HCT) 2019 Dünya Şampiyonası’nın büyük final karşılaşmalarından hemen önce duyurulacak.
 
     Hearthstonse Grandmasters Turnuvasına bizzat Blizzard Entertainment tarafından davet almış, belli kıstaslara uyan oyuncular katılabilecek. Bu kıstaslar arasında oyuncunun bu zamana kadar kazandığı ödüller, HCT 2018 esnasında kazandığı puanlar, seasonal puanlarının yüksekliği, Hearthstone topluluğuna yaptığı katkılar gibi bir çok unsur almakta. 2019’da Hearthstone Grandmasters’ın iki sezonu olacak. Her sezon sonunda 8’erli grupların en iyi 3 oyuncusu, 6 kişilik Grandmaster Seasonal Playoff maçlarında karşı karşıya gelecek.
 
     2019’un iki sezonu boyunca en iyi dereceyi almış Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik finalistleri (3 bölgeden 3’er finalist olmak üzere toplam 6 finalist) ve China Gold Series’den gelen 2 oyuncudan oluşan 8 kişi, yıl sonunda düzenlenecek Hearthstone Dünya Finalleri’nde (Global Finals) toplam 500.000$’lık ödül havuzundan pay almak için karşı karşıya gelecek.
Hearthstone Grandmaster’ın ikinci sezonu sonunda gruplarında en kötü performansı sergileyerek sonuncu olmuş oyuncularsa elenme riskiyle karşı karşıya gelecek. Bu noktada tüm oyuncuların katılımına açık olan Masters Tour liginin bölge birincileri, Grandmasters’da sonuncu sırada yer alan oyuncuların yerini almak için davet kazanma hakkı elde edecek ve Grandmasters 2020 sezonlarında yarışma fırsatı yakalayabilecek.
 
     2019’da Hearthstone Grandmasters’ın iki sezonu olacak ve her sezon 8 hafta sürecek. En iyilerin kıyasıya kapıştığı bu maçlarsa twitch.tv/PlayHearthstone adresinden canlı olarak yayınlanacak. 
 
Basın Bülteni

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Hearthstone: Heroes of Warcraft Platformlar: PC Mobil Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: RTS Çıkış Tarihi: 11 Mart 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler